Cea mai mare ambiție a „bucătarului lui Putin”. Evgheni Prigojin este cel care pune la punct tactica armatei ruse

25 Dec. 2022, 18:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Dec. 2022, 18:52 // Actual //  Lupu Eduard

„Bucătarul lui Putin ”și Serghei Surovikin, comandantul forțelor ruse din Ucraina, s-au aliat pentru a captura orașul Bahmut. Mercenarii din grupul Wagner fac tot posibilul pentru a-i face pe plac șefului lor.

Kirilo Budanov, șeful serviciilor de informații ale armatei ucrainene (GUR), a declarat că Evghnei Prigojin și Serghei Surovikinputerea s-au aliat și vor să arate puterea pe care o au. Budanov a mai spus că a observat că „Bucătarul lui Putin” este cel care dictează tactica forțelor ruse din sud-estul Donbasului, iar ambițiile lui pentru a cuceri regiunea sunt tot mai mari. În ceea ce îl privește pe Surovkin, el a fost de acord să se alieze cu Prigojin pentru a i se opune ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu. Înțelegerea celor doi a făcut ca armele pe care armata rusă le avea să ajungă la mercenarii Wagner.

„Aici există o problemă ideologică și mediatică. De aceea unitățile Wagner încearcă atât de fanatic să captureze orașul Bahmut. Trebuie să arate că sunt o forță și că pot face ce nu a putut armata rusă. Vedem clar și înțelegem această tactică”, a spus șeful GUR. Oficialul ucrainean a mai adăugat că principalul scop din punct de vedere strategic este ocuparea orașului Bahmut. Prigojin vrea controlul asupra acestui oraș pentru ca forțele ruse să își deschidă drumul spre alte orașe din Donbas.

„Bucătarul lui Putin” vrea cu orice preț să controleze orașul Bahmut

Lupta pentru Bahmut a devenit decisivă pentru ca armta rusă să înainteze în Ucraina. În plus, pentru Prigojin viitorul orașului este foarte important. Acesta i-a criticat în repetate rânduri pe comandanții lui Vladimir Putin. De asemenea, el a subliniat că cei mai buni soldați din Rusia sunt cei ai grupului Wagner. Omul de încredere al președintelui rus a primit permisiunea să recruteze prizonierii ruși și a obținut finanțare guvernamentală generoasă după ce a promis că va captura Bahmut.

Mihail Hodorkovski, fost prizonier politic și om de afaceri rus, a spus că proprietarul PMC Wagner a fost cel care a cerut numirea generalului Serghei Surovikin la conducerea forțelor ruse din Ucraina. Hodorkovski a mai adăugat că „bucătarul lui Putin” are mai multă influență în politică față de șeful diplomației, Serghei Lavrov sau față de ministrul Apărării Serghei Șoigu.

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 10:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 10:36 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu alături de omologul său Volodimir Zelenski au făcut primele declarații înainte de începerea summit-ului Comunităţii Politice Europene.

„Reconfirmăm suportul pentru Ucraina care rezistă în fața agresiunii ruse. Am discutat despre proiectele comune, coridorul solidarității și despre viitorul european al celor două state. Ucraina asigură securitatea Republicii Moldova, iar pentru acest lucru îi mulțumesc președintelui Zelenski. Republica Moldova Respectă suveranitatea, integritatea și frontierele recunoscute internațional. Totodată, Chișinăul susține înființarea tribunalului internațional pentru judecarea crimelor de război comise de Rusia în Ucraina”, a declarat Maia Sandu în fața jurnaliștilor.

La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski s-a arătat încântat să se afle în Republica Moldova.

„Mergem umăr la umăr cu Moldova în UE. Mulțumesc țării că găzduiește refugiații ucraineni care fug din calea războiului Federației Ruse. Nu vom uita acest lucru. Am discutat proiecte de colaborare ce vizează infrastructura și despre acordurile pe care le avem deja semnate. Am discutat și despre garantarea securității  nu doar a Ucrainei, dar și a Moldovei și a altor state din regiune în fața agresiunii Rusiei. Am vorbit cu mai mulți parteneri despere o potențială coaliție a sistemelor de apărare Patriot. Avem nevoie de inițiativa respectivă”, a puntat Zelenski.

Lideri din întreaga Europă se vor afla în cursul zilei de joi, 1 iunie, în Republica Moldova unde vor lua parte la al doilea summit al Comunităţii Politice Europene. Reuniunea este programată să se desfășoare la castelul MIMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău