Cele mai frumoase diamante din lume în 2020. Nestematele sunt atât de scumpe încât nu le-au putut oferi un preț (FOTO)

17 Apr. 2021, 13:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Apr. 2021, 13:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Diamantele sunt printre cele mai frumoase creații naturale. Pentru lumina pe care o reflectă au fost numite fântâni de lumină și stele de speranță. Prețul unui diamant depinde de o serie de alți factori, cum ar fi numărul culoarea, claritatea, greutatea și semnificația istorică și culturală. Cei mai bogați oameni luptă între ei pentru a achiziționa cele mai scumpe pietre prețioase.

THE HEART OF ETERNITY – 16 milioane de dolari 

Raritatea acestei pietre constă în nuanța sa albastră perfectă, fără prezența subtonurilor obișnuite negre și gri. De asemenea, diamantele albastre constituie doar 0,1% din diamantele provenite din Premier Diamond Mine și foarte puține sunt de dimensiune considerabilă.

THE PERFECT PINK – 23,2 milioane de dolari

The Perfect Pink este unul dintre puținele diamante roz care nu are o culoare secundară și cu un grad de claritate foarte înalt. În decembrie 2009, a fost vândut în Hong Kong cu 10.776.660 USD unui ofertant anonim.

 

THE WITTELSBACH DIAMOND – 23,4 milioane de dolari 

Acesta este un diamant indian care a fost un favorit printre regi timp de secole. Diamantul original era cunoscut sub numele de Der Blaue Wittelsbacher și cântărea 35,56 carate. Avea o culoare albastru-cenușiu intens, cu claritate VS2. A fost descoperit la mijlocul anilor 1600 și făcuse parte atât din bijuteriile coroanei austriace, cât și din cele bavareze. Ultima sa apariție publică a avut loc în 1921 în timpul înmormântării lui Ludwig al III-lea al Bavariei. A ieșit din posesia Wittelsbach-urilor în 1951 după Marea Depresiune și a fost achiziționată de bijutierul Lawrence Graff în 2008. La acea vreme, era cel mai scump diamant care a fost vândut. Graff a redus-o cu peste 4,45 carate, printre multe critici. Aparent, a fost o mișcare bazată pe afaceri, după care diamantul a dobândit statutul F1 în urma tăierii. Actualul său proprietar este Hamad bin Khalifa, fostul emir al Qatarului, care l-a cumpărat pentru cel puțin 80 de milioane de dolari în iunie 2011.

 

 

 

THE WINSTON BLUE -23,8 milioane de dolari

Acesta a fost cunoscut sub numele de „Albastru” care a fost schimbat în „Albastru Winston” de către Nayla Hayek, CEO al Harry Winston Inc. Este un diamant de tip IIb certificat de Institutul Gemologic al Americii. Este un diamant în formă de pară, cântărind 1,00 și respectiv 0,96 carate. Acesta este unul dintre cele mai impecabile diamante care au fost vândute de Christie’s, absolut pur atât intern cât și extern.

 

 

THE STEINMETZ PINK – 25 milioane de dolari

Este cunoscut sub numele de Steaua Roz, cântărește 59,60 carate și este clasificat în culoare Fancy Vivid Pink de către Institutul Geologic al Americii. Este cel mai mare diamant cunoscut cu acest rating. Extras în minele risipitoare De Beers în 1999, este un milenar. Datorită excepționalității sale, Steinmetz Diamonds aparținând grupului Benny Steinmetz a avut nevoie de 20 de luni pentru a-l tăia.

 

DE BEERS CENTENARY DIAMOND – 100 milioane de dolari

La 273,85 carate, diamantul De Beers Centenary este al treilea ca mărime din Premier Mine, același care a produs diamantul Cullinan. Cu toate acestea, originalul era uimitor de 599 de carate. Failless atât intern cât și extern, are cel mai înalt grad de culoare D de către Institutul Gemologic al Americii. Și-a primit numele după ce a fost prezentat în forma sa originală pentru sărbătoarea centenară a minelor consolidate De Beers pe 11 mai 1988. A fost dezvăluit în gloria actuală în mai 1991 în tăietura sa strălucitoare în formă de inimă Aparent, De Beers nu-l mai deține, deși refuză să comenteze locația actuală citând politicile de confidențialitate.

 

THE HOPE DIAMOND – 350 milioane de dolari

Cu un nume de genul acesta, ai fi surprins să afli că există o legendă despre care poartă un blestem. Nimic surprinzător, deoarece a distrus majoritatea proprietarilor anteriori. Nu este pur și simplu de culoare albastră datorită prezenței atomilor de bor în el, ci devine roșu sub lumina ultravioletă datorită conținutului de fosfor. Acest diamant de 45,52 carate a fost descoperit în minele Kollur din Andhra Pradesh în India în anii 1600 și și-a primit numele de la familia bancară Hope din Londra care l-a achiziționat în 1839.

 THE CULLINAN – 400 milioane de dolari

Când a fost descoperit în mina Premier nr. 2 din Cullinan, în Africa de Sud, era cel mai mare diamant brut de calitate prețioasă care a fost găsit. Cântărind apoi 3.106,75 carate (621,35 g), de atunci a ajuns să formeze 9 diamante, toate acum făcând parte din Bijuteriile Coroanei din Regatul Unit. Cullinan I sau Marea Stea a Africii, la 530,2 carate, a continuat să fie cel mai mare diamant până în 1985, când Jubileul de Aur de 545,67 carate din aceeași mină l-a detronat. Cu toate acestea, este încă cel mai mare diamant clar. Acum se așază deasupra Sceptrului Suveran cu Cruce. Cullinan II sau a doua stea a Africii are 66 de fațete și este amplasat în partea din față a Coroanei Imperiale a Statului, sub Rubinul Prințului Negru și Kohinoor. Cullinans III și IV, ambele cunoscute sub numele de Steaua Mică a Africii, și Cullinans V, VI și VIII fac parte din broșe. Cullinan VII este un pandantiv în colierul Delhi Durbar, în timp ce Cullinan IX se află în inelul Cullinan IX din platină.

 

 

 DIAMANTA SANCY – NEESTIMAT, FĂRĂ PREȚ

Sancy este un diamant galben pal în formă de scut. Este unul dintre primele diamante mari tăiate pe fațete simetrice. Are o formă neobișnuită datorită absenței unui pavilion, cu doar o pereche de coroane. În timp ce, potrivit legendei, a aparținut mogolilor, forma sugerează că este de origine indiană, ceea ce este logic, deoarece până la descoperirea minelor Kimberley și americane, majoritatea diamantelor provin din Golconda.

 

 

KOH-I-NOOR – NEESTIMAT, FĂRĂ PREȚ

Numele în sine este suficient pentru a atrage oamenii. Koh-i-Noor înseamnă „munte de lumină”  și sugerează poziția pe care această piatră a ocupat-o de la presupusa sa descoperire în anii 1300 în minele de diamante Golconda din India. A fost cel mai mare diamant aflat în circulație până în 1852, când prințul Albert a decis să-l reducă de la 105,6 carate la 86 de carate pentru a-i spori strălucirea și strălucirea.

 

 

Realitatea Live

19 Mai 2022, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Filiala Google din Rusia a anunţat miercuri că intenţionează să declare faliment după ce autorităţile i-au confiscat conturile bancare. Astfel, compania întâmpină dificultăți la plata salariilor angajaților și a furnizorilor, scrie DPA.

„Confiscarea de către autorităţile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcţionarea biroului nostru din Rusia, inclusiv angajarea şi plata angajaţilor cu sediul în Rusia, plata furnizorilor şi a vânzătorilor şi îndeplinirea altor obligaţii financiare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că serviciile gratuite, inclusiv căutarea şi YouTube, vor funcţiona în regim normal, în pofida anunţului privind falimentul.

Potrivit sursei citate, filiala rusă este sub presiune de luni de zile pentru că nu şterge conţinuturi pe care autorităţile ruse le consideră ilegale şi pentru că a restricţionat accesul unor mijloace de comunicare ruseşti pe YouTube, însă Kremlinul a oprit până acum doar accesul la serviciile companiei.

Este pentru prima dată când gigantul căutărilor a recunoscut că i-a fost confiscat întregul cont bancar.

Baza de date a Serviciului Federal al Executorilor Judecătoreşti din Rusia menţionează două popriri de la mijlocul lunii martie, fără precizarea sumelor, precum şi alte amenzi şi taxe de executare. Serviciul a confirmat că a confiscat toate activele şi proprietăţile Google.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Google și-a mutat mai mulți angajați în afara Rusiei.

Potrivit unei note postate miercuri pe registrul oficial rus, filiala rusă plănuia să declare faliment şi din 22 martie a prezis o „incapacitate de a-şi îndeplini obligaţiile monetare”, inclusiv indemnizaţii de concediere, remuneraţiile pentru actualii şi foştii angajaţi şi plăţile obligatorii la timp.

Gigantul american de căutare, care a întrerupt vânzările de anunţuri şi majoritatea celorlalte operaţiuni comerciale în Rusia, a declarat că serviciile sale gratuite, inclusiv Gmail, Maps, Android şi Play, vor rămâne disponibile pentru utilizatorii ruşi.

Guvernul rus a anunţat mai înainte că nu intenţionează să blocheze YouTube, în ciuda ameninţărilor şi amenzilor repetate, spunând că o astfel de măsură îi va face probabil pe utilizatorii ruşi să sufere şi de aceea nu ar trebui luată.

În 2021, veniturile filialei ruse au fost de 134,3 miliarde de ruble, arată baza de date Spark a agenţiei de presă Interfax privind companiile ruseşti. Google a declarat în aprilie că Rusia a reprezentat 1% din veniturile sale anul trecut, sau aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău