Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  -0.6511%
 • USD
  17.7253
  -0.1992%
 • RUB
  0.2382
  -0.4198%
 • RON
  4.3418
  -0.6794%
 • UAH
  0.6416
  -0.1091%

Cele mai frumoase diamante din lume în 2020. Nestematele sunt atât de scumpe încât nu le-au putut oferi un preț (FOTO)

17 Apr. 2021, 13:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Apr. 2021, 13:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Diamantele sunt printre cele mai frumoase creații naturale. Pentru lumina pe care o reflectă au fost numite fântâni de lumină și stele de speranță. Prețul unui diamant depinde de o serie de alți factori, cum ar fi numărul culoarea, claritatea, greutatea și semnificația istorică și culturală. Cei mai bogați oameni luptă între ei pentru a achiziționa cele mai scumpe pietre prețioase.

THE HEART OF ETERNITY – 16 milioane de dolari 

Raritatea acestei pietre constă în nuanța sa albastră perfectă, fără prezența subtonurilor obișnuite negre și gri. De asemenea, diamantele albastre constituie doar 0,1% din diamantele provenite din Premier Diamond Mine și foarte puține sunt de dimensiune considerabilă.

THE PERFECT PINK – 23,2 milioane de dolari

The Perfect Pink este unul dintre puținele diamante roz care nu are o culoare secundară și cu un grad de claritate foarte înalt. În decembrie 2009, a fost vândut în Hong Kong cu 10.776.660 USD unui ofertant anonim.

 

THE WITTELSBACH DIAMOND – 23,4 milioane de dolari 

Acesta este un diamant indian care a fost un favorit printre regi timp de secole. Diamantul original era cunoscut sub numele de Der Blaue Wittelsbacher și cântărea 35,56 carate. Avea o culoare albastru-cenușiu intens, cu claritate VS2. A fost descoperit la mijlocul anilor 1600 și făcuse parte atât din bijuteriile coroanei austriace, cât și din cele bavareze. Ultima sa apariție publică a avut loc în 1921 în timpul înmormântării lui Ludwig al III-lea al Bavariei. A ieșit din posesia Wittelsbach-urilor în 1951 după Marea Depresiune și a fost achiziționată de bijutierul Lawrence Graff în 2008. La acea vreme, era cel mai scump diamant care a fost vândut. Graff a redus-o cu peste 4,45 carate, printre multe critici. Aparent, a fost o mișcare bazată pe afaceri, după care diamantul a dobândit statutul F1 în urma tăierii. Actualul său proprietar este Hamad bin Khalifa, fostul emir al Qatarului, care l-a cumpărat pentru cel puțin 80 de milioane de dolari în iunie 2011.

 

 

 

THE WINSTON BLUE -23,8 milioane de dolari

Acesta a fost cunoscut sub numele de „Albastru” care a fost schimbat în „Albastru Winston” de către Nayla Hayek, CEO al Harry Winston Inc. Este un diamant de tip IIb certificat de Institutul Gemologic al Americii. Este un diamant în formă de pară, cântărind 1,00 și respectiv 0,96 carate. Acesta este unul dintre cele mai impecabile diamante care au fost vândute de Christie’s, absolut pur atât intern cât și extern.

 

 

THE STEINMETZ PINK – 25 milioane de dolari

Este cunoscut sub numele de Steaua Roz, cântărește 59,60 carate și este clasificat în culoare Fancy Vivid Pink de către Institutul Geologic al Americii. Este cel mai mare diamant cunoscut cu acest rating. Extras în minele risipitoare De Beers în 1999, este un milenar. Datorită excepționalității sale, Steinmetz Diamonds aparținând grupului Benny Steinmetz a avut nevoie de 20 de luni pentru a-l tăia.

 

DE BEERS CENTENARY DIAMOND – 100 milioane de dolari

La 273,85 carate, diamantul De Beers Centenary este al treilea ca mărime din Premier Mine, același care a produs diamantul Cullinan. Cu toate acestea, originalul era uimitor de 599 de carate. Failless atât intern cât și extern, are cel mai înalt grad de culoare D de către Institutul Gemologic al Americii. Și-a primit numele după ce a fost prezentat în forma sa originală pentru sărbătoarea centenară a minelor consolidate De Beers pe 11 mai 1988. A fost dezvăluit în gloria actuală în mai 1991 în tăietura sa strălucitoare în formă de inimă Aparent, De Beers nu-l mai deține, deși refuză să comenteze locația actuală citând politicile de confidențialitate.

 

THE HOPE DIAMOND – 350 milioane de dolari

Cu un nume de genul acesta, ai fi surprins să afli că există o legendă despre care poartă un blestem. Nimic surprinzător, deoarece a distrus majoritatea proprietarilor anteriori. Nu este pur și simplu de culoare albastră datorită prezenței atomilor de bor în el, ci devine roșu sub lumina ultravioletă datorită conținutului de fosfor. Acest diamant de 45,52 carate a fost descoperit în minele Kollur din Andhra Pradesh în India în anii 1600 și și-a primit numele de la familia bancară Hope din Londra care l-a achiziționat în 1839.

 THE CULLINAN – 400 milioane de dolari

Când a fost descoperit în mina Premier nr. 2 din Cullinan, în Africa de Sud, era cel mai mare diamant brut de calitate prețioasă care a fost găsit. Cântărind apoi 3.106,75 carate (621,35 g), de atunci a ajuns să formeze 9 diamante, toate acum făcând parte din Bijuteriile Coroanei din Regatul Unit. Cullinan I sau Marea Stea a Africii, la 530,2 carate, a continuat să fie cel mai mare diamant până în 1985, când Jubileul de Aur de 545,67 carate din aceeași mină l-a detronat. Cu toate acestea, este încă cel mai mare diamant clar. Acum se așază deasupra Sceptrului Suveran cu Cruce. Cullinan II sau a doua stea a Africii are 66 de fațete și este amplasat în partea din față a Coroanei Imperiale a Statului, sub Rubinul Prințului Negru și Kohinoor. Cullinans III și IV, ambele cunoscute sub numele de Steaua Mică a Africii, și Cullinans V, VI și VIII fac parte din broșe. Cullinan VII este un pandantiv în colierul Delhi Durbar, în timp ce Cullinan IX se află în inelul Cullinan IX din platină.

 

 

 DIAMANTA SANCY – NEESTIMAT, FĂRĂ PREȚ

Sancy este un diamant galben pal în formă de scut. Este unul dintre primele diamante mari tăiate pe fațete simetrice. Are o formă neobișnuită datorită absenței unui pavilion, cu doar o pereche de coroane. În timp ce, potrivit legendei, a aparținut mogolilor, forma sugerează că este de origine indiană, ceea ce este logic, deoarece până la descoperirea minelor Kimberley și americane, majoritatea diamantelor provin din Golconda.

 

 

KOH-I-NOOR – NEESTIMAT, FĂRĂ PREȚ

Numele în sine este suficient pentru a atrage oamenii. Koh-i-Noor înseamnă „munte de lumină”  și sugerează poziția pe care această piatră a ocupat-o de la presupusa sa descoperire în anii 1300 în minele de diamante Golconda din India. A fost cel mai mare diamant aflat în circulație până în 1852, când prințul Albert a decis să-l reducă de la 105,6 carate la 86 de carate pentru a-i spori strălucirea și strălucirea.

 

 

Realitatea LiveDialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
Conferința de presă cu tema „PAS depune actele la CEC pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate”
Conferința de presă a deputatei Stela Macari, fracțiunea parlamentară ACUM Platforma DA
Președintele Gitanas Nauseda depune flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt
Declarații de presă ale președinților Maia Sandu și Gitanas Nauseda
Ediția „Igor Dodon răspunde”, din 14 mai 2021
Deschiderea conferinței științifico-practice internaționale „Consolidarea familiei – premisă fundamentală a promovării drepturilor copilului”, ediția a I-a
Lansarea proiectului de promovare şi susţinere a sportului naţional „CALEA SPRE TOKYO. HAI, MOLDOVA!”
14 Mai 2021, 12:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
14 Mai 2021, 12:50 // Actual //  Otilia Cotruța

Astra Zeneca este acuzată de omor de zeci de familii din Franța care si-au pierdut rudele imediat dupa ce s-au vaccinat cu serul produs de această companie farmaceutică.

De la începutul campaniei de vaccinare în Franța, 15 persoane au decedat după ce s-au imunizat cu AstraZeneca. Unii dintre aceștia au ajuns în stare gravă la spital și au dezvoltat o formă rară de tromboză venoasă.

Autoritățile franceze au deschis anchete și încercă să afle cauzele precise ale acestor decese, scrie Realitatea.net.

15 persoane au murit după ce au fost vaccinate cu AstraZeneca, de la începutul campaniei de vaccinare din Franța. Unii au dezvoltat o formă rară de tromboză. Sunt deschise douăsprezece investigații pentru a încerca să determine cauzele.

Majoritatea aveau peste 55 de ani; erau în mare parte pensionari, eligibili pentru vaccinare. Dar au fost și doi asistenți medicali, în vârstă de 38 și 41 de ani. Au dezvoltat o formă rară de tromboză venoasă la câteva zile după vaccinarea cu AstraZeneca.

Printre victime se află și Anthony, un student la medicină în vârstă de 24 de ani, care a murit la Nantes pe 18 martie. „Autopsia lui Anthony indică faptul că moartea a fost cauzată de o hemoragie puternice, în urma unei tromboze în zona splinei. S-au găsit și cheaguri de sânge în creier”, spune pentru France Inter Etienne Boittin, avocatul familiei victimei.

„În acest moment, nu există niciun indiciu clar care să arate că vaccinul a cauzat decesul”, continuă el. „Dar încep să apară o serie de dovezi care să indice acest lucru”.

Familia lui Anthony și celelalte paisprezece familii reprezentate de avocatul Boittin au depus plângere pentru omor. Un calificativ dificil de demonstrat, dar pe care avocatul l-a ales pentru a obține deschiderea rapidă a unei anchete. „Evident, calificarea este progresivă”, menționează avocatul. „În funcție de elementele anchetei, intenționăm să depunem o plângere pentru înșelăciune agravată sau pe baza altor calificări juridice relevante pentru anchetă”.

Din partea asociațiilor de asistență pentru victime, povestea este aceeași. „Nimic nu ne permite să spunem că moartea acestor persoane este legată de vaccin”, explică Catherine Gaches, președinta asociației victimelor accidentelor legate de vaccinare. „Majoritatea plângerilor se adresează AstraZeneca, familiile victimelor consideră că rudele lor au murit din cauza trombozelor care apar după injectarea acestui vaccin”.

Familiile așteaptă acum rapoartele de autopsie pentru a afla cauzele exacte. În total, douăsprezece investigații sunt în desfășurare în toată Franța, inclusiv trei efectuate de către departamentul de sănătate publică de pe lângă parchetul din Paris. În paralel, parchetul de la Valenciennes a decis deschiderea unei anchete judiciare.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso