(FOTO) Cele mai scumpe pisici de rasă din lume! Prin ce sunt atât de deosebite

17 Apr. 2021, 13:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Apr. 2021, 13:36 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Pisicile sunt alegerea numărul unu când vrei să cumperi un animăluț de companie. Multe familii preferă o pisică în casa lor. De obicei ele ocupă puțin spațiu și nu mănânt prea mult. Atât copii cât și maturii adoră să aibă un mic prieten în casă. Dar cât ai fi dispus să plătești pentru o pisică? Vei rămâne impresionat când vei afla că cea mai scumpă rasă de pisici din lume ajunge să depășească prețul de 20.000 de dolari.

1. Ashera

Un hibrid al Servalului african (ca Savannah), Leopardului asiatic (precum Bengalului) și pisicii casnice, Ashera este cea mai scumpă pisică din lume! Ashera este cea mai rară și cea mai nouă rasă domestică de pisică, este înaltă, cu urechi mari și ascuțite. Blana sa are atât pete de leopard, cât și dungi de tigru, iar acestei pisici mari îi place să urce. Se așteaptă să aibă o durată de viață de 25 de ani.

Ashera a fost dezvoltată de Lifestyle Pets, o companie din California și este considerată pisica secolului 21. Din anul 2006 au fost vândute abia peste 100 de exemplare.

Preț: 22.000 – 125.000 de dolari

2. Savannah

Urechi uriașe, picioare lungi și o haină vibrantă, aceasta este cea mai mare dintre toate rasele de pisici domestice. Deținând, de asemenea, recordul mondial Guinness Book pentru CEA MAI ÎNALTĂ PISICĂ DOMESTICĂ DIN LUME, Savannah se află, de asemenea, pe locul al doilea pe lista cu cele mai scumpe rase de pisici din lume.

Un amestec de pisică casnică domestică și serval african, rasa este cu adevărat exotică, așa că VERIFICAȚI LEGILE DE STAT înainte de a lua în considerare una. Această rasă nu este recunoscută ca fiind DOMESTICĂ și, prin urmare, este interzisă în mai multe state.

Pisica consumă doar carne crudă și nu tolerează străinii.

Preț: 10.000-25.000 de dolari

3. Toyger Cat

Pisica Toyger a fost dezvolată prin încrucișarea unei pisici din Bengal cu o pisică domestică cu păr scurt.

Toyger are un corp lung, cu rozete, modele tabby și marcaje de cap circulare. Numele este un hibrid de „jucărie” și „tigru”, deoarece arată ca un tigru de jucărie! O adevărată creație de designer, scopul a fost să mențină cât mai multe caracteristici asemănătoare unui tigru. De exemplu: degetele de la picioare alungite care creează un mers tigru, viziune nocturnă îmbunătățită și picioare din față mai scurte.

Preț: 5000 de dolari

4. Bengal

Dacă iei o Pisică Leopardă asiatică și o crești cu un Mau abisinian sau egiptean, poți obține o Pisică din Bengal! Pisicile sălbatice au 36 de cromozomi, în timp ce verii lor domestici au 38.

Cuplați acest lucru cu perioade de gestație diferite și cu perioadele în care puii supraviețuiesc. Unele sunt premature și subponderale, dar altele o fac și prosperă. Rezultatul acestui amestec interesant de rase are ca rezultat că Bengalii sunt singura rasă de pisici domestice cu marcaje de rozetă, acele formațiuni de trandafir care camuflează o pisică în sălbăticie.

Preț: 4000 – 10.000 de dolari

5. Persian

Această felină, cu părul său lung și cu personalitate dulce, ocupă locul 1 în popularitatea rasei și este una dintre cele mai vechi rase, datând din anii 1600.

Pisicile persiane sunt liniștite, cu voci melodioase atunci când doresc să fie auzite, dar cel mai adesea vor comunica cu ochii lor expresivi. Odată ce o pisică persană se instalează în casa ei, ea amestecă timpul de joacă cu momentele de relaxare, dar preferă să-și păstreze paturile pe podea. Persanul nu este un alpinist, nici un jumper.

Preț: 1800-5500 de dolari

6. Peterbald

Total fără păr, purtând o haină de catifea de pluș sau una care se simte ca barba unui bărbat, ceea ce este consecvent la Peterbald este varietatea hainei sale. Datorită genei de cădere a părului care este dominantă (a Sphynx-ului este recesivă), Peterbalds poate ajunge gol sau se poate simți ca o capra, turmă, perie sau drept.

Aceasta înseamnă că pisica nu a primit gena căderii părului. Odată ce crezi că știi ce ai, haina se poate schimba de mai multe ori pe parcursul vieții lui Peterbald!

Preț: 1700-3000 de dolari

7. Russian Blue

Rusul albastru, dulce, își va urma omul preferat prin casă și îi va saluta cu nerăbdare la ușă. Cu toate acestea, blues-urilor ruse le place intimitatea și sunt înțepenite în jurul companiei lor. De asemenea, sunt ușor surprinși de sunete sau mișcări rapide, așa că sunt fericiți să se distreze, dar, în general, se atașează de o singură persoană din gospodărie.

Un cap triunghiular, cu urechi mari și un zâmbet de Mona Lisa, îl separă pe rus de mulțime. Blana ei mătăsoasă și arginrie este eclipsată doar de ochii verzi, orbitori. Cel mai probabil haina ei amplă i-a servit bine, deoarece se crede că rasa își are originea în nordul Rusiei.

Preț: 500-3000 de dolari

8. British Shorthair

Pisica britanică Shorthair uneori neîndemânatică se maturizează încet și rămâne un pisoi în inimă până la maturitate. Ușoare, adaptabile și ușor de dresat, se știe că aceste pisici țin companie cu iepuri și păsări, precum și cu câini și oameni!

Preț: 1500 – 2000 de dolari

9. Sphynx

Este una dintre cele mai neobișnuite pisici pe care le veți întâlni vreodată.

Cu un cap lung și îngust și picioare cu palmă, majoritatea pisicilor Sphynx au părul foarte fin sau fuzz, dar sunt acoperite cu piele de culoarea modelului lor de păr ar fi fost dacă ar avea păr. Pielea unui Sphynx se simte un pic ca o cârpă de căprioară. Deoarece aceste pisici nu au izolație, trebuie să se acorde mare atenție pentru a le menține calde și pentru a preveni arsurile solare, infecțiile pielii și alte PROBLEME DE SĂNĂTATE, mai ales când sunt foarte tinere.

Prețul pisicilor Sphynx este ridicat, deoarece aceste pisici sunt de rasă pură și greu de găsit.

Preț: 900 – 2000 de dolari

10. Scottish Fold

Pisicile Scottish Fold au devenit o senzație de internet. Vedete precum Ed Sheeran și Taylor Swift au împărtășit online fotografii cu pachetele lor cu blană. Un Scottish Fold pe nume Maru, din Japonia, A FOST VIZIONAT PE YOUTUBE de peste 300 de milioane de ori! Toate Scottish Folds sunt un descendent al unei pisici albe pe nume Susie, care a fost descoperită trăind într-o fermă scoțiană în 1961.
Fața rotundă, ochii și corpul rasei creează un aspect adorabil, în timp ce urechile lor mici se pliază în jos spre față, oferindu-le numele și aspectul inconfundabil. Asta, alături de pasiunea pentru a sta în spate cu labele pe tum-tum în poziția „Buddha”, face din Scottish Fold un animal de companie căutat.

 

Realitatea Live

03 Dec. 2022, 05:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Dec. 2022, 05:46 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele rus Vladimir Putin are la dispoziţie o vastă reţea de buncăre secrete, care se întinde de la Moscova până în Munţii Ural. Noi adăposturi subterane sunt în continuare construite în Rusia, relatează vineri Ukrainska Pravda şi Rbc.ua, citate de Agerpres. Nu

Această informaţie are la bază o anchetă efectuată de săptămânalul rus Sobesednik (Interlocutorul), iar unul din autori este chiar redactorul-şef al publicaţiei, Oleg Roldughin, care a acordat un interviu despre investigaţie canalului de televiziune independent Dojdi (cu sediul în Letonia).

„Încă în perioada sovietică erau construite buncăre pentru înalţii funcţionari de stat, dar construcţia lor s-a intensificat în ultimul timp. Ştim cu certitudine că există buncăre la Moscova, în Ural şi în regiunea Volgăi”, a spus Roldughin.

Puțin dispune de două sisteme de buncăre: unele înregistrate şi altele neînregistrate, a spus el.

Sistemul de buncăre ţine de competenţa Direcţiei generale pentru programe speciale, un organism de securitate oficial distinct, subordonat direct preşedintelui rus. Şeful acestei direcţii este Aleksandr Lineţ, fost şef al unui departament în cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) pentru Districtul militar Sud. În 2020, Putin i-a dăruit acestuia un apartament de 176,7 m.p. în imobilul în care se află Direcţia pentru administrarea patrimoniului preşedinţiei ruse din centrul Moscovei.

În cursul anchetei, Roldughin şi echipa sa de jurnalişti au descoperit că aceiaşi muncitori angajaţi pentru construirea buncărelor oficiale şi a tunelurilor pe sub palatul lui Putin de la Ghelendjik (ţinutul Krasnodar) construiesc de asemenea adăposturi private pentru preşedinte.

Numărul buncărelor private este net superior celor care pot fi identificate prin contracte oficiale sau alte documente.
Potrivit jurnalistului, un grup de muncitori a descoperit că tunelurile din Moscova coboară până la 200 de metri sub pământ. Ei au găsit din întâmplare aceste tuneluri. La scurt timp, aceştia au fost condamnaţi la diferite sancţiuni administrative, unii dintre ei fiind pasibili de pedeapsa cu închisoarea şi trebuind să părăsească Rusia.

Roldughin a adăugat că renovarea buncărelor a început după ce Putin a devenit preşedinte. De exemplu, ascensoarele buncărelor din Moscova au fost modernizate, valoarea lucrărilor ridicându-se la aproximativ 55 milioane de ruble (circa 902.000 dolari) pentru trei ascensoare.
„Amploarea proiectului permite să se tragă concluzii asupra profunzimii buncărelor şi ce tipuri de ascensoare şi puţuri sunt instalate sub Moscova. Agenţia care se ocupă de construirea puţurilor pentru lansatoare de rachete este responsabilă de această modernizare. Numeroase buncăre sunt legate unele de altele prin tuneluri lungi de mai multe zeci de kilometri”, susţine Roldughin, care explică unde se află buncărele lui Putin.

Mai întâi există tuneluri ascunse sub centrul Moscovei. Potrivit jurnaliştilor, celebrul sistem Metro-2 (denumire neoficială pentru buncărele clasificate anterior) leagă clădirile guvernamentale din Moscova (în principal Kremlinul) de buncărele capitalei, precum şi de oraşele Balaşiha, Cehov şi Kaluga.

Jurnaliştii de la Sobesednik au descoperit una din intrările secrete ale unui tunel în apropiere de bulevardul Miciurinski din Moscova.

Jurnaliştii au relatat că există zeci de instalaţii de acest tip în capitala Federaţiei Ruse în diferite locuri: Aleea Lucinikov ( nu departe de Piaţa Lubianka, adresa sediului şi a închisorii FSB), Aleea Krestovozdvijenski (în apropierea Ministerului Apărării) şi Taganka (lângă buncărul lui Stalin). Multe dintre ele sunt concentrate de asemenea în jurul fostului teren viran numit Ramenki-43, unde ar exista un întreg oraş subteran, legat de Kremlin prin tuneluri.

În plus, există adăposturi subterane sub palatul lui Putin din oraşul Ghelendjik, pe ţărmul Mării Negre.

Jurnaliştii cred că există un alt buncăr sub muntele Iamantau, într-un oraş bine ascuns în Ural într-un oraş numit Mejgorie, situat la sud de Ekaterinburg, undeva între Magnitogorsk şi Ufa.

„Formaţiunea teritorială administrativă închisă” (oraşe secrete, cunoscute sub numele de ZATO, în limba rusă), Mejgorie a apărut combinând două orăşele militare, Beloreţk-15 şi Beloreţk-16, situate la 20 km unul de altul. În general, se presupune că circa 15.000 de persoane locuiesc acolo. Nici măcar localnicii din regiune nu pot intra în oraş decât cu permise speciale.

Jurnaliştii subliniază că anumite lucrări la muntele Iamantau s-au intensificat în ultimul timp. S-au cheltuit mulţi bani. Avioanele ruseşti au impus o zonă de excludere aeriană deasupra muntelui şi este dificil să pătrunzi acolo pe jos, afirmă jurnaliştii de la Sobesednik.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău