Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

(FOTO) Cele mai scumpe pisici de rasă din lume! Prin ce sunt atât de deosebite

17 Apr. 2021, 13:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Apr. 2021, 13:36 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Pisicile sunt alegerea numărul unu când vrei să cumperi un animăluț de companie. Multe familii preferă o pisică în casa lor. De obicei ele ocupă puțin spațiu și nu mănânt prea mult. Atât copii cât și maturii adoră să aibă un mic prieten în casă. Dar cât ai fi dispus să plătești pentru o pisică? Vei rămâne impresionat când vei afla că cea mai scumpă rasă de pisici din lume ajunge să depășească prețul de 20.000 de dolari.

1. Ashera

Un hibrid al Servalului african (ca Savannah), Leopardului asiatic (precum Bengalului) și pisicii casnice, Ashera este cea mai scumpă pisică din lume! Ashera este cea mai rară și cea mai nouă rasă domestică de pisică, este înaltă, cu urechi mari și ascuțite. Blana sa are atât pete de leopard, cât și dungi de tigru, iar acestei pisici mari îi place să urce. Se așteaptă să aibă o durată de viață de 25 de ani.

Ashera a fost dezvoltată de Lifestyle Pets, o companie din California și este considerată pisica secolului 21. Din anul 2006 au fost vândute abia peste 100 de exemplare.

Preț: 22.000 – 125.000 de dolari

2. Savannah

Urechi uriașe, picioare lungi și o haină vibrantă, aceasta este cea mai mare dintre toate rasele de pisici domestice. Deținând, de asemenea, recordul mondial Guinness Book pentru CEA MAI ÎNALTĂ PISICĂ DOMESTICĂ DIN LUME, Savannah se află, de asemenea, pe locul al doilea pe lista cu cele mai scumpe rase de pisici din lume.

Un amestec de pisică casnică domestică și serval african, rasa este cu adevărat exotică, așa că VERIFICAȚI LEGILE DE STAT înainte de a lua în considerare una. Această rasă nu este recunoscută ca fiind DOMESTICĂ și, prin urmare, este interzisă în mai multe state.

Pisica consumă doar carne crudă și nu tolerează străinii.

Preț: 10.000-25.000 de dolari

3. Toyger Cat

Pisica Toyger a fost dezvolată prin încrucișarea unei pisici din Bengal cu o pisică domestică cu păr scurt.

Toyger are un corp lung, cu rozete, modele tabby și marcaje de cap circulare. Numele este un hibrid de „jucărie” și „tigru”, deoarece arată ca un tigru de jucărie! O adevărată creație de designer, scopul a fost să mențină cât mai multe caracteristici asemănătoare unui tigru. De exemplu: degetele de la picioare alungite care creează un mers tigru, viziune nocturnă îmbunătățită și picioare din față mai scurte.

Preț: 5000 de dolari

4. Bengal

Dacă iei o Pisică Leopardă asiatică și o crești cu un Mau abisinian sau egiptean, poți obține o Pisică din Bengal! Pisicile sălbatice au 36 de cromozomi, în timp ce verii lor domestici au 38.

Cuplați acest lucru cu perioade de gestație diferite și cu perioadele în care puii supraviețuiesc. Unele sunt premature și subponderale, dar altele o fac și prosperă. Rezultatul acestui amestec interesant de rase are ca rezultat că Bengalii sunt singura rasă de pisici domestice cu marcaje de rozetă, acele formațiuni de trandafir care camuflează o pisică în sălbăticie.

Preț: 4000 – 10.000 de dolari

5. Persian

Această felină, cu părul său lung și cu personalitate dulce, ocupă locul 1 în popularitatea rasei și este una dintre cele mai vechi rase, datând din anii 1600.

Pisicile persiane sunt liniștite, cu voci melodioase atunci când doresc să fie auzite, dar cel mai adesea vor comunica cu ochii lor expresivi. Odată ce o pisică persană se instalează în casa ei, ea amestecă timpul de joacă cu momentele de relaxare, dar preferă să-și păstreze paturile pe podea. Persanul nu este un alpinist, nici un jumper.

Preț: 1800-5500 de dolari

6. Peterbald

Total fără păr, purtând o haină de catifea de pluș sau una care se simte ca barba unui bărbat, ceea ce este consecvent la Peterbald este varietatea hainei sale. Datorită genei de cădere a părului care este dominantă (a Sphynx-ului este recesivă), Peterbalds poate ajunge gol sau se poate simți ca o capra, turmă, perie sau drept.

Aceasta înseamnă că pisica nu a primit gena căderii părului. Odată ce crezi că știi ce ai, haina se poate schimba de mai multe ori pe parcursul vieții lui Peterbald!

Preț: 1700-3000 de dolari

7. Russian Blue

Rusul albastru, dulce, își va urma omul preferat prin casă și îi va saluta cu nerăbdare la ușă. Cu toate acestea, blues-urilor ruse le place intimitatea și sunt înțepenite în jurul companiei lor. De asemenea, sunt ușor surprinși de sunete sau mișcări rapide, așa că sunt fericiți să se distreze, dar, în general, se atașează de o singură persoană din gospodărie.

Un cap triunghiular, cu urechi mari și un zâmbet de Mona Lisa, îl separă pe rus de mulțime. Blana ei mătăsoasă și arginrie este eclipsată doar de ochii verzi, orbitori. Cel mai probabil haina ei amplă i-a servit bine, deoarece se crede că rasa își are originea în nordul Rusiei.

Preț: 500-3000 de dolari

8. British Shorthair

Pisica britanică Shorthair uneori neîndemânatică se maturizează încet și rămâne un pisoi în inimă până la maturitate. Ușoare, adaptabile și ușor de dresat, se știe că aceste pisici țin companie cu iepuri și păsări, precum și cu câini și oameni!

Preț: 1500 – 2000 de dolari

9. Sphynx

Este una dintre cele mai neobișnuite pisici pe care le veți întâlni vreodată.

Cu un cap lung și îngust și picioare cu palmă, majoritatea pisicilor Sphynx au părul foarte fin sau fuzz, dar sunt acoperite cu piele de culoarea modelului lor de păr ar fi fost dacă ar avea păr. Pielea unui Sphynx se simte un pic ca o cârpă de căprioară. Deoarece aceste pisici nu au izolație, trebuie să se acorde mare atenție pentru a le menține calde și pentru a preveni arsurile solare, infecțiile pielii și alte PROBLEME DE SĂNĂTATE, mai ales când sunt foarte tinere.

Prețul pisicilor Sphynx este ridicat, deoarece aceste pisici sunt de rasă pură și greu de găsit.

Preț: 900 – 2000 de dolari

10. Scottish Fold

Pisicile Scottish Fold au devenit o senzație de internet. Vedete precum Ed Sheeran și Taylor Swift au împărtășit online fotografii cu pachetele lor cu blană. Un Scottish Fold pe nume Maru, din Japonia, A FOST VIZIONAT PE YOUTUBE de peste 300 de milioane de ori! Toate Scottish Folds sunt un descendent al unei pisici albe pe nume Susie, care a fost descoperită trăind într-o fermă scoțiană în 1961.
Fața rotundă, ochii și corpul rasei creează un aspect adorabil, în timp ce urechile lor mici se pliază în jos spre față, oferindu-le numele și aspectul inconfundabil. Asta, alături de pasiunea pentru a sta în spate cu labele pe tum-tum în poziția „Buddha”, face din Scottish Fold un animal de companie căutat.

 

Realitatea LiveȘedința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
17 Mai 2021, 15:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2021, 15:49 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a precizat luni într-un tweet că producătorul de vehicule electrice „nu a vândut niciun Bitcoin”.

„Pentru a clarifica speculațiile, Tesla nu a vândut niciun Bitcoin”, a spus Musk într-un tweet.

Prețul bitcoin a înregistrat o recuperare parțială, tranzacționându-se la 44.680 USD începând cu ora 2:35 a.m. ET, conform datelor de la Coin Metrics, scrie CNBC.

Anterior, prețul Bitcoin scăzuse sub 43.000 de dolari, după ce Musk a sugerat duminică după-amiază într-un schimb pe Twitter că producătorul de vehicule electrice a vândut sau ar putea vinde restul deținerilor sale de bitcoin.

Un utilizator de Twitter care trece pe lângă @CryptoWhale a spus: „Bitcoinerii se vor pălmui în trimestrul următor când vor afla că Tesla și-a abandonat restul deținerilor. Odată cu urarea pe care o primește @elonmusk, nu l-aș învinovăți … ”

Musk a răspuns: „Într-adevăr”.

Schimbul a avut loc la doar câteva zile după ce Musk a declarat că compania plănuia să dețină mai degrabă decât să vândă bitcoinul pe care îl are deja și intenționa să-l folosească pentru tranzacții de îndată ce mineritul trece la o energie mai durabilă. Tesla nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.


Musk a fost un mare susținător al criptomonedelor, ajutând la ridicarea prețurilor monedelor digitale, inclusiv a bitcoinului, de mai multe ori în ultimul an. Într-o înregistrare SEC din februarie, Tesla a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Compania a declarat ulterior că a înregistrat un câștig net de 101 milioane de dolari din vânzările de bitcoin în trimestru, contribuind la creșterea profiturilor nete la un nivel record în primul trimestru.

Cu toate acestea, Musk pare să fi inversat cursul în ultimele săptămâni în favoarea dogecoinului, criptomoneda inspirată de meme. Săptămâna trecută, Tesla a „suspendat achizițiile de vehicule folosind bitcoin”, din motive de îngrijorare pentru „utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili pentru extracția bitcoinului” Prețul bitcoin a scăzut cu aproximativ 5% în primele minute după anunțul lui Musk.

De atunci, Musk a reacționat pe Twitter împotriva utilizatorilor care critică poziția sa criptomonedă. Fred Wilson, partener fondator al Union Square Ventures, a scris pe Twitter vineri:

„Se joacă. Este greu să iei în serios pe oricine face asta. Am pierdut un respect enorm pentru el în ultimul an din cauza asta. ”

Wilson a adăugat: „Respect profund pentru ceea ce face cu talentele sale. Mai puțin pentru ceea ce face cu tweet-urile sale.”

Musk împinge, de asemenea, mai mult în dogecoin. Întreprinderea sa aerospațială, SpaceX, a anunțat săptămâna trecută că va accepta dogecoinul ca plată pentru lansarea „misiunii DOGE-1 pe Lună”. Aprobările sale au contribuit la creșterea prețului monedei, împingând acceptarea în rândul unor comercianți.

Platforma de schimb criptografic Coinbase a declarat că va oferi moneda digitală în următoarele șase până la opt săptămâni. Alte platforme de tranzacționare populare printre investitorii de retail, Robinhood și Binance, permit deja utilizatorilor să tranzacționeze dogecoin.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso