Cele mai mari lanțuri de benzinării ucrainene au suspendat vânzarea de combustibil premium

17 Mai 2021, 10:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
17 Mai 2021, 10:29 // Actual //  Otilia Cotruța

După decizia Cabinetului de Miniștri din Ucraina, de a reglementa prețurile combustibilului în timpul carantinei, vânzarea benzinei și motorinei din această clasă devine nerentabilă.

Mai multe lanțuri mari de benzinării ucrainene au suspendat vânzarea de combustibil clasa premium. Inițial, companiile WOG și OKKO au anunțat acest lucru, relatează Censor.net.

„Începând cu 15 mai, în legătură cu introducerea reglementării de stat a prețurilor la carburanți, la stațiile de alimentare OKKO, vânzarea PULLS 95 și PULLS Diesel a fost suspendată temporar. Acest lucru se datorează faptului că vânzarea acestor clase de combustibil la prețul stabilit de Cabinetul de Miniștri pentru luna mai este neprofitabilă pentru rețea ”, spune OKKO.

„În legătură cu promulgarea proiectului Cabinetului de Miniștri, care prevede introducerea unei reglementări temporare de stat a prețurilor combustibililor, suntem obligați să nu mai vindem combustibil premium 95 Mustang și DT + Mustang”, a menționat WOG.

O decizie similară a fost raportată ulterior către SOCAR. După cum sa menționat într-un mesaj al serviciului de presă de pe Facebook, la 15 mai, compania a ajustat prețurile pentru principalele tipuri de combustibil, ținând cont de restricțiile impuse.

„În același timp, compania este obligată să suspende temporar vânzarea de combustibil premium – NANO 95, Diesel Nano Extro, precum și acumularea de reduceri suplimentare pentru clienții noștri în așteptarea clarificărilor din partea autorității de reglementare”, se arată în comunicat. În plus, KLO a anulat temporar și vânzarea de combustibil premium.

Cabinetul de Miniștri din Ucraina, în cadrul unei ședințe extraordinare închise din 14 mai a adoptat o rezoluție, care stabilește nivelurile limită ale unei majorări comerciale la prețul mediu al motorinei (nu mai mult de 7 hrivne pe litru) și benzinei (nu mai mult de 5 hrivne pe litru) pentru perioada de carantină pentru rețelele de benzinării.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală