Cele mai scumpe articole vestimentare licitate. Milioane de dolari pentru un singur articol

08 Oct. 2021, 14:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Oct. 2021, 14:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Colecționarii, sau pur și simplu iubitorii de lucruri vechi și celebre au plătit sume uriașe pentru a achiziționa fie rochia lui Marilyn Monroe, fie jacheta purtată de Michael Jackson în videoclipul Thriller. Cumpărătorii au oferite sume de milioane de dolari, doar pentru a avea în garderobă anumite articole vestimentare.

Rochia albă „Happy Birthday” purtată de Marilyn Monroe – 4,8 milioane de dolari

Cea mai scumpă rochie vândută vreodată la licitație este cea purtată de Marilyn Monroe când a cântat faimosul „Happy Birthday” președintelui John F. Kennedy în 1962. Aceasta s-a vândut cu 4,8 milioane de dolari.

Rochia albă „Seven Year Itch” purtată de  Marilyn Monroe: 4,5 milioane de dolari

Marilyn Monroe a rămas în istorie ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din acea perioadă, iar scena din filmul „The Seven Years Itch” a făcut-o cunoscută la acest moment. Rochia albă s-a vândut pentru 4,5 milioane dolari la o licitație din 2011 în Beverly Hills.

Rochia Ascot „My Fair Lady” a Elizei Doolittle: 4,4 milioane de dolari

Unul dintre cele mai scumpe articole vândute vreodată la licitație a fost, încă o dată, purtat pentru prima dată de Audrey Hepburn. De data aceasta a fost rochia Ascot pe care a îmbrăcat-o în „My Fair Lady” din 1964. Obiectul făcea parte dintr-o colecție uimitoare adunată de legenda ecranului Debbie Reynolds, care a petrecut o jumătate de secol colectând zeci de mii de fotografii, articole de îmbrăcăminte și alte suveniruri celebre din unele dintre cele mai mari filme din istorie. Colecția ei, considerată cea mai semnificativă din lume, a fost lichidată în 2011 printr-o serie de licitații Profiles in History.

Jacheta „Thriller” purtată de Michael Jackson: 1,8 milioane de dolari

În 1982, cultura pop, muzica pop, videoclipurile muzicale și moda s-au schimbat pentru totdeauna când Michael Jackson a lansat albumul „Thriller”. Cel mai vizibil obiect din acel moment al istoriei este piesa de îmbrăcăminte exterioară din piele negru-roșu cunoscută pentru totdeauna sub denumirea de „jacheta Thriller”. În 2011, un comerciant de aur din Texas a dat 1,8 milioane de dolari pentru a o adăuga la colecția sa.

Rochia lui Dorothy din „Vrăjitorul din Oz”: 1,6 milioane de dolari

În 2015, 1,6 milioane de dolari a fost, de asemenea, oferta finală pentru o altă piesă vestimentară iconică, de data aceasta la o licitație din New York. În acel an, un colecționar cu buzunare adânci s-a dus acasă cu șorțul și cămașa albastră și albă de gingham făcute celebre de Judy Garland, care purta combo-ul ca Dorothy în „Vrăjitorul din Oz”.

Realitatea Live

25 Mart. 2023, 19:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2023, 19:31 // Actual //  Lupu Eduard

Şeicul Jassim Bin Hamad al Thani a făcut o ofertă de 5 miliarde de lire sterline (aproximativ 5,7 miliarde de euro) pentru cumpărarea grupării Manchester United, anunţă Sky News.

Potrivit sursei citate. şeicul Al Thani, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), este încrezător şi convins că oferta sa este cea mai bună pentru club şi că cele două părţi vor ajunge la o înţelegere.

Un alt doritor pentru achiziţionarea clubului este Jim Ratcliffe, proprietarul Ineos şi al grupării franceze OGC Nice.

Familia Glazer, actual proprietar al grupării din Manchester, vrea să primească 6,5 miliarde de euro, dar primele oferte se apropiau de 5 miliarde de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău