Cele mai scumpe articole vestimentare licitate. Milioane de dolari pentru un singur articol

08 Oct. 2021, 14:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Oct. 2021, 14:00 // Au Bani //  MD Bani

Colecționarii, sau pur și simplu iubitorii de lucruri vechi și celebre au plătit sume uriașe pentru a achiziționa fie rochia lui Marilyn Monroe, fie jacheta purtată de Michael Jackson în videoclipul Thriller. Cumpărătorii au oferite sume de milioane de dolari, doar pentru a avea în garderobă anumite articole vestimentare.

Rochia albă „Happy Birthday” purtată de Marilyn Monroe – 4,8 milioane de dolari

Cea mai scumpă rochie vândută vreodată la licitație este cea purtată de Marilyn Monroe când a cântat faimosul „Happy Birthday” președintelui John F. Kennedy în 1962. Aceasta s-a vândut cu 4,8 milioane de dolari.

Rochia albă „Seven Year Itch” purtată de  Marilyn Monroe: 4,5 milioane de dolari

Marilyn Monroe a rămas în istorie ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din acea perioadă, iar scena din filmul „The Seven Years Itch” a făcut-o cunoscută la acest moment. Rochia albă s-a vândut pentru 4,5 milioane dolari la o licitație din 2011 în Beverly Hills.

Rochia Ascot „My Fair Lady” a Elizei Doolittle: 4,4 milioane de dolari

Unul dintre cele mai scumpe articole vândute vreodată la licitație a fost, încă o dată, purtat pentru prima dată de Audrey Hepburn. De data aceasta a fost rochia Ascot pe care a îmbrăcat-o în „My Fair Lady” din 1964. Obiectul făcea parte dintr-o colecție uimitoare adunată de legenda ecranului Debbie Reynolds, care a petrecut o jumătate de secol colectând zeci de mii de fotografii, articole de îmbrăcăminte și alte suveniruri celebre din unele dintre cele mai mari filme din istorie. Colecția ei, considerată cea mai semnificativă din lume, a fost lichidată în 2011 printr-o serie de licitații Profiles in History.

Jacheta „Thriller” purtată de Michael Jackson: 1,8 milioane de dolari

În 1982, cultura pop, muzica pop, videoclipurile muzicale și moda s-au schimbat pentru totdeauna când Michael Jackson a lansat albumul „Thriller”. Cel mai vizibil obiect din acel moment al istoriei este piesa de îmbrăcăminte exterioară din piele negru-roșu cunoscută pentru totdeauna sub denumirea de „jacheta Thriller”. În 2011, un comerciant de aur din Texas a dat 1,8 milioane de dolari pentru a o adăuga la colecția sa.

Rochia lui Dorothy din „Vrăjitorul din Oz”: 1,6 milioane de dolari

În 2015, 1,6 milioane de dolari a fost, de asemenea, oferta finală pentru o altă piesă vestimentară iconică, de data aceasta la o licitație din New York. În acel an, un colecționar cu buzunare adânci s-a dus acasă cu șorțul și cămașa albastră și albă de gingham făcute celebre de Judy Garland, care purta combo-ul ca Dorothy în „Vrăjitorul din Oz”.

Realitatea Live

12 Dec. 2024, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Dec. 2024, 14:59 // Actual //  Ursu Victor

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat bugetul apărării (NDAA) pentru anul 2025, însă fără includerea programului de tip Lend-Lease pentru Ucraina. Această prevedere, inițial prezentă în proiectul de lege, a fost eliminată, potrivit ambasadoarei Ucrainei în SUA, Oksana Markarova. Ambasadoarea a declarat că diplomații ucraineni continuă să facă eforturi pentru menținerea acestui mecanism, inclus în alt proiect de lege, denumit Stand with Ukraine Act, susținut de ambele partide și camere legislative.

De asemenea, Markarova a menționat că bugetul adoptat nu prevede finanțare pentru Ukraine Security Assistance Initiative (USAI), întrucât suma de 300 de milioane de dolari a fost alocată în avans în bugetul anterior. Per total, NDAA pentru 2025 a fost aprobat de 281 de congresmeni, în timp ce 140 au votat împotrivă (16 republicani și 124 democrați). Documentul urmează să fie analizat săptămâna viitoare de Senat.

Programul de tip Lend-Lease pentru Ucraina a fost semnat de președintele Joe Biden pe 9 mai 2022, cu scopul de a simplifica procedurile pentru livrarea de arme către Kiev. Acest mecanism a fost utilizat anterior doar în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru sprijinirea Marii Britanii și a Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste, fără plată anticipată și cu termene extinse de rambursare.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit ajutor militar american în valoare de 61,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Pentagonului din 2 decembrie. Ulterior, SUA au anunțat un nou pachet de sprijin militar în valoare de aproape 1 miliard de dolari, ce include muniții pentru HIMARS, drone, echipamente și componente pentru reparații și modernizarea tehnicii de luptă. În plus, pe 10 decembrie, SUA au oferit un împrumut de 20 de miliarde de dolari Ucrainei, finanțat prin activele rusești înghețate.

Totodată, Ucraina își propune să obțină de la partenerii occidentali suma de 126 de miliarde de dolari pentru continuarea războiului în 2025, o valoare semnificativ mai mare față de angajamentele asumate la summitul NATO din Washington, unde s-a stabilit un minim de 43,3 miliarde de dolari.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că sprijinul occidental nu acoperă nevoile complete ale armatei ucrainene. De cealaltă parte, președintele ales al SUA, Donald Trump, a indicat intenția de a reduce sprijinul oferit Kievului, transferând această responsabilitate către statele Uniunii Europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală