Cine e femeia care a fugit cu 100 de milioane de euro

27 Oct. 2024, 09:50
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
27 Oct. 2024, 09:50 // Bani și Afaceri //  bani.md

Trebuia să investească banii companiei, dar i-a mutat într-un cont personal din Turcia şi a fugit cu averea.

Aurélie Bard, model, contabil şi manager, a reuşit să dispară cu 100 de milioane de euro. Fără să-şi expună vreodată viaţa de pe Instagram, femeia a comis o eroare care i-a fost fatală.

A postat de la o petrecere în Mykonos în care apărea într-o rochie albă transparentă. A fost apoi aşteptată, sub treptele avionului privat care a aterizat în Corsica, venind din Italia, de Poliţia franceză.

Se întâmpla la mijlocul lunii august. Procuratura din Düsseldorf se ocupă acum de ultima parte a poveştii, cea de dinaintea închisorii.

Aurélie Bard, în vârstă de 39 de ani, cu părul lung şi negru, pasionată de bijuterii strălucitoare, era manager financiar al lanţului francez de modă Kiabi (afacere de 2 miliarde de euro).

În 2023, a deschis un cont de afaceri la Volksbank Düsseldorf Neuss şi a depus acolo 100 de milioane. Banii îi erau încredinţaţi de companie, pentru ca Bard să în investească într-un „fond foarte profitabil”.

Aurélie a făcut cu totul altceva: a mutat banii într-un cont personal din Turcia şi de acolo în paradisuri fiscale. A tot deschis şi închis conturi curente, pentru a pierde urma banilor.

La Volksbank din Düsseldorf, când compania franceză a vrut să-şi vadă investiţia, nu mai era nimic. Între timp, Aurélie se mutase la Miami, Florida. Aici a înfiinţat companie după companie, deservind clienţi bogaţi.

Cea mai recentă pagină de Instagram a «Haute Design by Aurélie Bard» reprezintă un studio de arhitectură cu sediul în Biscayne Boulevard, chiar în centrul oraşului Miami.

Proiectează apartamente în condominium pe Bay, din marmură albă, alamă, lemn de culoare închisă. Adică lumea uluitoare din care Aurélie dorea să facă parte.

Dacă Anna Sorokin a reuşit să pozeze drept o moştenitoare rusă la New York fără niciun ban (şi să inspire un film Netflix), de ce nu ar fi trebuit să se deschidă uşile pentru o franţuzoaică drăguţă precum Aurélie? Privind înapoi, presa pariziană şi germană i-a reconstituit cariera, presărată de indicii şi escrocherii.

Le Parisien scrie că s-a născut la Bordeaux, unde a lucrat contabilă într-o companie culturală. Aici, întâlnindu-se cu un fotbalist, descoperă haine de designer, cine elegante şi îmbelşugate, avioane private, până când relaţia se termină.

În 2017 aterizează la Paris. Se angajează ca director financiar într-o firmă, dar salariul de 4.400 de euro pe lună nu i-a fost suficient pentru a plăti Mercedes-ul şi noul dulap cu haine de firmă. A tras din conturile companiei 800.000 de euro.

Descoperită, condamnată pentru fraudă, concediată, a reuşit totuşi să obţină un nou loc de muncă la Kiabi, care i-a încredinţat un portofoliu mare.

Apoi, din 2023, evenimentele şi escrocheriile au căpătat o viteză excesivă chiar şi pentru Aurélie. Şi a trebuit să plece peste Atlantic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:08 // Actual //  Ursu Victor

În cadrul anchetei penale „INTERPOL”, Procuratura Anticorupție, cu sprijinul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), a ridicat două automobile cu o valoare totală de aproximativ 1,2 milioane MDL. Aceste bunuri reprezintă o parte din mita plătită în schema de corupție pentru blocarea Notificărilor Roșii emise de INTERPOL, fiind considerate bunuri infracționale. În total, au fost aplicate măsuri de sechestru în valoare de peste 11,7 milioane MDL pe teritoriul Republicii Moldova.

Investigația face parte dintr-o colaborare internațională între Republica Moldova și Franța, demarată în aprilie 2024, vizând o presupusă schemă de corupție prin care funcționari publici din mai multe țări primeau mită pentru a facilita blocarea Notificărilor Roșii emise de INTERPOL în cazul infractorilor internaționali aflați în căutare. La nivel național, ancheta a fost sprijinită de ofițerii și procurorii francezi, precum și de Biroul Federal de Investigații al SUA.

În cadrul investigațiilor din iunie 2024, au avut loc percheziții multiple în Republica Moldova, iar procurorii au analizat documente și materiale ridicate cu sprijinul Centrului Național Anticorupție și al Inspectoratului Național de Investigații. Au fost audiate zeci de persoane, unele dintre ele fiind reținute și arestate preventiv.

Potrivit probelor adunate până în prezent, un grup criminal organizat ar fi pus la cale o schemă de corupție în care avocați și foști funcționari publici moldoveni, cu implicarea unei companii din Emiratele Arabe Unite, depuneau cereri false la INTERPOL, solicitând blocarea Notificărilor Roșii pe motiv că persoanele în cauză aveau statut de solicitanți de azil în Republica Moldova. Aceștia au obținut astfel o favoare ilegală, iar funcționari publici din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) au inițiat procedura de azil în mod ilegal, fără ca persoanele implicate să fie fizic prezente în țară.

În paralel, Procuratura Anticorupție a desfășurat investigații financiare prin Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, identificând fluxuri financiare suspecte și bunuri infracționale care urmează a fi confiscate. Printre bunurile sechestrate se numără proprietăți imobiliare și vehicule de lux, dar și conturi bancare și mijloace bănești.

Printre bunurile confiscate se numără:

  • Casă de locuit și teren pentru construcții în Chișinău, în valoare de aproximativ 3,45 milioane MDL
  • Cota-parte din apartamente și case în Chișinău și Vadul lui Vodă, cu valori de aproximativ 2,04 milioane și 3,26 milioane MDL
  • Mașini de lux, inclusiv Toyota Camry, Range Rover, și Mercedes GLC
  • Conturi bancare și mijloace bănești în valoare de aproximativ 41.449 EUR și 600 USD

Ancheta continuă, iar Procuratura Anticorupție colaborează cu autoritățile din diverse jurisdicții pentru a descuraja activitățile infracționale care afectează investigațiile internaționale. De asemenea, în urma acestei anchete, INTERPOL a deblocat Notificările Roșii pentru persoanele implicate în această schemă, oprind astfel utilizarea acesteia de către fugarii internaționali.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău