Codul sursă World Wide Web e scos la licitație. Ofertele pornesc de la 1000 de dolari

17 Iun. 2021, 18:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Iun. 2021, 18:39 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Codul sursă original pentru World Wide Web, care a fost scris de inventatorul său, Tim Berners-Lee, este scos la licitație. Vânzarea va fi organizată de Casa de licitaţii Sotheby’s.

Codul sursă original pentru World Wide Web (www) este scos la licitaţie ca activ digital unic, care nu este interschimbabil (non-fungible token – NFT), în reţeau blockchain Etherum.

Cei interesați de licitație trebuie să știe că ofertele pornesc de la numai 1.000 de dolari, scrie playtech.ro.

Licitația, desfășurată de Sotheby’s, va include nu numai codul pentru browserul World Wide Web, ci și o scrisoare de la Berners-Lee însuși, un poster digital al codului complet din fişierele originale, dar și un videoclip de 30 de minute.

Codul lansat la licitație conține elemente de pe web pe care mulți dintre noi le cunoaștem foarte bine astăzi, inclusiv funcții de analiză și afișare a documentelor HTML.

Fișierele conțin 9555 de linii de cod, inclusiv implementări ale celor trei limbaje și protocoale inventate de Berners-Lee: HTML (Hypertext Markup Language), HTTP (Hypertext Transfer Protocol) și URI (Uniform Resource Identifiers).

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală