Tablou cumpărat cu 5 dolari canadieni, ar putea fi vândut cu peste 9000 de dolari la o licitație. Pictor – David Bowie

17 Iun. 2021, 17:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Iun. 2021, 17:23 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Un tablou pictat de cântăreţul britanic David Bowie, cumpărat cu 5 dolari canadieni de către un particular dintr-un magazin caritabil, a fost scos la licitaţie online marţi şi a depăşit rapid estimarea, care a început de la 9.000 de dolari canadieni, a informat organizatorului canadian al licitaţiei.

Se estimează că tabloul va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 9.000 şi 12.000 de dolari canadieni (6.000 – 8.100 de euro),

Pictura are dimensiunile 20 pe 25 centimetri și reprezintă un portret în profil. La doar câteva ore după lansarea licitației  prețul tabloului a ajuns 17.000 de dolari. Licitația va lua sfârșit joi, 24 iunie.

Tabloul intitulat „DHead XLVI” a fost vândut pentru prima dată în 2001 pe un site dedicat cântăreţului britanic, tabloul intitulat. Tabloul a fost descoperit într-un magazin caritabil din Ontario, de unde un anonim l-a cumpărat pentru suma de 5 dolari canadieni (3,38 euro). Fericitul cumpărător a contactat apoi casa de licitaţii, scrie Agerpres.

“Lucrarea a fost pictată între 1995 şi 1997 în cadrul unei serii de portrete realizate de David Bowie (numite “Dead Heads” sau “DHeads”)”, reprezentându-l pe artist sau apropiaţi ai acestuia”, a explicat pentru AFP Rob Cowley, preşedintele casei de licitaţii Cowley Abbott, care se ocupă de vânzare. “Este semnat şi datat 1997 pe spate”, a precizat acesta.

Pe un fundal roşu şi albastru, lucrarea reprezintă o faţă în profil, ale cărei trăsături lipsesc.

Picturile lui David Bowie sunt rareori scoase la licitaţie, aceasta fiind de altfel prima dată când una dintre lucrările sale este vândută la licitaţie în Canada, potrivit lui Cowley.

“Am descoperit bucuroşi că opera de artă era originală şi autentică. Suntem fani ai lucrărilor lui David Bowie şi este foarte interesant să aducem una dintre ele pe piaţă”, a adăugat acesta.

Un “cameleon” al rockului, David Bowie a vândut aproape 140 de milioane de albume pe parcursul carierei sale. Artistul a murit de cancer pe 10 ianuarie 2016, la două zile după cea de-a 69-a aniversare.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală