Companiile aeriene rusești nu mai vând bilete bărbaților cu vârste între 18 și 65 de ani. Prețurile au sărit în aer

21 Sept. 2022, 13:26
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
21 Sept. 2022, 13:26 // Actual //  bani.md

Pe fondul unui apel la mobilizare militară, companiile aeriene rusești au primit ordin să nu mai vândă bilete bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, transmite Le Monde.

„Companiile aeriene rusești au încetat să mai vândă bilete bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cu excepția cazului în care aceștia pot face dovada aprobării de călătorie din partea Ministerului Apărării”, potrivit contului de Twitter WhereisRussiaToday.

Sky News transmite, de asemenea, că prețul zborurilor programate să plece de la Moscova în următoarele zile a crescut vertiginos, iar altele s-au vândut în întregime în urma anunțului lui Vladimir Putin. Zborurile Turkish Airlines care se îndreaptă de la Moscova către orașe precum Istanbul și Belgrad se numără printre cele afectate.

În jurul miezului nopții trecute, analistul în domeniul apărării Konrad Muzyka a distribuit o captură de ecran care arată că zborul de astăzi costă 80.000 de ruble, circa 1.300 de dolari.

Realitatea Live

08 Apr. 2025, 10:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
08 Apr. 2025, 10:47 // Actual //  Ursu Victor

Agricultura din Republica Moldova se confruntă cu o nouă lovitură din partea naturii. Potrivit fostului director executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandr Slusari, valul de înghețuri din această primăvară este fără precedent în ultimele trei decenii, iar temperaturile nocturne scad sub cele prognozate, punând în pericol masiv culturile agricole.

„În 30 de ani nu țin minte temperaturi atât de joase, menținute atât de mult timp în primăvară. Se așteaptă friguri timp de cinci zile consecutiv. Ieri, în zona Briceni-Ocnița, dimineața au fost -6…-7°C. Azi dimineață, temperaturi similare sunt înregistrate lângă Bălți”, a scris Slusari într-o postare pe Facebook.

El subliniază că problema nu se limitează doar la nordul țării – nici regiunile din centrul și sudul Moldovei nu sunt ocolite de frigul persistent. Sunt deja afectate plantațiile multianuale, în special caisul, migdalul, unele soiuri de cireș, piersic și viță-de-vie. Însă, și mai îngrijorătoare este posibilitatea distrugerii parțiale sau totale a culturilor de toamnă, precum rapița, grâul și semănăturile recente din grupa a doua, inclusiv sfecla de zahăr.

„La seceta de trei ani la rând, suportată practic fără niciun sprijin din partea statului, se adaugă o nouă criză majoră”, atenționează Slusari.

Fermierii se tem că, în lipsa unor măsuri rapide și coordonate din partea autorităților, consecințele asupra producției agricole din 2025 ar putea fi devastatoare, cu un impact direct asupra securității alimentare și economice a țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!