Cum arată trenul blindat al președintelui Putin: are saună, sală de sport și alte aparate anti-îmbătrânire

07 Iul. 2023, 05:49
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Iul. 2023, 05:49 // Actual //  bani.md

Președintele rus Vladimir Putin preferă din ce în ce mai mult să călătorească cu trenul în loc de avion. Acest lucru a fost confirmat atât de surse apropiate de Kremlin, cât și de serviciile de informațiile occidentale.

Putin călătorește cu un tren blindat de 6,8 miliarde de ruble. În interior există o sală de sport, un hamam, un vagon cu echipament medical, printre o serie de alte facilități. Președintele rus este foarte paranoic și ia toate măsurile pentru a-i asigura siguranța, mai ales după invadarea Ucrainei. Trenul se deplasează cu 160 km/h mai rapid din cauza greutății blindajului său. Unele vagoane cântăresc 100 de tone. Se așteaptă ca versiunea modernizată a trenului lui Putin să fie mai rapidă.

Luxosul tren blindat pe care îl folosește președintele rus Vladimir Putin este dotat, printre altele, și cu numeroase aparate anti-îmbătrânire, folosite chiar de el.

Pe lângă o sală de sport, trenul conține și un spa în care se află o serie de aparate anti-îmbătrânire. În interiorul trenului mai sunt un ventilator pulmonar, un defibrilator și un monitor pentru pacienți.

Pe lângă acestea, în vagoanele luxoase au mai fost descoperite o baie turcească cu un „duș de lux” care include un mod de „spumă aromatică” ce costă peste patru milioane de euro.

De asemenea, include o sală de gimnastică și un salon de cosmetică, potrivit unui raport al Centrului Dossier, care are legături cu politicianul de opoziție Mihail Hodorkovski. „Un duș, o toaletă de dimensiuni normale, un telefon, un televizor Panasonic gigantic, DVD și VHS player, doar pentru a numi câteva.

Totul este finisat cu lemn natural, sunt prezente unele simboluri de stat”, a spus el.
De asemenea, trenul dispune de o linie telefonică securizată dedicată. Versiunea îmbunătățită va include un cinematograf în tren și un nou vagon medical.

Totul este plătit de contribuabilii ruși, care nu știu nimic despre asta, se arată în raport.

„Există un tren-fantomă pe calea ferată rusă”, a declarat Mihail Korotkov, fotograful rus care a emigrat sub presiunea serviciilor de securitate.

„Nu poate fi găsit în niciun orar sau sistem public. Ferestrele sale sunt acoperite cu perdele, locomotivele nu au numere și identificări. Toate celelalte trenuri obișnuite se dau la o parte pentru el. Are un logo Grand Service Express pe părțile laterale, iar plăcuțele arată întotdeauna același traseu: „Evpatoria – Sankt Petersburg”, a relatat Korotkov.

Au fost construite stații speciale pentru locații-cheie ale lui Putin, inclusiv pentru reședința sa principală din regiunea Moscovei, Novo-Ogariovo.

Potrivit unor surse, în exterior trenul lui Putin nu diferă de alte garnituri ale căilor ferate rusești, dar este puternic blindat, echipat cu diverse sisteme, inclusiv complexe de apărare aeriană. Programul de călătorie al lui Putin este atent păzit. Potrivit unor surse, de multe ori schimbă traseul în ultimul moment pentru a minimiza posibilitatea unei tentative de asasinat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău