Cum arată unul dintre cele mai extravagante hoteluri. Câte stele are ”chilipirul” şi cât costă o noapte de cazare

12 Sept. 2022, 07:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Sept. 2022, 07:03 // Actual //  Lupu Eduard

În imaginea de prezentare a hotelului de zero stele se poate vedea un pat dublu cu noptiere și lămpi amplasate de fiecare parte a patului. Cu toate acestea, o caracteristică unică este că nu există pereți, tavan sau uși, ceea ce înseamnă că nu există intimitate și oaspeții dorm sub cerul liber.

„Accentul nu se pune pe somn, ci pe autoreflecție asupra situației mondiale actuale. Nu e timpul să dormi!” spun frații Riklin.

„Hotelul zero stele” a fost dezvoltat împreună cu hotelierul Daniel Charbonnier. Mai sunt trei astfel de instalații, una pe un deal și alta într-o podgorie idilică. Fiecare dintre ele dispune de majordom, băuturi și mic dejun. Proiectul a fost deschis oaspeților începând cu 1 iulie și va continua până pe 18 septembrie 2022.

Cât costă o noapte să dormi în zgomot, praf şi miros de la benzinărie

Fraţii spun că subiectele la care oaspeții pot medita vor varia de la schimbările climatice la războaie și orice altceva care are un impact negativ asupra planetei. Costul experienței va fi de 337 USD.

Fraţii Riklin sunt gemeni de origine și destul de faimoși pentru proiectele lor artistice. Unul dintre proiectele lor recente, intitulat BIGNIK 2022, a implicat redenumirea gării St. Gallen în BIGNIK și utilizarea a peste 2.800 de pânze roșii și albe pentru a acoperi o parte din străzile orașului istoric.

”Ca artiști, credem că avem o responsabilitate. Trebuie să facem ceva noi înșine. În plus, înțelegem că în societate există o dorință uriașă de schimbare”, explică Frank Riklin.

”Încerc doar să mulțumesc oaspeții și să mă bucur și eu de experiență. Acesta este scopul: să-mi placă să fac asta și să le ofer oaspeților ceva pozitiv. O văd ca pe o investiție în autoreflecție. Dacă cineva recunoaște în ea valoarea personală, cei 325 de franci elvețieni nu înseamnă nimic”, a mai declarat  Frank Riklin.

”Un chilipir!”, a spus fratele său, Patrik Riklin

”Atunci ei pot sări peste un alt curs sau antrenament de mindfulness”, adaugă Frank Riklin. Într-o lume tot mai absurdă, să-ți petreci noaptea în acest pat înseamnă, de asemenea, o declarație.

Pe lângă camera de hotel de la benzinărie, frații au proiectat încă trei apartamente în aer liber în comuna Saillon. Două sunt încorporate în podgorii; un altul oferă vederi neobstrucționate asupra Văii Ronului.

Fiecare amplasare de zero stele oferă servicii de majordom, o băutură de bun venit cu un platou de aperitive regionale și mic dejun de la brutăria locală, scrie newlyswissed.

Pentru cine este „Hotelul zero stele”?

Este conceput pentru oaspeții care doresc să fie treziți la realitatea problemelor sociale, de mediu , politice și economice care afectează oamenii și planeta, în loc să doarmă adânc, fără a fi conștienți de ele.

„Nu somnul este ideea. Ceea ce este important este să reflectăm asupra situației mondiale actuale. A rămâne aici este o declarație despre necesitatea unor schimbări urgente în societate. Pe scurt, acum nu este momentul să dormim, trebuie să reacționăm. Dacă continuăm în aceeași direcție în care suntem astăzi, ar putea exista mai multe locuri anti-idilice decât idilice”, a spus Frank Riklin pentru Reuters.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău