UPDATE. Chioșcurile de flori se transformă în construcții capitale, în ritm rapid. Precizările Primăriei

06 Aug. 2021, 10:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
06 Aug. 2021, 10:35 // Actual //  Otilia Cotruța

La doar câteva zile după ce Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că chioșcurile de flori de pe strada Ion Creangă, din apropierea cinematografului „Flacăra” au fost evacuate – în locul lor apar, în ritm rapid, construcții capitale, racordate la rețeaua de electricitate și canalizare. Anunțul referitor la evacuarea gheretelor a fost făcut pe data de 22 iulie 2021, iar pe data de 4 august, construcțiile capitale ce le înlocuiesc, deja sunt realizate în proporție de 70%.

Lucrările sunt în toi, iar ploile din ultimele zile nu au fost un impediment pentru realizarea lucrărilor.

Pe data de 22 iulie 2021, Primarul Capitalei Ion Ceban scria despre faptul că „Toată zona din preajma fostului Cinematograf ,, Flacăra”, la Buiucani, este în proces de modernizare.

Gheretele din preajmă care erau ilegal amplasate anterior, au fost evacuate, iar acolo nu va mai fi permis comerţul ambulant.

La fel, şi pavilioanele din exteriorul pieţei comerciale, inclusiv acele unde se vindeau anterior flori, au fost evacuate.

Pentru comercianţii de flori sunt reconstruite alte locuri de comerţ.”

În momentul în care a fost făcut anunțul, nu au fost oferite detalii despre unde și în ce modalitate vor fi reconstruite alte locuri de comerț pentru comercianții de flori, iar despre construcțiile capitale care sunt realizate în acest moment, în locul gheretelor de flori, nu deținem, la fel, nicio informație din partea autorităților.

Am telefonat Serviciul de Presă al Primăriei pentru a afla mai multe detalii, însă nu ni s-a răspiuns la telefon.

UPDATE. Primăria a venit cu precizări:

Primăria vine cu precizări referitor la pavilionul de flori amplasat în preajma pieței din strada Ion Creangă (Flacăra)

Primarul Capitalei, Ion Ceban, se află în prezent în concediu anual de odihnă.

Redacția Bani.md va investiga în continuare subiectul pentru a afla despre cine sunt beneficiarii finali ai acestor construcții, ce tipuri de activități se vor desfășura și dacă sunt construite în concorcordanță cu strategia de „eliminare a gheretelor din Chișinău”.

Bani.md precizează că din momentul învestirii în funcție, primarul Capitalei Ion Ceban, a declarat război gheretelor care îngreunau accesul pietonilor pe trotuarele capitalei, construcțiilor ilegale și panourilor stradale.

De precizat că un asemenea proiect, de înlocuire a gheretelor de flori, a fost realizat și pe strada Trăian, din sectorul Botanica al Capitalei.

În locul gheretelor de flori au fost reconstruite spații comerciale, doar că beneficiarii acestor spații nu mai sunt comercianții de flori, ci localuri, magazine alimentare și doar un agent economic care propune flori cumpărătorilor.

 

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 12:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2021, 12:13 // Actual //  Lupu Eduard

Multe dintre joburile care există astăzi în lume erau doar un vis sau chiar o utopie acum 20 sau 30 de ani, la fel cum unele locuri de muncă de acum câteva secole au dispărut între timp pentru că lumea se schimbă şi piaţa muncii odată cu ea, scrie Ziarul Financiar.

Roboţii fac astăzi multe dintre muncile pe care oamenii anterior le practicau în agricultură ori industrie. De altfel, unele dintre cele mai în vogă companii ale momentului astăzi sunt cele de tehnologie şi robotizare, iar cel mai bun exemplu este cel al UiPath. Compania fondată în România, dar listată la Bursa de la New York, este spe­cia­lizată în dez­voltarea de roboţi software care auto­matizează pro­cesele de lucru din com­panii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală