De necrezut! Germanii au vândut cea mai scumpă mașină din lume la un preț record (FOTO)

20 Mai 2022, 12:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2022, 12:17 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cea mai scumpă mașină din lume a fost vândută și a costat mai scump decât un avion american F-35. Anunțul a a fost făcut de către Germanii care dețin brandul auto Mercedes-Benz.

Potrivit informațiilor, un coupe SLR, model 1955, a intrat în posesia unui proprietar privat în schimbul sumei de 135 de milioane de euro, sau 142 de milioane de dolari. A mai rămas o singură mașină de acest fel care va rămâne la muzeul Mercedes-Benz.

Pentru comparație, un aparat militar F-35B, cel mai avansat avion produs în prezent de SUA, costă „doar” 115 milioane de dolari.

Hagerty, o companie care monitorizează prețurile mașinilor de colecție, spune că mașina vândută de producătorul german este „cel mai scump produs pe roți” comercializat vreodată.

Recordul anterior a fost de 70 de milioane de dolari, plătiți în 2018 pentru un Ferrari 250 GTO, model 1963.

Noul record a fost stabilit de Mercedes  în cadrul unei licitații pe bază de invitație, desfășurată în data de 5 mai.

Mașina vândută este una dintre cele două existente de acest tip și se spune că poate atinge o viteză maximă de 298 de kilometri pe oră. Potrivit informațiilor, banii obținuți vor fi folosiți pentru a înființa fondul global de burse Mercedes-Benz.

 

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 12:53
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2022, 12:53 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Președintele Comitetului de conducere al Moldindconbank, Nikolay Borissov, își încheie mandatul de trei ani de activitate în conducerea instituției financiare. Nikolay Borissov a fost numit de adunarea generală a acționarilor Moldindconbank în funcția de vicepreședinte al Comitetului de conducere, la sfârșitul lunii iunie 2019, iar în februarie 2020 a fost aprobat de Banca Națională a Moldovei în calitate de președinte.

Interimatul funcției va fi exercitat de către vicepreședintele Tzvetanka Kroumova, până la aprobarea de Banca Națională a noului președinte al Comitetului de conducere. Doamna Kroumova este un specialist de înaltă valoare, cu o experiență de 30 de ani de activitate în domeniile financiar-bancar, asigurări, consultanță și justiție.

În calitate de reprezentant al Doverie United Holding din Bulgaria, domnul Borissov a participat la evaluarea mai multor bănci din Republica Moldova, inclusiv a Moldinconbank, instituție în care investitorul european a devenit acționar majoritar, în martie 2019.

Pe durata mandatului său, Moldindconbank și-a consolidat pozițiile pe piața bancară din Republica Moldova, devenind cea mai eficientă instituție financiară din țară. La adunarea Generală a acționarilor din iunie 2022, Banca a raportat realizări semnificative: o acoperire de peste 20% din piaţă la capitolul activelor (20,6%), a creditelor acordate (20,4%) şi a depozitelor atrase (21,0%). Moldindconbank este prima bancă în segmentul creditării ipotecare, cu o cotă de 27,6%, este banca lider pe piața cardurilor de plată, cu o cotă de 37,8%, precum şi în segmentul operațiunilor cu cardurile de plată. Banca menține un nivel înalt de lichiditate şi capitalizare, demonstrând în anul 2021 cea mai înaltă eficiență financiară în sistemul bancar autohton.

Datorită realizărilor Moldindconbank, acțiunile Doverie United Holding au ajuns în TOP-3 după popularitate la Bursa din Sofia.

P.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău