De necrezut! Germanii au vândut cea mai scumpă mașină din lume la un preț record (FOTO)

20 Mai 2022, 12:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2022, 12:17 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cea mai scumpă mașină din lume a fost vândută și a costat mai scump decât un avion american F-35. Anunțul a a fost făcut de către Germanii care dețin brandul auto Mercedes-Benz.

Potrivit informațiilor, un coupe SLR, model 1955, a intrat în posesia unui proprietar privat în schimbul sumei de 135 de milioane de euro, sau 142 de milioane de dolari. A mai rămas o singură mașină de acest fel care va rămâne la muzeul Mercedes-Benz.

Pentru comparație, un aparat militar F-35B, cel mai avansat avion produs în prezent de SUA, costă „doar” 115 milioane de dolari.

Hagerty, o companie care monitorizează prețurile mașinilor de colecție, spune că mașina vândută de producătorul german este „cel mai scump produs pe roți” comercializat vreodată.

Recordul anterior a fost de 70 de milioane de dolari, plătiți în 2018 pentru un Ferrari 250 GTO, model 1963.

Noul record a fost stabilit de Mercedes  în cadrul unei licitații pe bază de invitație, desfășurată în data de 5 mai.

Mașina vândută este una dintre cele două existente de acest tip și se spune că poate atinge o viteză maximă de 298 de kilometri pe oră. Potrivit informațiilor, banii obținuți vor fi folosiți pentru a înființa fondul global de burse Mercedes-Benz.

 

Realitatea Live

02 Dec. 2022, 09:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Dec. 2022, 09:18 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În 2023, polița de asigurare medicală ar putea costa de trei ori mai mult, se arată într-un comunicat de presă al Campaniei Naționale de Asigurări Sociale (CNAM). Astfel, începând cu anul viitor, moldovenii ar putea achita 12.636 de lei față de 4.000 lei, cât costă în prezent.

„Conform proiectului, prima de asigurare medicală obligatorie în formă procentuală din salariu şi din alte recompense va fi păstrată la nivel de 9%. Prima în sumă fixă va constitui 12 636 de lei, iar la achitarea acesteia în primele trei luni ale anului vor fi aplicate facilități.”

Anunțul vine după ce Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a examinat joi, 1 decembrie, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pentru anul 2023. Documentul prevede atât venituri, cât şi cheltuieli în jur de 14 miliarde 139 milioane de lei. În comparaţie cu suma aprobată pentru 2022, este prognozată majorarea veniturilor și a cheltuielilor cu 15,1%.

De asemenea, CNAM anunță că la achitarea poliței de asigurare în primele trei luni, se vor oferi facilități.

Astfel, proprietarii de terenuri cu destinaţie agricolă vor achita 1014 lei.

Pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu mărfuri supuse accizelor este stabilită prima de AOAM în mărime de 1622 de lei.

Prima de asigurare în mărime de 2028 de lei este stabilită pentru fondatorii de întreprindere individuală, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, persoanele fizice care desfășoară activități în domeniul achizițiilor de produse din fitotehnie și/sau horticultură și/sau de obiecte ale regnului vegetal, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, străinii titulari ai dreptului de ședere permanentă și beneficiarii de protecție internațională, străinii cărora li s-a acordat dreptul de şedere provizorie pe teritoriul Republicii Moldova.

Mediatorii, notarii, avocaţii, executorii judecătoreşti, experţii judiciari care activează în cadrul unui birou de expertiză judiciară, interpreţii, traducătorii şi administratorii autorizaţi, indiferent de forma juridică de organizare a activităţii, neangajaţi, care au obţinut atestat, licenţă sau autorizaţie în modul stabilit de lege, persoanele neangajate care exercită independent profesia de medic de familie vor achita prima de asigurare de 4056 de lei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău