Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de la Kremlin. Elita FSB e în alertă: „Cel mai probabil, va fi o lovitură de stat”

20 Mai 2022, 05:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Mai 2022, 05:54 // Actual //  Lupu Eduard

Jurnalistul Christo Grozev, investigator în cadrul grupului Bellingcat, crede că membrii FSB de la Moscova nu mai cred că războiul din Ucraina poate fi câștigat.

Elita FSB ia în calcul o lovitură de stat împotriva lui Vladimir Putin

„Cred că elita informată din cadrul forţelor de securitate este cea care înţelege că războiul este pierdut”, spune Grozev la Radio Liberty.

Despre posibilitatea ca liderul rus, Vladimir Putin să utilizeze armele nucleare pentru a câștiga războiul, Grozev crede că acest lucru nu ar fi posibil fără sprijinul ofițerilor KGB. Mai mult, sfidarea ordinelor lui Putin ar duce la o prăbușire rapidă a regimului.

„Iar acest refuz va declanşa, cel mai probabil, o lovitură de stat, pentru că după refuzul de a respecta ordinul regelui, totul se va prăbuşi foarte repede.

Dacă Putin decide să dea un ordin de utilizare a armelor nucleare, el trebuie să fie sigur că toată lumea de-a lungul lanţului va îndeplini acest ordin. Deci, până când nu va fi sigur că toată lumea se va conforma, nu va da acest ordin”, transmite Grozev.

Vladimir Putin nu mai poate rămâne la putere

Grozev afirmă că elita FSB începe să se pregătească pentru o eventuală lovitură de stat care să pună capăt regimului lui Putin și că populația „nu încetează să pună întrebări”, mai ales din pricina deceselor în rândul soldaților ruși trimiși în Ucraina.

„Ei ştiu că această situaţie va scăpa în cele din urmă de sub control”, a afirmat Grozev. „Acestea sunt acele părţi ale forţelor de securitate care cunosc pericolele pentru regim şi ei înşişi se pregătesc pentru un viitor fără Putin.

Unii dintre ei caută o oportunitate de a-şi scoate familiile din Rusia, toţi caută modalităţi de a transfera banii acumulaţi (bani câştigaţi din corupţie în multe cazuri) în dolari şi euro. „Se desfăşoară o trădare pentru că ei nu urmează ordinele ideologice ale Kremlinului, ci se pregătesc pentru o realitate alternativă”, a mai adăugat Grozev.

„Moartea lui Putin” ar putea fi provocată de un „semnal de insubordonare”, al celor din cercul său apropiat, în vreme ce mobilizarea totală a populației, ca ultimă măsură în dorința de a câștiga războiul, ar duce la o „explozie socială” în întreaga Federație Rusă, conchide analistul Christo Grozev, conform Mediafax.

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău