Echipa de fotbal maib – în TOP 5 cele mai bune echipe de la EURO Business Cup

26 Oct. 2021, 13:52
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
26 Oct. 2021, 13:52 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Victorioși și mândri, membrii echipei de fotbal maib au revenit acasă de la turneul de minifotbal „EURO Business Cup”, care s-a desfășurat în perioada 13-17 octombrie, în Antalya, Turcia.

Și în acest an, după 3 zile de meciuri disputate cu reprezentanții României, Ucrainei și Turciei, echipa maib s-a clasat în TOP 5 cele mai bune echipe din turneu, demonstrând o dată-n plus că spiritul de echipă combinat cu profesionalismul, inclusiv pe terenul sportului rege, aduce cele mai frumoase rezultate. Aceeași performanță a fost înregistrată în anul 2019, atunci când echipa a participat în premieră la EURO Business Cup.

Maib a fost reprezentată destoinic de Ivan Buga, Sergiu Puiu, Igor Nartea, Iurie Gîrlă, Dumitru Covali, Leonid Bacilo, Victor Iordachi, Ilie Ursachila, Evgheni Drozdov, Alexandr Hentov, Anatol Mîrzenco, Dorian Podlisnic, Mihail Nartea, Ion Covali, Denis Apostol, Dumitru Turcu.

Igor Nartea, Director relații clienți corporativi:

„Personal am rămas surprins de numărul mare de susținători de acasă pe care i-am avut. În timpul meciului veneau mesaje cu comentarii, numai se încheia meciul și primeam zeci de mesaje de încurajare. Mândria și responsabilitatea că reprezint nu doar maib, ci și țara, au fost cea mai mare motivare”.

Ivan Buga, Manager credite, Departamentul clienți corporativi:

Au fost așteptări mari față de turneu, dar ce a urmat a fost cu adevărat Next Level. Sunt momente unice, în care poți savura din frumusețea competițiilor sportive internaționale, dar și mai mult, din plăcerea spiritului de echipă a jucătorilor și colegilor.  

O deosebită recunoștință colegilor care ne-au susținut și au urmărit meciurile de la distanță, și conducerii băncii, care a susținut participarea echipei în cadrul acestui turneu. La ediția viitoare vom avea un rezultat și mai frumos, la sigur. Cel mai important – fotbalul trebuie să aducă fericire şi emoţii plăcute spectatorilor. Dacă în timpul turneului am produs aceste emoţii colegilor, atunci acest turneu îl putem considera un succes”.

Rezultatele excelente în banking și în sport nu sunt o noutate pentru angajații maib. Despre performanțele profesionale ale echipei maib vorbesc indicatorii financiari ai băncii, iar în domeniul sportiv cea mai recentă achiziție în palmares a fost Cupa de fotbal Hospice Angelus Moldova.

Despre maib

Maib promovează spiritul sportiv și valorile olimpice din Republica Moldova, contribuie la popularizarea sportului și a modului activ și sănătos de viață, sprijinind mai multe proiecte și activități din acest domeniu. De peste 20 de ani maib este partener al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), alături de care premiază anual olimpicii care demonstrează performanțe la diverse competiţii pe arena naţională şi internaţională. Prin prisma comunităților interne formate din angajați ai băncii (de fotbal, tenis, volei, de alergători „maib Activ la Superlativ”), banca își propune să inspire societatea să adopte un mod sănătos de viață și activ la superlativ.

 

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 07:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Apr. 2024, 07:44 // Actual //  Lupu Eduard

Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea publicului despre cine încearcă să influențeze deciziile la nivelul instituțiilor europene, permite anumitor activități să treacă neobservate, se arată în document.

Registrul de transparenţă al UE are elemente pozitive şi informează cetăţenii cu privire la influenţa potenţială a lobbiştilor. Acest registru are însă unele deficienţe şi lacune în informaţii, care reduc din transparenţa activităţilor de lobby din cele mai mari trei instituţii ale UE. În plus, lobbiştii pot ocoli registrul pentru o serie de interacţiuni prin care pot influenţa totuşi legiuitorii UE, conform Agerpres.

Jorg Kristijan Petrovic, membrul Curţii care a condus acest audit, susține că mecanismul trebuie întărit pentru a avea efectul scontat.

„Registrul de transparenţă al UE trebuie să devină mai puternic, în aşa fel încât să nu fie doar un tigru de hârtie. Registrul aduce informaţii utile, dar nu este o soluţie-miracol. O serie de interacţiuni de lobby pe lângă legiuitorii UE pot avea loc la adăpost de privirile publicului, ceea ce reduce transparenţa şi erodează încrederea cetăţenilor”, a afirmat acesta.

Auditorii critică faptul că lobbiştii trebuie să fie înscrişi în registru doar pentru reuniunile cu cei mai înalţi membri ai personalului şi că sunt raportate doar reuniunile preprogramate. Întâlnirile spontane, conversaţiile telefonice neprogramate şi schimburile de e-mailuri nu trebuie consemnate oficial, iar lobbyiştii nu au obligaţia de a fi înscrişi în registru pentru a se putea întâlni cu angajaţi ai instituţiilor sub nivelul de director-general (adică majoritatea angajaţilor). Deşi instituţiile iau măsuri pentru a mări transparenţa şi a încuraja înregistrarea, ceea ce conduce la mai multe informaţii publicate cu privire la reuniunile şi activităţile cu lobbişti înregistraţi, această publicare nu este sistematică.

În plus, verificările datelor comunicate de lobbyişti ar trebui şi ele îmbunătăţite, în special din cauza riscului ca ONG-urile finanţate de terţe părţi să nu îşi prezinte sursele de finanţare, declarând doar că îşi reprezintă interesele proprii sau interesele colective ale membrilor lor. O treime din ONG-urile înregistrate se declaraseră în această categorie. În fine, site-ul web al registrului prezintă unele limitări importante, în sensul că informaţiile legate de aspecte esenţiale ale activităţilor de lobby nu sunt suficiente pentru a permite controlul public. În plus, site-ul ar trebui să fie mai uşor de utilizat.

Numărul lobbyiştilor înscrişi în registrul de transparenţă al UE a crescut considerabil de la crearea acestuia, mai precis de la aproximativ 5.500 în 2012 la circa 12.500 în 2024. Registrul este voluntar şi are la bază un acord interinstituţional, care nu este un act legislativ cu caracter obligatoriu. Prin urmare, nu se pot impune sancţiuni în baza acestui acord, spre deosebire de dispoziţiile în materie de lobby din unele ţări din UE, care, în plus, acoperă o gamă mai largă de membri ai personalului.

De exemplu, o organizaţie neguvernamentală identificată în „Qatargate” nu era înregistrată, dar a coorganizat o conferinţă la Parlament în iunie 2022. În acelaşi timp, măsurile coercitive pe care instituţiile le pot lua pentru a se asigura că lobbyiştii respectă cerinţele de înregistrare şi de furnizare de informaţii nu sunt suficiente. În medie, între 2019 şi 2022, aproape 1.000 de lobbyişti au fost eliminaţi în fiecare an din registru, din motive administrative. În schimb, doar şase au fost eliminaţi în urma unor anchete.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău