Elon Musk are acum o statuie de bronz în centrul Manhattan: reacțiile internauților la inaugurarea ei

01 Iul. 2021, 10:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2021, 10:06 // Actual //  Dumitrita Culiuc

O statuie de bronz a lui Elon Musk a fost inaugurată, luni, 28 iunie, în Lower Manhattan, dar judecând după reacția utilizatorilor Twitter, este posibil să nu fie în siguranță acolo.

„Voi intra în el cu vehiculul meu electric Tesla Model S Plaid Edition”, a comentat un internaut.

Statuia a fost instalată de site-ul de investiții public.com, care a anunțat că  oferă 100 de statui de bronz cu ăntruchiparea lui Elon Musk.

„Iubește-l sau urăște-l, @elonmusk împlinește 50 de ani astăzi”, a scris public.com pe site-ul Twitter.

Comentariile nu au întârziat să apară.

„O statuie hidoasă care nu seamănă deloc cu el și nu ar trebui să existe”, a spus cineva.

Alții au oferit instrucțiuni despre cum să răstoarne o statuie sau sugestii despre unde să o aruncați.

„Foarte aproape de râul Hudson, foarte convenabil”, a scris cineva.

„Vă mulțumim că ați postat locația! Voi înlătura acest lucru în curând ”, a anunțat altul.

Elon Musk, multimiliardarul și CEO al unor companii, inclusiv SpaceX și Tesla, este renumit de unii ca un inovator vizionar, dar insultat de alții ca răspânditor al dezinformării Covid-19 și întruchiparea excesului capitalist.

Pe Twitter, era clar că majoritatea persoanelor care răspundeau la public.com se aflau în această din urmă categorie. Pe fondul sutelor de răspunsuri, un comentariu pozitiv a fost greu de găsit. Cu toate acestea, observațiile privind potențialul sculpturii ca toaletă publică au fost extrem de frecvente.

“Mulțumesc. Lipsa toaletelor publice din New York nu este o glumă ”, a comentat un alt utilizator. “Sunt sigur că acesta va fi utilizată.”

Statuia înfățișează un bărbat zâmbitor, în tricou, care își ridică privirea cu mâinile pe cap. Linia părului figurii este ciudat de ridicată pentru domnul Musk, care are capul plin de păr, iar fața sa nu are o asemănare izbitoare cu cea a domnului Musk. Unii au crezut că seamănă cu Gerald Ford; iar alții l-au confundat cu Tony Soprano.

„Cel mai frumos lucru pe care îl pot spune despre această risipă de bronz este că nu seamănă cu Elon Musk”, a scris o persoană.

Majoritatea spun că statuia nu va avea un viitor lung în New York.

„Această statuie va fi în bucăți înainte de sfârșitul săptămânii”, a prezis un utilizator.

 

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală