(FOTO) De ce Cristiano Ronaldo nu își poate vinde apartamentul din Trump Tower. Și asta după ce cedează 50% din preț

01 Iul. 2021, 09:27
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2021, 09:27 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Anul 2021 este unul de eșec pentru Donald Trump, încă blocat pe majoritatea rețelelor sociale și cu pierderi enorme de bani. Se pare că nenorocul lui atrage oameni din întreaga lume, care au o conexiune mai îndepărtată cu el. De exemplu, miliardara canadiană Suzanne Rogers, care a trecut rapid de la a fi nașa zânelor de modă din țară la a fi alungată din înalta societate din cauza unei poze în care apare cu Trump la o cină Mar-a-Lago.

Acum e și rândul lui Cristiano Ronaldo, care caută să scape de apartamentul său din Trump Tower din New York și este dispus să îl vândă la un preț foarte mic. Fanii l-au îndemnat pe superstarul fotbalului să vândă reședința de ceva vreme, chiar făcând petiții. Acum fotbalistul, care joacă la Juventus în Italia și este în prezent de serviciu pentru țara sa la Euro 2020, vrea să vândă acest apartament cât mai curând posibil.
Vedeta de fotbal în vârstă de 36 de ani a cumpărat apartamentul de pe 721 Fifth Avenue în 2015, achiziția fiind finalizată la două luni după ce Trump a anunțat că candidează la funcția de președinte. Cumpărând „în partea de sus a pieței”, a plătit 18,5 milioane de dolari americani.

Să vedem cum arată casa lui Cristiano Ronaldo din Trum Tower

Holul

Acesta are pardoseli din calcar alb-negru care duc la galeria de artă și camera de zi.


Conform listării, spațiile de locuit au în principal lambriuri din lemn de koa lustruit, unele având și parchet din Versaille din secolul al XVIII-lea.

Camera de zi

Livingul are nuanțe clasice de maro, cu albastru complementar și este plin de opere de artă și cărți, oferind o atmosferă relaxantă.


Se știe că reședința a inspirat autorul E.L. James, care a folosit interioarele ca model pentru burlacul lui Christian Grey.

Dormitorul

Birou

Biroul este mobilat cu articole din piele și putem observa mai multe tablouri și rafturi pentru cărți.

Există, de asemenea, un spațiu de birouri cu vedere la turnurile din Manhattan.


Sală de fitness

Casa unui atlet de renume mondial nu poate exista fără o sală de fitness. Și, de asemenea, se mândrește cu vederi panoramice inspiratoare asupra Central Park și a orizontului din Manhattan.

Ronaldo a listat prima dată locuința de 2.510 metri pătrați în 2019 pentru mai puțin de jumătate din ceea ce a cumpărat, la 9 milioane de dolari. Acum, casa este pe piață pentru doar 7,75 milioane USD, iar prețul final de vânzare este încă și mai mic.

Realitatea Live

26 Ian. 2022, 23:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2022, 23:20 // Actual //  Lupu Eduard

Aşa numiţii crypto-infractori au spălat în 2021 circa 8,6 miliarde de dolari în criptomonede, un avans de 30% prin comparaţie cu anul precedent, arată noi date publicate de Chainalysis, citate de Yahoo Finance.

În total, criptomonedele furate din 2017 până la finalul anului trecut valorează peste 33 de miliarde de dolari, majoritatea sumei fiind trimisă de-a lungul timpului către exchange-uri centralizate.

Cea mai mare diferenţă între spălarea banilor fiat şi spălarea criptomonedelor este că, având în vedere transparenţa inerentă a blockchain-ului, putem monitoriza mai uşor felul în care infractorii mută criptomonede între portofele şi servicii crypto, în încercarea de a-şi converti fondurile în cash.”

Raportul arată că finanţele descentralizate (DeFi) au început să joace un rol mult mai mare în spălarea criptomonedelor, în vreme ce 17% din fondurile trimise de pe portofele ilicite s-au îndreptat către protocoale descentralizate, de la doar 2% în 2020.

Totodată, Chainalysis subliniază diferenţa între furt şi escrocherie. Adresele asociate cu acte de furt au trimis sub jumătate din fondurile sustrase către platforme de tip DeFi – peste 750 de milioane de dolari în criptomonede.

De exemplu, „armata” de hackeri a Coreei de Nord, responsabilă de furarea a 400 de milioane de dolari în crypto, a folosit protocoale DeFi pentru a spăla banii.
Pe de altă parte, escrocii trimit majoritatea fondurilor către adrese din exchange-uri centralizate.

Cercetarea realizată de Chainalysis a luat în calcul cantitatea de criptomonede trimise de pe adrese ilicite către adrese găzduite de servicii.

„Dacă nu există niciun mod prin care să accesezi fondurile, nu există de la bun început nicio motivaţie să comiţi infracţiuni cu criptomonede – de aceea, spălatul de bani se afla la baza tuturor altor infracţiuni cu criptomonede”, reiese din textul redactat de Chainalysis.

Totuşi, banii spălaţi au reprezentat doar 0,05% din volumul total de tranzacţii din 2021. Prin comparaţie, anul trecut au fost spălaţi între 800 de miliarde şi 2.000 de miliarde de dolari în aşa-zişii bani fiat, emişi de băncile centrale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău