Expert economic, invitat mâine la CNA: Încet, încet vine și timpul pentru ANRE

22 Sept. 2021, 10:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Sept. 2021, 10:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Expertul economic de la IDIS „Viitrul”, Veaceslav Ioniță, este invitat mâine, 23 septembrie la Centrul Național Anticorupție pentru a da detalii despre subiectele prezentate in spațiul public. Acesta va vorbi despre activitatea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care în viziunea expertului acționează în favoarea unui grup restrâns de companii petroliere importatoare și contrar principiilor liberei concurențe.

Veacesla Ioniță a anunțat despre vizita sa la CNA pe pagina sa de Facebook.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție m-au invitat pentru a da detalii pe marginea subiectelor prezentate in spațiul public.
Să trecem in revista principalele din ele:
1. ANRE acționează vădit in interesul unui grup restrâns de companii petroliere importatoare și in detementul interesului public, al consumatorilor si micilor companii. Contrar cu principiile liberei concurențe
2. Politica ANRE de reglementare favorizează in mod clar un grup mic de companii, vânzători angro, in defavoarea consumatorilor și micilor companii vânzători cu amănuntul.
3. Avem toate drepturile să bănuim că ANRE se face vinovat de existența pieții gri și negre in domeniul produselor petroliere și ca ei cu bunâ știință prin Comunicatele sale oficiale încearcă sa acopere zecile de “stații PECO”, care activează ilegal pe întreg teritoriul țării. Aceste stații ilegale prejudiciază bugetul de stat cu sute de milioane de lei anual.
4. ANRE nu a întreprins nimic pentru a contracara contrabanda de produse petroliere in Ucraina și utilizarea regiunii Transnistrene pentru contrabanda de produse petroliere. Mai mult se lasă impresia ca ei sunt interesați in existența acestor scheme.
5. Acțiunile din ultima jumătate de an a ANRE a dus clar in prag de faliment micile companii petroliere, cea ce favorizează marile companii, protejate vădit de ANRE.
Invitația la CNA vine după ce, expertul Veaceslav Ioniță a învinuit ANRE de unele ilegalități.
Atunci când am vorbit despre vânzările ilegale ale produselor petroliere, ANRE a negat cu vihemență acest fapt. Însă Poliția Națională și-a onorat obligațiile de serviciu și-n scurt timp au prezentat public probele cu stațiile PECO ilegale. Pentru acest fapt mulțumesc din toată inima conducerea Ministerului de Interne. Acum este rândul CNA să-și facă datoria și sa ne aducă in spațiul public probele necesare la fenomenele descrise de. mine mai sus.

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei