Extravaganță și opulență! Brandurile de lux au cumpărat imobile de peste 6 miliarde de euro în 2023

20 Mai 2024, 11:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
20 Mai 2024, 11:49 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

După doi ani de expansiune continuă, piața globală a retailului de lux a înregistrat o încetinire în 2023, cu un număr redus de deschideri de noi magazine în regiuni precum Europa și China, potrivit raportului Global Luxury Retail al companiei de consultanță imobiliară Savills.

Cu toate acestea, America de Nord și zona Asia-Pacific, excluzând China, au înregistrat o creștere de aproape 20% a deschiderilor de noi magazine de lux. Expansiunea a fost mai pronunțată în destinațiile de vacanță, deși ambele piețe s-au confruntat cu provocări privind disponibilitatea spațiilor potrivite.

În 2023, mărcile de modă și accesorii au continuat să domine expansiunea globală, reprezentând 63% din totalul noilor magazine deschise. În timp ce inaugurările de noi magazine au încetinit în majoritatea categoriilor de retail de lux, mărcile de bijuterii au contrazis această tendință, înregistrând o creștere anuală de 30% a deschiderilor.

Cele mai promițătoare piețe de lux rămân marile orașe ale lumii precum New York, Los Angeles, Londra, Paris, Seul și Tokyo. Totuși, noi locații din China și Orientul Mijlociu se remarcă datorită creșterii nivelului de trai, potențialului neexploatat și unei industrii turistice înfloritoare, oferind oportunități semnificative pentru retailul de lux.

Spre deosebire de brandurile mass-market și premium, care preferă închirierea spațiilor de retail, mărcile de lux au devenit investitori importanți pe piața imobiliară. În 2023, câteva branduri de lux au realizat achiziții de proprietăți în valoare de peste 6 miliarde de euro, tendință ce va continua și în 2024. Aceasta este parțial cauzată de creșterea chiriilor pentru spațiile comerciale de lux, care variază în Europa de la 125 euro/mp/lună în Lisabona la 1.250 euro/mp/lună în Milano, depășind 1.500 euro/mp/lună în piețele asiatice, precum Hong Kong.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău