Facebook se pregătește de concedieri masive. Mii de oameni vor fi dați afară

07 Nov. 2022, 11:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Nov. 2022, 11:57 // Actual //  Lupu Eduard

Facebook Parent Meta se pregătește să notifice angajații cu privire la disponibilizări pe scară largă în această săptămână. Reducerile planificate ale companiei de social media vor afecta mii de angajați, lucru care nu s-a mai întâmplat în cei 18 ani de existență, scrie WSJ. .

Facebook Meta ar putea începe concedierile pe scară largă începând de miercuri, potrivit unui raport al Wall Street Journal. Se așteaptă ca disponibilizările să afecteze mii de angajați, se arată în raport, iar mutarea ar marca prima reducere majoră a numărului de angajați din istoria Meta.

La sfârșitul lunii septembrie, compania a raportat că are peste 87.000 de angajați, iar cotația acțiunilor a scăzut cu 70% în acest an. Mai exact, Facebook a angajat oameni, crescând efectivele cu 27.000 în 2020 și 2021, și cu 15.000 în primele nouă luni din 2022. Acum, în premieră, este pe cale de a anunța disponibilizări masive.

Declarații din trecut ale șefilor companiei au indicat că lucrurile nu stau bine și că este nevoie să se facă economii. Valoarea de piață a Meta a scăzut cu 70% în acest an, iar lucrurile au mers prost de când Facebook s-a transformat în Meta și a anunțat că se va concentra pe Metavers, un mediu virtual despre care nu se știe dacă va avea vreodată succes.

Facebook are o capitalizare de piață de 243 miliarde dolari, iar în septembrie 2021 era la peste 1.000 de miliarde dolari.

Un purtător de cuvânt al Meta a refuzat să comenteze despre disponibilizări dar s-a referit la comentariile lui Mark Zuckerberg cu privire la ultimul anunţ.

Zuckerberg a prefigurat disponibilizările prin comentariile pe care le-a făcut încă din iunie. „În mod realist, probabil că există o grămadă de oameni la companie care nu ar trebui să fie aici”, a spus el.

Mișcările ar putea provoca o cădere şi a altor companii din sectorul social media și al tehnologiei, care, la fel ca alte mass-media, încearcă să facă față unei piețe de publicitate precaute post-pandemie, şi care se uită cu îngrijorare la o potențială recesiune în 2023.

Oficialii companiei le-au spus deja angajaților să anuleze călătoriile neesențiale începând cu această săptămână, a raportat

 

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău