”Fără Insula Șerpilor, Ucraina ar fi fost distrusă economic de ruși”. Dezvăluirile serviciilor secrete de la Kiev

18 Mart. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mart. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Controlul Rusiei asupra Insulei Șerpilor a amenințat Ucraina cu distrugerea economică. Fără el, transportul din porturile ucrainene era imposibil, spune șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kiril Budanov, în documentarul „Marea. Bătălia pentru Insula Șerpilor.

„Fără restabilirea controlului asupra insulei Șerpilor, orice transport maritim din porturile Ucrainei era imposibil. Fără aceasta, rușii ne-ar distruge pur și simplu economic”, a spus Budanov.

Forțele armate au recunoscut că scufundarea crucișatorului rus Moskva, care a fost lovit de rachetele Neptune, a jucat un rol major în eliberarea insulei de invadatori. Distrugerea logisticii inamicului în teritoriul capturat și distrugerea navelor și ambarcațiunilor sale de debarcare sunt, de asemenea, considerate importante.

„În ceea ce privește componenta aeriană, celebrele drone Bayraktar au funcționat din primele zile de război, începând din regiunea Herson, și pentru prima dată, Ucraina le-a folosit în luptă împotriva țintelor navale”, a spus viceamiralul Alexei Neijpapa, comandantul forțelor navale ucrainene.

Filmul a arătat zborul și aterizarea elicopterelor, precum și luptele care au avut loc pe insulă pe 8 mai 2022. Operațiunea a fost efectuată de forțele speciale ale GUR și „Alfa” ale SBU (serviciul ucrainean de securitate).

„Pe vremea aceea, erau puține argumente. Toată lumea înțelegea că aceasta este o operațiune grea, dar nimeni nu putea da înapoi, pentru că nu era nimeni care să spună nu”, a spus soldatul cu indicativul „Șaman”, comandantul unității de forțe speciale GUR.

Un luptător cu indicativul „Skin”, comandantul uneia dintre grupurile de asalt al forțelor speciale GUR, a spus că bătălia a fost „epică”. Potrivit acestuia, Forțele Armate ale Federației Ruse aveau un loc unde să se ascundă și și-au schimbat rapid pozițiile și erau pregătite pentru apărare.

GUR spune că toate cele opt aeronave s-au întors de la Insula Șerpilor nedeteriorate. Cu toate acestea, un avion de luptă rusesc Su-30 a doborât un elicopter Mi-14 lângă coasta Odesei. Atunci a decedat comandantul adjunct al Marinei Forțelor Armate Ucrainene, colonelul Ihor Bedzai.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

În februarie, atunci când Bill Gates şi ministrul britanic Rishi Sunak au participat la un interviu, cei doi au răspuns la câteva câteva întrebări generate de celebrul ChatGPT. Chatbotul l-a întrebat miliardar despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată şi cum i-a influenţat acesta propria viaţă. Ca răspuns, Gates a început să parafrazeze dintr-un discurs al lui Warren Buffet, unul dintre cei mai vechi prieteni ai acestuia şi coleg în breasla miliardarilor, scrie CNBC.

Gates şi Buffett sunt prieteni de mai bine de trei decenii. Interesele lor comune merg dincolo de bogăţia lor. Cei doi au cofondat The Giving Pledge, care încurajează cei mai bogaţi oameni din lume să doneze cel puţin jumătate din averea lor unor cauze caritabile, şi sunt parteneri ocazionali de bridge şi golf.

„Warren Buffet a spus că în cele din urmă ceea ce contează este ceea ce cred prietenii tăi despre tine şi cât de puternice sunt aceste prietenii”, a răspuns Bill Gates lui ChatGPT.

Gates a discutat anterior despre lecţiile pe care le-a învăţat de la Buffett, în vârstă de 92 de ani, de la investiţii la gestionarea timpului. În mod constant, el a plasat sfaturile lui Buffett privind prietenia în fruntea listei.

„Chiar dacă are un program agitat, Warren încă îşi găseşte timp pentru a cultiva prieteniile ca puţini alţi oameni pe care îi cunosc”, a mai spus miliardarul.

Buffett vorbeşte adesea despre importanţa alegerii unor prieteni buni şi a faptului de a fi tu însuţi un prieten bun. Asta înseamnă să te înconjori „de oameni care sunt mai buni decât tine”, astfel încât să poţi învăţa de la ei şi să te inspiri de la ei.

Prieteniile puternice şi pot fi destul de importante pentru succesul în carieră, oferind inclusiv un impuls pentru stima de sine şi rezilienţa mentală, arată cercetările. Menţinerea unor conexiuni bune de-a lungul vieţii te face, de asemenea, mai fericit şi mai puţin stresat, îmbunătăţindu-ţi sănătatea şi bunăstarea, potrivit Clinicii Mayo.

Gates şi Buffett au o avere netă combinată de 220 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg, dar par să fie de acord că fericirea derivată din prieteniile de durată este un adevărat semn al succesului.

„Când ajungi la vârsta mea, îţi vei măsura cu adevărat succesul în viaţă după numărul de oameni pe care vrei să-i păstrezi lângă tine şi rămân lângă tinee”, a declarat Buffett într-un discurs ţinut în 2001 la Universitatea din Georgia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău