(FOTO) Mega-iahtul de 130 de milioane $ în care Jennifer Lopez ar fi sărbătorit ziua de naștere alături de Ben Affleck

28 Iul. 2021, 14:58
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 14:58 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Jennifer Lopez a avut o zi de naștere memorabilă. Marcând cei 52 de ani ai săi, pe 24 iulie, a început o evadare romantică cu Ben Affleck în sudul Franței, unde au fost văzuți la bordul unui mega-iaht ultra-luxos. Lopez și-a oficializat chiar și povestea de dragoste pe Instagram, împărtășind o poză cu ea și cu Ben.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

Daily Mail raportează că barca în cauză se numește Valerie, o navă lungă de 280 de metri, care se află în prezent în vânzare pentru 130 de milioane de dolari. Construit de navalul german Lürssenin, superyachtul se mândrește cu mai multe spații generoase și facilități potrivite pentru vedetele precum Lopez și Affleck. Există șase punți masive care au propriile lor spații distincte, inclusiv un helideck; o zonă de luat masa; și o terasă expusă la soare complet echipată, cu o piscină lungă de 20 de metri și o cadă cu hidromasaj.

Compania de design Reymond Langton Design, cu sediul în Regatul Unit, a încorporat motive art deco în interiorul navei. Poate găzdui 14 persoane în șapte cabine luxoase, cu o grădină suplimentară și o cabină de personal pe punțile superioare și inferioare. Alte spații demne de remarcat ale superyacht-ului includ o sală de mese formală, un salon cu pian futurist proiectat de Schimmel Pegasus și un salon care are rolul de bar și sală de proiecție. În total, barca poate găzdui 17 oaspeți și 27 de membri ai echipajului.

În timp ce romantismul lor continuă să se încălzească, doar timpul va spune când și unde va fi următoarea lor aventură.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală