Fum negru la Uzina Metalurgică din republica crypto! Gigantul metalifer și-a repornit furnalele

06 Dec. 2022, 11:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2022, 11:22 // Actual //  Lupu Eduard

Uzina Metalurgică și-a repornit activitatea. Comisia Situații Excepționale i-a acordat autorizație de mediul până la sfârșitul lunii decembrie.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu declara, ieri într-o conferință de presă, că la întreprindere au fost înregistrate progrese cu privire la protecția mediului, însă nu a putu spune despre ce anume este vorba.

Pretinsele autorități din stânga Nistrului au spus că întreprinderile mari au fost pornite la capacitatea de 30%, în condițiile în care Chișinăul a direcționat toată cantitatea de gaz – 5,7 mil. metri cubi pentru livrarea energiei electrice.

Fostul deputat Alexandr Slusari afirmă că: „40 milioane metri cubi de gaz lunar vor fi utilizate pentru industria transnistreană, care având tarife la resurse energetice de zeci de ori mai mici, vor continua sugrumarea economiei naționale de pe malul drept al Nistrului. Anul trecut, în luna decembrie, când Transnistria a primit volume depline de gaze, pentru industria lor a mers circa 50 mil. metri cubi de gaze. Afirmația dlui Spânu că întreprinderile din stânga Nistrului practic nu vor avea cantități de gaze pentru activitatea de producere este una falsă”.

Acordarea autorizației de mediu Uzinei Metalurgice de la Râbnița era folosită ca monedă de schimb pentru livrarea energiei electrică Republicii Moldova de către Centrala de la Cuciurgan. Asta a și fost motivul pentru care ar fi demisionat fostul ministru al Mediului, Iuliana Cantaragiu.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău