Imagini din satelit cu iahtul lui Kim Jong Un: lux și opulență, în timp ce Coreea de Nord se luptă cu foametea

22 Iul. 2021, 14:06
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iul. 2021, 14:06 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cea mai mare ambarcațiune de lux a liderului nord-coreean Kim Jong Un a fost văzută în timp ce se mișca spre complexul său de conace Wonsan de pe coasta de est, potrivit NK Pro și a imaginilor prin satelit ale Planet Labs.  În același timp, Coreea de Nord se confruntă cu foametea și cu o creștere a cazurilor de Covid-19, scrie Business Insider.

Compania americană de imagistică a Pământului, Planet Labs, a capturat imagini cu iahtul pe 12 iulie. Ambarcațiunea era ancorată la plaja privată de lângă palatul lui Kim de la Wonsan.

Iahtul de lux personalizat cu o lungime de 80 de metri (260 ft) – care are tobogane cu două răsuciri și o zonă de lounge cu mai multe etaje – nu a fost văzut în uz, din moment ce Kim a avut-o complet renovată pe parcursul a câteva luni în 2020 în mijlocul pandemiei mondiale COVID-19.

Ambarcațiunea este una dintre cele patru ambarcațiuni luxoase similare, observate în ultimii ani, lângă proprietățile familiei Kim din jurul Wonsan, inclusiv un nou complex de vile pe plajă construit pe peninsula Hodo în 2019.

Imaginile au fost publicate de presa sud-coreeană NK News.

Cel mai mare dintre iahturi arată ca un parc de distracții plutitor, cu două tobogane cu apă, o piscină olimpică și salon lounge cu mai multe etaje, potrivit sursei citate.

Nu este clar cine se folosește de ambarcațiuni de lux. Cert este că mișcările iahturilor coincid cu zile în care liderul nord-coreean nu a avut apariții publice.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală