Imagini din satelit cu iahtul lui Kim Jong Un: lux și opulență, în timp ce Coreea de Nord se luptă cu foametea

22 Iul. 2021, 14:06
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iul. 2021, 14:06 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cea mai mare ambarcațiune de lux a liderului nord-coreean Kim Jong Un a fost văzută în timp ce se mișca spre complexul său de conace Wonsan de pe coasta de est, potrivit NK Pro și a imaginilor prin satelit ale Planet Labs.  În același timp, Coreea de Nord se confruntă cu foametea și cu o creștere a cazurilor de Covid-19, scrie Business Insider.

Compania americană de imagistică a Pământului, Planet Labs, a capturat imagini cu iahtul pe 12 iulie. Ambarcațiunea era ancorată la plaja privată de lângă palatul lui Kim de la Wonsan.

Iahtul de lux personalizat cu o lungime de 80 de metri (260 ft) – care are tobogane cu două răsuciri și o zonă de lounge cu mai multe etaje – nu a fost văzut în uz, din moment ce Kim a avut-o complet renovată pe parcursul a câteva luni în 2020 în mijlocul pandemiei mondiale COVID-19.

Ambarcațiunea este una dintre cele patru ambarcațiuni luxoase similare, observate în ultimii ani, lângă proprietățile familiei Kim din jurul Wonsan, inclusiv un nou complex de vile pe plajă construit pe peninsula Hodo în 2019.

Imaginile au fost publicate de presa sud-coreeană NK News.

Cel mai mare dintre iahturi arată ca un parc de distracții plutitor, cu două tobogane cu apă, o piscină olimpică și salon lounge cu mai multe etaje, potrivit sursei citate.

Nu este clar cine se folosește de ambarcațiuni de lux. Cert este că mișcările iahturilor coincid cu zile în care liderul nord-coreean nu a avut apariții publice.

Realitatea Live

02 Feb. 2023, 13:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Feb. 2023, 13:59 // Actual //  Lupu Eduard

Fabrica de lactate de la Bălți, Incomlac controlată de Vladimir Jardan unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lactatelor din Republica Moldova își extinde afacerile în România.

Una dintre cele mai vechi și mai mari fabrici de produse lactate din județul Suceava, SC Bucovina SA, din localitatea Șcheia, a fost preluată de o companie din Republica Moldova, SC Incomlac SA. Compania din Moldova a achiziționat 61,2125% din acțiunile totale ale Bucovina SA, devenind astfel acționarul majoritar al fabricii de lactate sucevene, scrie monitorulsv.ro.

În ceea ce-i privește pe candidații propuși pentru funcția de administrator al SC Bucovina SA, în vederea alegerii noului Consiliu de Administrație, pe listă se regăsesc patru nume. Noul acționar majoritar a făcut trei propuneri pentru Consiliul de administrație, primul fiind actualul director executiv al companiei din Republica Moldova, Viorel Cibota. Acesta are vârsta de 42 de ani, are domiciliul în Republica Moldova, are specializări de economist și manager în comerț, iar din anul 2002 și până în prezent a lucrat doar în cadrul SC Incomlac SA. A doua propunere este Vitalie Cojuhari, în vârstă de 44 de ani, tot din Republica Moldova, membru al Consiliului de Administrație al SC Prodlacta SA, iar a treia propunere este Elena Jardan, în vârstă de 43 de ani, din Săcele, în prezent director financiar al Prodlacta.

SC Bucovina SA este unul dintre producătorii importanți din industria alimentară din regiunea Moldovei. Firma a fost înființată în anul 1991 și are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, produsele sale constând în principal din lapte de consum, produse proaspete, unt, înghețată, lapte praf, smântână, brânzeturi. Compania deține o fabrică de produse lactate și înghețată în comuna Șcheia, iar în orașul Fălticeni are o fabrică de lapte praf, unt și brânzeturi.

Noul acționar majoritar al fabricii sucevene, SC Incomlac SA, anunță că este cea mai mare întreprindere de produse lactate din Republica Moldova. Ultimele date relevă un profit de 1,2 milioane de lei, cu peste 40% mai puțin față de anul 2020.

Incomlac face parte din grupul de companii JLC controlat de milionarul Vladimir Jardan, care mai deține în România, la Brașov fabrica de lactate Prodlacta.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău