Indicele de putere al generațiilor

03 Oct. 2021, 10:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Oct. 2021, 10:35 // Actual //  Lupu Eduard

Fiecare generație este modelată de propriul context istoric unic și de experiențele culturale, creând o perspectivă comună despre lume care este diferită de bătrânii lor, scrie visualcapitalist.com.

Prin urmare, nu ar trebui să ne surprindă atunci când o generație profită de ocazie pentru a modela societatea din jurul lor, influențând structurile politice și economice pentru a se alinia valorilor lor.

Vedeți evenimentele globale, relațiile intergeneraționale, transferurile de avere, mișcările politice.

PUTEREA ECONOMICĂ

Baby Boomers deține ponderea dominantă a puterii economice (43,4%). Dar, această tendință se confruntă cu un punct de vârf. În calitate de părinți ai Millennials, vor declanșa cel mai mare transfer de avere din vremurile moderne – înmânând 68 de miliarde de dolari până în 2030.

PUTEREA POLITICĂ

Baby Boomers deține aproape jumătate (47,4%) din puterea politică în ansamblu. Baby Boomers sunt încă lideri clari în arena politică, dar dinamica puterii începe să se schimbe. Puterea de vot combinată Millennial și Gen Z va crește de la 32% în 2020 până la 55% până în 2036.

PUTEREA CULTURALĂ

Gen X se situează pe locul 1 în Puterea culturală, cu o cotă de 36,0%. În timp ce generațiile mai în vârstă domină mass-media tradițională, Millennials și Gen Zers captează majoritatea puterii în domeniul digital. Această trecere de la canalele media convenționale la cele noi va avea consecințe de anvergură asupra modului în care sunt determinate narațiunile culturale.

Per ansamblu, descoperirile arată că Baby Boomers sunt în prezent cea mai puternică generație, cu o cotă de 38,6% din puterea totală. Societatea a fost modelată de valorile și prioritățile Baby Boomers de zeci de ani, dar pe măsură ce Boomers se retrag și părăsesc pozițiile cheie ale puterii, acest peisaj al puterii generaționale se va schimba, potrivit raportului..

 

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău