Eveniment Apple. Ce lansări noi pregătește producătorul

03 Oct. 2021, 10:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Oct. 2021, 10:15 // Actual //  Lupu Eduard

Evenimentul Apple din septembrie a marcat introducerea iPhone 13, un nou iPad entry-level și un nou iPad mini. Apple are încă ceva mai mult în magazin pentru restul anului 2021 și zvonurile sugerează că ar putea organiza încă un eveniment în octombrie, scrie 9to5mac.com.

Apple ar putea anunța la noi actualizări Mac, AirPods 3 și multe altele. Apple a organizat evenimente din octombrie într-un ritm neregulat de-a lungul anilor, evenimentele din octombrie nu s-au dovedit la fel de consistente ca evenimentele din septembrie. Iată detaliile evenimentelor din octombrie din ultimii ani:

Octombrie 2020: eveniment „Hi, Speed” pentru iPhone 12 și HomePod mini

Octombrie 2018: evenimentul „Mai sunt în lucru” pentru a anunța noul iPad Pro, MacBook Air și Mac mini

Octombrie 2016: eveniment „Bună ziua din nou” pentru MacBook Pro și noua aplicație TV

Octombrie 2014: eveniment „A fost mult prea lung” pentru iPad Air 2, iPad mini 3 și 5K iMac

Dacă Apple organizează evenimentul din octombrie în 2021 rămâne de văzut, dar Mark Gurman de la Bloomberg a sugerat că Apple planifică un astfel de eveniment, cu accent pe noile Mac-uri. Vom fi siguri că vom actualiza această postare ori de câte ori este anunțat oficial un eveniment din octombrie, cu toate detaliile complete.

M1X MacBook Pros

La evenimentul Apple din octombrie, anunțul principal pe care îl așteptăm este revizuirea îndelung zvonită a MacBook Pro. Se zvonește că Apple lucrează la noile modele de MacBook Pro de 14 și 16 inci care sunt alimentate de așa-numitul procesor „M1X”.

Bloomberg susține că noul cip M1X, sau oricum ar ajunge să fie numit, va avea opt nuclee de înaltă performanță și două nuclee de înaltă eficiență, disponibile fie în 16, fie în 32 de variante de nuclee grafice. De asemenea, se așteaptă ca gadgetul să accepte până la 64 GB RAM, comparativ cu actualul cip M1, care este limitat la 16 GB RAM.

Se zvonește că noile MacBook Pro marchează întoarcerea mai multor opțiuni de conectivitate: MagSafe pentru încărcare, HDMI și card SD. Apple este, de asemenea, de așteptat să renunțe la controversata Touch Bar în favoarea unui rând tradițional de taste funcționale.

Se așteaptă ca noile MacBook Pro de 14 și 16 inci să utilizeze o nouă tehnologie de afișare mini-LED. Apple a folosit prima dată tehnologia mini-LED în iPad Pro de 12,9 inci anunțat la începutul acestui an. Pentru cei care nu sunt familiarizați, mini-LED-urile se bazează pe mii de LED-uri foarte mici în lumina de fundal, ceea ce are ca rezultat raporturi de contrast mai mari și negri mai adânci, similare cu OLED, dar fără riscul de burn-in.

În cele din urmă, se spune că noile MacBook Pro vor avea un design complet nou, cu margini plate asemănătoare cu iPad Pro și iPhone 13.

Noile MacBook Pro sunt actualizări foarte anticipate și vor corecta o mulțime de lucruri care nu le plac oamenilor cu privire la actuala generație MacBook Pro. Aceasta include eliminarea barei tactile, adăugarea mai multor porturi alături de Thunderbolt și USB-C și o calitate îmbunătățită a afișajului.

„Mac mini Pro”

Noile MacBook Pro nu sunt singurele actualizări pentru Mac pe care Apple le are în lucru, conform rapoartelor și zvonurilor. Bloomberg a raportat că noul Mac mini va avea specificații identice cu MacBook Pro M1X cu până la 64 GB RAM, procesor cu 10 nuclee și 16 sau 32 nuclee grafice.

Între timp, leaker Jon Prosser a raportat că Mac mini-ul alimentat de la Apple M1X va introduce, de asemenea, o nouă generație de design industrial. Se spune că noul Mac mini are un șasiu extern reproiectat, cu un material reflectant de tip „plexiglas”, asociat cu o carcasă din aluminiu.

Prosser a mai susținut că noul Mac mini va avea porturi suplimentare în comparație cu actualul Mac mini alimentat de M1, inclusiv patru Thunderbolt 3, două porturi USB-A, Ethernet și HDMI. Mac mini ar putea utiliza, de asemenea, conectorul de alimentare magnetică pe care Apple l-a introdus pentru prima dată cu iMac de 24 inci la începutul acestui an.

Deci, unde s-ar încadra acest nou Mac mini în gama Apple? În prezent, Apple vinde un Mac mini alimentat de M1 ca opțiune entry-level alături de un model de ultimă generație care este încă alimentat de Intel. Se așteaptă ca acest Mac mini alimentat de M1X să înlocuiască modelul Intel și să fie vândut alături de configurația M1X.

macOS Monterey release date

În timp ce Apple a lansat iOS 15, iPadOS 15 și watchOS 8 pentru public luna trecută, așteptăm în continuare lansarea macOS Monterey. Este probabil ca Apple să anunțe oficial data lansării pentru MacOS Monterey alături de noile sale Mac-uri din această toamnă.

MacOS Monterey include o varietate de funcții noi, cum ar fi un nou Safari, AirPlay to Mac, SharePlay și îmbunătățiri FaceTime și multe altele. Aflați mai multe în ghidul nostru complet chiar aici.

AirPods 3

AirPods 3 a fost zvonit de peste un an și ne așteptăm în cele din urmă să fie anunțate cândva în această toamnă. Se așteaptă ca AirPods 3 să aibă un design similar cu AirPods Pro, cu tulpini mai scurte și un design al urechii mai rotunjit, dar fără vârfuri pentru urechi înlocuibile.

Ming-Chi Kuo crede că Apple va continua să vândă AirPods 2 alături de AirPods 3, oferindu-vă două opțiuni diferite la capătul inferior al liniei AirPods. Acest lucru face pentru o gamă destul de versatilă AirPods în ceea ce privește caracteristicile, factorii de formă și prețurile.

Pentru detalii complete despre ce să ne așteptăm de la AirPods 3 în acest an, consultați ghidul nostru detaliat chiar aici.

La ce să nu ne așteptăm

Tranziția Apple Silicon este în plină desfășurare, dar există câteva produse la care lucrează Apple, la care nu ne așteptăm să fie anunțate anul acesta. Și anume, aceasta include o nouă versiune a Mac Pro alimentat de Apple Silicon, precum și un iMac cu ecran mai mare cu Apple Silicon. De asemenea, nu ar trebui să ne așteptăm la noi AirPods Pro, deși acestea ar putea veni cândva în 2022.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău