Jack Dorsey, cofondatorul Twitter, despre bitcoin: „Nu cred că este ceva mai important în viața mea la care să lucrez”

07 Iun. 2021, 17:48
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2021, 17:48 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Miliardarul Jack Dorsey, cofondator al Twitter și Square este foarte optimist în ceea ce privește viitorul celei mai populare criptomonede don lume, Bitcoin.

„Bitcoin schimbă absolut totul”, a spus Dorsey vineri la Conferința Bitcoin 2021. „Nu cred că există ceva mai important în viața mea la care să lucrez”.

De fapt, „dacă nu aș fi la Square sau Twitter, aș lucra la bitcoin. Dacă [bitcoin] ar avea nevoie de mai mult ajutor decât Square sau Twitter, le-as lăsa deoparte pentru bitcoin ”, a spus el. „Dar, cred că ambele companii au un rol de jucat.”

Dorsey crede că Bitcoin are potențialul de a crea o nouă infrastructură financiară, mult mai incluzivă și care va accesibilă pentru comunitățile defavorizate. De asemenea, Dorsey crede că bitcoinul este modalitate de a se proteja împotriva devalorizării monedei și de a accelera transferurile de fonduri internaționale, scrie CNBC.

Acesta este în parte motivul pentru care Dorsey, împreună cu magnatul muzical și antreprenorul Shawn “Jay-Z” Carter, au creat un fond de milioane de dolari pentru a continua dezvoltarea bitcoinului în Africa și India, a spus el.

Dorsey a fost în mod constant un sustinator al bitcoinului pe rețelele sociale.

De asemenea, șeful Twitter a anunțat că investește milioane de dolari în construirea unei mine de Bitcoin bazată pe energie regenerabilă, fapt ce demontrează încă o dată atașamentul lui Dorsey față de Bitcoin.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 17:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 17:10 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Datele prezentate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) arată că, în primele trei luni ale anului curent, numărul conexiunilor la Internet fix în bandă largă, care permit viteze de peste 100 Mbps au înregistrat o creștere de 13,3%, comparativ cu sfârșitul anului 2020, și au alcătuit circa 190 mii, pe fundalul descreșterii tuturor conexiunilor care permit viteze de transfer al datelor mai mici de 100 Mbps.

Astfel, potrivit ANRCETI, numărul total al abonaților la serviciile de Intenet fix în bandă largă a crescut, timp de trei luni, cu 1,1%, și au totalizat circa 727 mii, dintre care 539,2 mii (în creștere cu 3,7%) au constituit abonații care au ales conexiunile prin fibră optică (FTTX), 127,1 mii (în scădere cu 8%) au alcătuit abonații care au solicitat conexiuni prin xDSL, 58,4 mii (în scădere cu 1,1%) au totalizat cei ce s-au conectat prin cablu coaxial, iar 2,2 mii (în creștere cu 9,2%) au fost cei care s-au conectat prin intermediul altor tehnologii.

La finalul lunii martie 2021, ponderile cele mai importante în numărul total de abonați erau deținute de abonații conectați la rețeaua globală în baza tehnologiilor FTTx  – 74,2%, respectiv prin xDSL – 17,5%, urmați de abonații conectați prin cablul coaxial  – 8% și  prin alte tehnologii – 0,3%. Rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet fix în banda largă, raportată la 100 de locuitori ai republicii, a crescut cu 0,3 puncte procentuale și a ajuns la 27,5%.

De asemenea, potrivit datelor prezentate ANRCETI de către furnizorii serviciilor de acces la Internet fix în bandă largă, au crescut și veniturile obținute în primul trimestru al anului 2021 din vânzarea acestor servicii, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 6,7% și au însumat peste 364 mil. lei. Urmare a acestei evoluții, venitul mediu lunar per abonat (ARPU) la serviciile respective a scăzut, față de perioada similară a anului trecut, cu 0,5% şi a alcătuit 167,9 lei.

Cotele de piață ale celor mai mari furnizori de servicii de acces la Internet fix în bandă largă, în funcție de venituri, au fost următoarele: Moldtelecom – 60,5%, Starnet Soluții – 20,4% și Orange Moldova  – 8,5%. Cota cumulativă de piață a celorlalți furnizori a fost de 10,6%.