Șeful Twitter investește milioane de dolari în construirea unei mine de Bitcoin bazată pe energie regenerabilă

07 Iun. 2021, 17:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2021, 17:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Criptomonedele câștigă din ce în ce mai mult teren. Square, o companie americană de servicii şi financiare şi plăţi digitale, cofondată în 2009 de antreprenorul Jack Dorsey, investeşte 5 milioane de dolari în construirea unei mine de Bitcoin care funcţionează cu ajutorul energiei solare, notează Business Insider.

Proiectul va fi lansat în parteneriat cu grupul Blockstream, specializat în tehnologia din spatele Bitcoin.

Compania Square susţine proiectul din punct de vedere financiar, iar Blockstream oferă infrastructura şi expertiza necesare unităţii de minare a Bitcoin-ului. Mina va fi dezvoltată în interiorul uneia dintre locaţiile deţinute de Blockstream în SUA, urmând să fie proiectată în ideea de a demonstra că procesele de minare de Bitcoin pot deveni sustenabile.

„Vrem să arătăm că o mină de Bitcoin bazată pe energie regenerabilă nu reprezintă doar o posibilitate, ci o dovadă conform căreia Bitcoin-ul îndreaptă planeta către un viitor sustenabil”, reiese dintr-o declaraţie a Blockstream.

Jack Dorsey, creatorul Twitter şi CEO-ul Square, susţine că moneda încurajează eforturile globale privind sustenabilitatea şi energia regenerabilă. Miliardarul a mai declarat că proiectul face parte din iniţiativa Bitcoin Clean Energy, creată de compania de plăţi digitale.

Proiectul va fi unul de tip open-source, ceea ce înseamnă că procesele şi codurile care stau la baza lui vor putea fi accesate de public, urmând să fie împărţite şi datele economice. Partenerii speră că „aspectul transparent şi deschis” al eforturilor va furniza un model pentru alte businessuri.

Realitatea LiveUn nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
Ședința festivă a membrilor Academiei de Științe a Moldovei
România donează alte peste 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova
CEC: Procedura de tragere la sorți privind stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a candidaților electorali
14 Iun. 2021, 11:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 11:37 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Producătorul olandez de echipamente medicale Philips a anunţat luni că va retrage de pe piaţă între trei şi patru milioane de ventilatoare şi dispozitive respiratorii de tip CPAP, vândute la nivel mondial, din cauza unei componente din spumă care ar putea să se degradeze şi să fie inhalată.

Compania a precizat că deşi această retragere va afecta rezultatele diviziei care se ocupă cu dispozitive respiratorii, acestea vor fi compensate de rezultatele solide înregistrate de alte divizii. În aceste condiţii, Philips şi-a menţinut estimările anterioare conform cărora vânzările sale vor înregistra o creştere cu o singură cifră în acest an, scrie Agerpres.

Recomandarea companiei este ca utilizatorii de aparate CPAP (Continuous Positiv Airway Pressure – Presiune pozitivă continuă în căile aeriene) să înceteze să le mai utilizeze. În cazul ventilatoarelor, doctorii care au pacienţi conectaţi la astfel de dispozitive trebuie să evalueze dacă pericolul reprezentat de bucata de spumă este mai grav decât alte riscuri.

Philips a precizat că bucata de spumă, care este utilizată pentru a diminua zgomotul echipamentului, se poate transforma în mici particule care pot fi inhalate, iritând căile respiratorii şi posibil provocând cancer. În plus, gazele eliberate de spuma care se degradează ar putea fi de asemenea toxice.

Purtătorul de cuvânt de la Philips, Steve Klink, a informat că producătorul colaborează cu autorităţile sanitare pentru înlocuirea spumei, dar noul material trebuie mai întâi testat şi să primească toate aprobările.

“Philips intenţionează să remedieze toate dispozitivele afectate”, în cel mai scurt timp posibil, a informat compania într-un comunicat de presă.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo