Șeful Twitter investește milioane de dolari în construirea unei mine de Bitcoin bazată pe energie regenerabilă

07 Iun. 2021, 17:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2021, 17:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Criptomonedele câștigă din ce în ce mai mult teren. Square, o companie americană de servicii şi financiare şi plăţi digitale, cofondată în 2009 de antreprenorul Jack Dorsey, investeşte 5 milioane de dolari în construirea unei mine de Bitcoin care funcţionează cu ajutorul energiei solare, notează Business Insider.

Proiectul va fi lansat în parteneriat cu grupul Blockstream, specializat în tehnologia din spatele Bitcoin.

Compania Square susţine proiectul din punct de vedere financiar, iar Blockstream oferă infrastructura şi expertiza necesare unităţii de minare a Bitcoin-ului. Mina va fi dezvoltată în interiorul uneia dintre locaţiile deţinute de Blockstream în SUA, urmând să fie proiectată în ideea de a demonstra că procesele de minare de Bitcoin pot deveni sustenabile.

„Vrem să arătăm că o mină de Bitcoin bazată pe energie regenerabilă nu reprezintă doar o posibilitate, ci o dovadă conform căreia Bitcoin-ul îndreaptă planeta către un viitor sustenabil”, reiese dintr-o declaraţie a Blockstream.

Jack Dorsey, creatorul Twitter şi CEO-ul Square, susţine că moneda încurajează eforturile globale privind sustenabilitatea şi energia regenerabilă. Miliardarul a mai declarat că proiectul face parte din iniţiativa Bitcoin Clean Energy, creată de compania de plăţi digitale.

Proiectul va fi unul de tip open-source, ceea ce înseamnă că procesele şi codurile care stau la baza lui vor putea fi accesate de public, urmând să fie împărţite şi datele economice. Partenerii speră că „aspectul transparent şi deschis” al eforturilor va furniza un model pentru alte businessuri.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală