Pe ce nu cheltuie banii oamenii bogați? 3 milionari dezvăluie secretele

08 Iun. 2021, 05:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iun. 2021, 05:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Jay Leno, Graham Stephan și Barbara Corcoran sunt milionari, ei își permit o mulțime de lucruri, dar totuși de la unele se abțin. Iată pe ce refuză milionarii să cheltuie banii.

Jay Leno refuză să cheltuie pe haine

Jay Leno, care cândva era gazda „Tonight Show”, adoră să cumpere și să colecteze mașini. În același timp el refuză să cheltuie banii pe haine.

„Pur și simplu nu mă interesează hainele. Pentru mine, mi se pare o pierdere completă de bani. Vreau doar să am suficiente haine pentru a acoperi legal ce părți trebuie să acoper. ”

Chiar și după ce Leno a început să câștige milioane, nu și-a schimbat obiceiurile în materie de bani. De fapt, el nu a cheltuit încă nici un ban din ce a câștigat la „Tonight Show”.

Graham Stephan urăște să cumpere cafea și să cheltuie banii pe haine de designer

Milionarul de pe YouTube, Graham Stephan, care câștigă până la 220.000 de dolari pe lună, se simte fericit că își face cafeaua acasă.

„Cred că mărirea cafelei la Starbucks și Coffee Bean și la multe dintre aceste locuri este absolut ridicolă, așa că o fac acasă cu 20 de cenți”, spune el pentru CNBC Make It.

La fel ca Leno, lui Graham Stephan nu-i place să cheltuie mulți bani pe haine:

„Îmbrăcămintea de designer este unul dintre acele lucruri pe care nu voi cheltui niciodată bani. Pur și simplu nu văd rostul de a cheltui 700 de dolari pentru pantofii Gucci atunci când puteți merge la Aldo sau Call It Spring sau H&M și puteți obține pantofi foarte asemănători la un preț mult mai mic.”

Barbara Corcoran nu va plăti niciodată pentru biletele din prima clasă la avion

Barbara Corcoran, respectă clasa economică atunci când vine vorba de zbor:

„Nu voi cheltui niciodată bani pentru o clasă business sau un bilet de primă clasă.”

Corcoran, care și-a făcut avere în domeniul imobiliar, nu urcă într-un zbor fără o masă gourmet preambalată. Ea își ia mereu fructe proaspete, brânză, o baghetă sau un croissant și „întotdeauna o sticlă mică de vin”, spune ea, „pe care, desigur, nu o poți aduce prin securitate, dar o poți obține la Shake Shack din aeroport. ”

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală