La maib transferurile p2p de la card la card trec la nivelul următor

21 Feb. 2023, 14:42
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Feb. 2023, 14:42 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Maib lansează serviciul de transferuri domestice (local to local) pe platforma online https://maibpay.md/. Poți efectua transferuri p2p între cardurile oricăror bănci din Republica Moldova, rapid și în siguranță, oricând ai nevoie.

Cum să efectuezi un transfer P2P între cardurile diferitor bănci din Republica Moldova:

  1. accesează platforma https://maibpay.md/;
  2. introdu datele cardului tău, emis de orice bancă din țară: numele și prenumele, numărul cardului, termenul de valabilitate, codul CVV al cardului;
  3. introdu datele cardului, pe care vei transfera banii (orice card emis de o bancă moldovenească): numele și prenumele beneficiarului, numărul cardului;
  4. introdu suma și valuta (MDL/USD/EUR) transferului;
  5. confirmă tranzacția prin introducerea codului OTP primit prin SMS la numărul tău de telefon.

Transferurile interbancare sunt posibile doar pe cardurile sistemelor de plăți Mastercard și Visa. În cazul American Express poți efectua p2p doar între cardurile maib.

Alimentarea oricărui card maib prin maib pay sau aplicația mobilă maibank de pe orice card, emis de băncile comerciale din Republica Moldova sau de pe cardul Mastercard, emis de o bancă din străinătate este gratuită.

Dacă există diferență între valuta tranzacției și valuta contului de card, se va efectua convertirea în valuta contului, la cursul băncii expeditorului /beneficiarului.

Maib – simplu și ușor. De card la card, de la om la om!

P.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău