La VinOpera, va avea loc Vernisajul Vinului. Vino la Castel Mimi şi cunoaşte micii producători din ţară!

30 Aug. 2023, 16:19
 // Categoria: Comercial // Autor:  Trifan Stela
30 Aug. 2023, 16:19 // Comercial //  Trifan Stela

Veste bună pentru toţi spectatorii care merg la VinOpera după o porţie de muzică clasică. Vineri, pe 1 septembrie, melomanii şi pasionaţii de vinuri bune sunt aşteptaţi la Vernisajul Vinului, organizat la Castel Mimi, cu începere de la ora 19.00.

Despre asta anunţă Castel Mimi pe pagina sa de Instagram: “Castel Mimi promovează micii antreprenori şi le face loc în faţă, pentru a putea fi cunoscuţi şi apreciaţi de iubitorii de vinuri. Astfel, pe lângă degustarea licorilor produse la Castel, precum Cabernet Sauvignon Reserve 2012 şi Colecţia Limited Edition, veţi avea posibilitatea să încercaţi vinurile producătorilor mici din ţară, care au aspiraţii mari şi procese individuale de producere”.  

Micii producători care vor participa la Vernisajul Vinului sunt “Minis Terrios”, “Casa Vinicolă Luca”, “Gogu Winery” şi “Vinăria Nobilă”. Oaspeţii sunt anunţaţi că vor putea interacţiona direct cu antreprenorii şi vor afla mai multe informaţii despre procesul de producere şi tehnologiile utilizate. Toţi doritorii vor avea ocazia să achiziţioneze vinurile care le vor fi pe plac.

Vernisajul Vinului este organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică Clasică VinOpera, care va culmina vineri seara, la Castel Mimi, cu un concert simfonic susţinut de peste 60 de muzicieni şi artişti din România şi Republica Moldova.

Grăbeşte-te, pentru că numărul de locuri este limitat! Pentru rezervări accesaţi: https://iticket.md/event/festivalul-international-de-muzica-clasica-vinopera-la-castel-mimi-2023

Realitatea este partenerul media general al VinOpera. Urmăreşte-ne pentru a fi la curent cu cele mai mici detalii organizatorice.

 

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău