LIFEHACK: Cum poți afla rețelele gratuite de internet de pe aeroporturi și parolele lor

17 Sept. 2021, 09:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 09:36 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Persoanele care călătoresc cu avionul și care vor să-și cruțe traficul de date de pe telefonul mobil în timp ce așteaptă prin aeroporturi au la dispoziție mai multe aplicații în care sunt trecute o parte dintre rețelele gratuite de wi-fi de pe aeroporturile lumii și parolele cu care te poți conecta la ele.

Informațiile din acest gen de aplicații sunt înscrise de către utilizatori, astfel, datele sunt updatate continuu prin introducerea de noi parole fix de cei care o folosesc, pe modelul Waze. O astfel de aplicație, WiFox, are informații despre rețelele din 350 de aeroporturi ale lumii. Utilizatorii pot folosi aplicația în modul hartă, unde pot selecta fiecare Wi-Fi care apare. De acolo pot copia parola de acces, conform descrierii aplicației.

De asemenea, utilizatorii pot adăuga noi hotspot-uri de pe aeroporturi. Acestea sunt trimise către foXnoMad, dezvoltatorul aplicației, pentru verificare și aprobare. După ce primesc undă verde, rețelele nou-adăugate apar pe hartă pentru ceilalți utilizatori.

Dezvoltatorul spune că aplicația WiFox este updatată continuu de către turiști, piloți și alți utilizatori. Aceștia trimit datele fie în aplicație, fie pe site, fie către conturile de Facebook și Twitter ale dezvoltatorului.

De asemenea, WiFox susține că protejează utilizatorii care stau pe rețelele Wi-Fi gratuit prezentându-le numele exact al acestora, astfel încât să nu intre pe rețele-capcană sau malițioase.

Aceasta nu este singura aplicație de acest gen. În magazinele online se mai găsesc aplicații similare, precum , WiFly, WIFI Passwords From Airports, WiFi Map, Free Internet Wifi Connect etc.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Oct. 2021, 18:05 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală a semnat ordinul, iar prin urmare elevii din Chișinău, Bălți și UAT Găgăuzia vor reveni în sălile de clasă abia din data de 8 noiembrie.

Se întâmplă după ce membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au recomandat ministerului să examineze această posibilitate în contextul în care situația epidemiologică din aceste teritorii este una alarmantă.

„Conform Ordinului nr.1474, semnat astăzi de către ministrul Anatolie Topală, organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ) vor emite ordine de prelungire a vacanței pentru instituțiile din teritoriul administrat, dacă fac parte din zonele în care este stabilit pragul de alertă roșu. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ vizate să stabilească, în perioada extinsă a vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță. La fel, în instituțiile de învățământ extrașcolar nu vor fi desfășurate activități cu prezența fizică a copiilor. Potrivit aceluiași Ordin, orele pentru zilele suplimentare de vacanță vor fi recuperate până la finele semestrului I, iar modalitatea de recuperare a conținuturilor curriculare proiectate pentru perioada dată va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ, în funcție de capacitatea instituțională, resursele didactice disponibile și regimul de activitate. Totodată, precizăm că instituțiile de învățământ care nu se află în zonele aflate sub incidența pragului de alertă roșu vor continua activitatea cu prezență fizică a elevilor de la 1 noiembrie”, anunță MEC.

Amintim că, într-o hotărâre a CNESP din data de 26 octombrie, era menționat faptul că membrii comisiei recomandă Ministerului Educației și Cercetării examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru instituțiile de învățământ din localitățile unde este stabilit cod roșu de alertă epidemiologică.

Vacanța elevilor a început în data de 23 octombrie și va dura până în data de 31 octombrie.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar publice și private nu se desfăşoară activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

 

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie