Londra – cel mai scump oraș din lume la închirierea de depozite pentru mărfuri, peste Hong Kong și San Francisco

24 Mai 2021, 05:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
24 Mai 2021, 05:49 // Actual //  Otilia Cotruța

Londra a devenit în urma pandemiei de coronavirus metropola cu cele mai scumpe prețuri la închirierea de spații pentru depozitare, costurile actuale depășind metropole ca Hong Kong și San Francisco, relatează Bloomberg. Prețul unui metru pătrat a crescut în 2021 cu 13% față de anul precedent.

Astfel de spații costă 24,90 de dolari pe metru pătrat în capitala Marii Britanii, iar într-un singur an au înregistrat o creștere de până la 13%, conform datelor publicate miercuri de compania engleză Cushman & Wakefield Plc.
Majorarea de costuri vine pe fondul pandemiei, după ce consumatorii s-au orientat mai mult spre cumpărăturile online, determinând astfel antreprenorii care practicau comerțul cu amănuntul să acorde o mai mare atenție serviciilor de livrare, respectiv depozitelor cu stocuri.

Cererea de spații de depozitare a devenit în acest context tot mai mare, a declarat într-un interviu Nick Preston, manager al companiei Tritax EuroBox Plc, care deține depozite în întreaga Europă.

În Europa, companiile au închiriat anul trecut spații care adună în total 345 milioane de metri pătrați, cu 14% mai mult decât 2019, în ciuda măsurile stricte impuse de pandemie din prima jumătate a anului. În Marea Britanie, spațiul total închiriat a crescut cu 44%, se arată în raportul publicat de sursa citată.

Între timp, chiriile din Hong Kong au fost cu aproximativ 10% mai mici decât în ​​anul precedent, în timp ce în San Francisco s-au păstrat la același nivel.

Realitatea Live

21 Ian. 2022, 17:57
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Ian. 2022, 17:57 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu un grup de investitori polonezi din diferite domenii, care evaluează posibilitatea să-și extindă afacerile în Republica Moldova. În cadrul întâlnirii, polonezi s-au arătat interesați să investească în Republica Moldova.

„Reprezentanții polonezi și-au manifestat interesul sporit pentru a investi în țara noastră, menționând că exemplul lor ar putea fi urmat și de alți potențiali parteneri polonezi. Aceștia urmează, cu suportul Agenției de Investiții să identifice locații potrivite activităților ce urmează a fi desfășurate.”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Ministrul Gaibu, a menționat că Guvernul țării noastre se arată deschis de a oferi tot suportul necesar pentru ca investitorii să se bucure de condiții echitabile pe piața Republicii Moldova, care vor spori relațiile comerciale și diplomatice cu Republica Polonă.

La întrevedere au participat Președintele FASING Group din Polonia, unul din liderii mondiali în producerea lanțurilor și echipamentelor utilizate în diferite industrii, în special în cea a mineritului și VOLTA, interesată de dezvoltarea aplicațiilor informatice și componente pentru construcția parcurilor fotovoltaice. Delegația poloneză este condusă de Consulul Onorific al Republicii Moldova în Polonia, Pavel Scura.

În Republica Moldova activează 92 de întreprinderi cu capital polon, investițiile însumând 227,297 milioane lei. După volumul capitalului investit, Polonia se află pe locul 15 printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău