30 de ani. MAIB trece la nivelul următor

20 Mai 2021, 14:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Petru Cosoi
20 Mai 2021, 14:00 // Bănci şi Finanţe //  Petru Cosoi

Cu ce se asociază aniversarea de 30 de ani? Cu momentul în care ești gata să-ți întemeiezi o familie, să-ți găsești jobul de vis sau faci alegeri importante pentru viitorul tău? Cu împlinirea de a-ți cumpăra prima casă sau de a-ți lansa propria afacere? Cert este că la 30 de ani toți suntem plini de energie și suficient de maturi, ne cunoaștem destul de bine, avem curaj pentru noi provocări și ne dorim să trecem la #nivelulurmător, să devenim MAIBuni. Acesta este obiectivul Moldova Agroindbank, ajunsă la cea de-a 30-a aniversare.

La 30 de ani, MAIB este cea mai mare instituție financiară din țară cu o comunitate de circa un milion de clienți, 3.500 de acționari și peste 2.000 de angajați, cu o cotă de piață de circa 34% din portofoliul de credite, 30% din volumul depozitelor și un portofoliu de active de aproximativ 30%.

La 30 de ani, MAIB este cea mai de succes bancă din țară, fiind desemnată timp de 15 ani consecutiv drept „Cea mai bună bancă din Moldova” de către revista internațională „Global Finance”. MAIB se dezvoltă într-un ritm dinamic, influențând pozitiv mediul de afaceri, climatul investițional și rezultatele clienților săi în propriile afaceri. Cum? Datorită celor mai eficiente, rapide și inovatoare produse și servicii bancare, dar și expertizei profesionale oferită de către angajați.

La 30 de ani, MAIB este cea mai digitalizată bancă din țară și a obținut de 2 ori trofeul „Best Digital Bank Moldova”, o distincție oferită de publicația internațională „Global Banking and Finance Review”. MAIB își dezvoltă constant funcționalitățile online, iar în ultimul an a crescut considerabil numărul utilizatorilor digitali activi, numărul descărcărilor aplicației mobile și numărul plăților efectuate online. Astfel, în timpul pandemiei MAIB a oferit clienților confortul de a avea la dispoziție o bancă întreagă doar la un click distanță.

La 30 de ani, MAIB este gata să treacă la nivelul următor:

Următorul nivel al experienței clientului. MAIB își propune să construiască o experiență centrată pe client, astfel încât procedurile să fie mai rapide și simple, transparente și mai agile, axate pe atenția și grija pentru clienți.

Următorul nivel al digitalizării.  MAIB va continua transformarea capacităților sale digitale pentru a-și menține pozițiile de lider în domeniu și pentru a ține mereu pasul cu tendințele digitale globale. Mai mult, va deveni orchestratorul ecosistemelor financiare digitale.

Următorul nivel al dezvoltării internaționale. MAIB va avansa către listarea sa potențială la o bursă internațională. Această abordare va influența pozitiv climatul investițional și de afaceri al țării și va deschide calea pentru întreprinderile din Moldova să se integreze pe piețele financiare internaționale.

Realizările, dar și obiectivele băncii sunt rezultatul sinergiei acționarilor, angajaților și clienților, care duce MAIB mai departe, într-o nouă etapă.

Împreună spre nivelul următor!

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Sept. 2021, 14:59 // Actual //  Lupu Eduard

Potențialele surse de risc pentru venit, pe care le-au punctat moldovenii, vizează majorarea prețurilor la produse alimentare și a celor pentru serviciile comunale, arată datele unui sondaj efectuat de Banca Națională a Moldovei.

Alte aspecte care au trezit respondenților îngrijorări se referă la pandemie, migrație și școlarizare.

Anticipările privind evoluția salariului nu sunt nici ele optimiste, aproximativ jumate din respondenți consideră că acesta nu se va majora. În același timp, 60 la sută din respondenți anticipează o creștere a cheltuielilor de bază.

Gradul de economisire este foarte scăzut, astfel 75 la sută din respondenți declară că cheltuie aproape integral venitul obținut sau chiar mai mult. În cazul pierderii principalei surse de venit, 60 la sută din respondenți își vor putea acoperi cheltuielile indispensabile pentru mai puțin de o lună. Majoritatea respondenților care reușesc să economisească (66 la sută) preferă să își păstreze economiile în numerar și numai 34 la sută într-un cont curent la bancă.

Doar 27 la sută din respondenți au apelat la surse de finanțare de la instituții de creditare, cel mai utilizat instrument fiind creditul de consum (Figura 1.5.9). În următoarea perioadă, doar 4 la sută din respondenți se declară interesați de a apela la un credit/împrumut.

Imobilul, cea mai sigură investiție

Cel mai atractiv instrument de investire, conform opiniei respondenților sondajului, este imobilul (41 la sută). Acesta este urmat, la o distanță mare, de business (7 la sută, răspunsul respondenților), depozite / fonduri de investire sau pensii / metale prețioase sau obiecte de artă au acumulat câte 5 la sută din voturile respondenților.

Pentru jumătate din respondenți creditele/împrumuturile contractate reprezintă o povară suportabilă. Totodată, 25 la sută din respondenți declară că s-au confruntat cu situația când nu au reușit achitarea în termen a plăților aferente creditului.

Sondajul cu privire la comportamentul financiar al populației a fost realizat de Banca Națională a Moldovei în anul 2020 pe un eșantion de 1005 persoane.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală