(FOTO) Vrei o locuință la un preț minim? Lista orașelor care vând case la doar 1 euro

09 Mai 2021, 11:58
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Mai 2021, 11:58 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Mai multe regiuni din Italia au început să vândă case la un euro sau începând de la un euro. Scopul acestor proiecte este de a revitaliza locuințele din regiunile mai vechi, cu locuitori puțini. De asemenea, casele mai sunt vândute din necesitatea de a fi renovate. Pentru a cumpăra o astfel de casă trebuie să îndeplinești și o serie de condiții, una dintre ele fiind, angajamentul de a fi renovate. Autoritățile locale susțin că există cerere pentru astfel de case, altfel trendul ar fi încetat cu mult timp în urmă. Iată orașele care vând case la un euro.

  1. Biccari

Biccari se află în sudul Italiei, la 130 de kilometri de Napoli și  s-a alăturat recent celor care vând case la un euro.

Biccari oferă case la 1 euro și case în care te poți muta imediat care pornesc de la 7000 de euro (acestea au 70 de metri pătrați pe două etaje).

Selecția este imensă, cu aproximativ 100 de clădiri disponibile, dintre care 20 în care poți locui imediat. Orașul cere o garanție de 3000 de euro, sold din care va fi efectuată renovarea casei. Cumpărătorii au trei ani la dispoziție să restaureze clădirile.

2. Bisaccia

Bisaccia, aflat în apropiere de Biccari, și el la 130 de kilometri distanță de Napoli. Bisaccia dispune de o listă de aproximativ 90 de proprietăți care se vând cu un euro. Toate locuințele care se vând la un euro sunt dispuse în centrul orașului.

3. Borgomezzavallee

Borgomezzavallee se află în munți, în nord vestul Italiei, la granița cu Elveția, fiind poziționat cumva între Geneva și Milano.

Borgomezzavallee este dispus să plătească cuplurile cu 1000 euro pentru a stimula creșterea natalității. În plus, cei care vor să își deschidă afaceri în regiune, care să genereze plata de taxe și impozite, primesc, de asemenea, 2000 de euro pentru proiect.

4. Cammarata

În orașul Cammarata, casele se dau GRATIS. Locuitorii își dau locuințele pe mâna celor care par a fi cei mai potriviți cumpărători. Bineînțeles, dacă aceștia din urmă nu renovează clădirile la timp, orașul revendică locuințele.

5. Cantiano

Cantiano este un sat care se află la sud de San Marino, într-o zonă bogată a Italiei.  Pentru vânzare sunt disponibile câteva clădiri istorice din centrul vechi al satului.

6. Cinquefrondi

Cinquefrondi este o comună în regiunea Calabria, care vinde case la 1 euro, pentru a atrage cât mai mulți tineri în zonă.

Pentru a cumpăra o casă în trebuie să îndeplinești o singură cerință, să achiți o taxă anuală, un fel de poliță de asigurare, în valoare de 250 de euro (aproximativ 284 de dolari) până la finalizarea lucrărilor de renovare a casei cu pricina.

Cei care nu renovează casa în 3 ani vor primi o amendă de 20.000 de euro (aproximativ 22.754 de dolari).

7. Castiglione Di Sicilia

Castiglione Di Sicilia oferă spre vânzare 900 de case abandonate, destinate tinerilor, pentru a aduce o nouă generație în zonă. Orașul este situat la poalele Munților Etna și în apropierea plajelor coastei de est a Siciliei. În acest oraș locuiesc aproximativ 3000 de oameni. Casele vândute cu un euro se află într-o stare deplorabilă, cele în stare mai bună vor fi vândute la un preț mai mare.

Cei care cumpără casele trebuie să finalizeze renovarea locuinței în maximum trei ani, dar, spre deosebire de alte orașe italiene care practică aceeași politică, aici nu este solicitat avans pentru garanție.

Însă noii proprietari sunt nevoiți să achiziționeze o poliță de asigurare de la bancă, în valoare de 4.000 de euro.

8.  Sambuca

Sambuca este cunoscută drept unul dintre cele mai frumoase domenii italienești, datorită peisajelor sale. În prezent aici sunt scoase la vânzare 15 case la preț de un euro. Aici au fost deja vândute 16 astfel de case.

Actrița americană Lorraine Bracco a cumpărat o astfel de casă și refăcut-o, pentru a ajuta la filmările producției My Big Italian Adventure.

9. Troina Di Sicilia

Troina, de asemenea din Sicilia, a început afacerea cu case la 1 euro anul trecut.

Pentru a accelera procesul, consiliul orașului oferă inclusiv bani pentru renovare pentru noii proprietari. Sumele pot ajunge și la 15.000 de euro, dacă locatari își asumă refacerea completă a casei cu pricina.

Mai mult decât atât, pentru a facilita la maximum cumpărarea unor astfel de locuințe, autoritățile au pus bazele unei agenții dedicate, HouseTroina.

10. Castropignano

Castropignano se află în regiune Molise. Cei interesați de casele de un euro trebuie să prezinte proiectul de renovare autorităților, să înceapă lucrările în maximum două luni de la data aprobării proiectului și să depoziteze și o garanție de 2.000 de euro, prin care autoritățile au siguranța că noul locatar nu renunță la achiziție.

Garanția se va afla în conturile municipalității timp de 3 ani de la data încasării.

Aproximativ 100 de case au fost alese în Castropignano, dar procesul de vânzare este puțin diferit. Motivul este dat de faptul că primarul orașului încearcă să potrivească un cumpărător cu o locuință pe măsură.

11. Carrera Ligure

Carrera Ligure se află în nordul Italiei.

Casele vândute cu un euro nu necesită renovare, iar noii cumpărători se pot muta imediat în ele, contra-cost.Prețul de la care pornesc casele este de 10.000 de euro, aceasta fiind suma finală a unei investiții într-o casă la un euro. Carrera Ligure este un sat de munte care îți va oferi liniște, întrucât nu prea are căi de acces și vecini.

12. Gangi

Gangi se află în apropierea Palermo, Sicilia, și vinde case la un euro încă din 2011.

13. Latronico

Latronico are propriul său site web, „Casa ta în Latronico”, care prezintă case ieftine achiziționate de municipalitate, în care te poți muta imediat. De asemenea, însumează și casele private pentru vânzări, precum și închirieri, astfel încât să puteți încerca înainte de a cumpăra.

Latronico se află în sudul îndepărtat al Italiei, la 200 de kilometri de Napoli și la 50 de kilometri de mare. Latronico are o mulțime de case de vânzare, pornind de la zero euro la 80.000 de euro.

14. Laurenzana

Laurenzana nu impune nicio condiție noilor cumpărători. Autoritățile locale au precizat că proprietarii vor fi atent monitorizați, însă consideră că banii trebuie investiți direct în proprietate fără să treacă prin formalitățile bancare. Astfel, oamenii pot investi până la 20.000 de euro în noile locuințe.

15. Luserna

Satul de munte Luserna este poziționat în apropierea graniței dintre Franța și Italia. Oficialii Luserna oferă patru case nemobilate timp de patru ani cuplurilor cu vârsta între 18 și 40 de ani.  Oficialii din Luserna îi întreabă pe solicitanți dacă sunt dispuși să ia parte activă în comunitate sub forma unei vieți colaborative, ajutând la creșterea copiilor și ajutând bătrânii.

16. Mussomeli

Mussomeli este un alt oraș de dimensiunile lui Gangi, care a reușit să vândă o serie de case și a atras populație nouă în regiune. Aici vânzarea de case la un euro continuă.

17. Santo Stefano di Sessanio

Santo Stefano di Sessanio este un sat medieval, din Abruzzo, în zona central estică a Italiei, la maximum două ore de Roma. Orașul propune o schemă care include plătirea oamenilor să vină și să înceapă o afacere și cazarea acestora, pentru o taxă nominală, în locuințele din zonă.

Autoritățile se adresează oamenilor de până în 40 de ani, care pot munci și își pot deschide o afacere, astfel ajutând la situația financiară a orașului. În plus, oamenii ar trebui să stea prin zonă în jur de cinci ani.

Consiliul municipal din Santo Stefano va plăti rezidenților care aspiră o taxă lunară timp de trei ani, până la maximum 8.000 de euro pe an, împreună cu o investiție de până la 20.000 de euro pentru a începe o afacere.

Oferta este valabilă până pe 15 noiembrie.

18. Teora

Teora este un sat de munte ce se află în sudul Italiei, în apropiere de coasta Amalfi.

Teora vine cu oferte de case pentru închiriat, axându-se pe familii cu copii, care să aducă un nou suflu regiunii.

Programul conține o listă cu 100 de case, având o chirie de 200 de euro pe lună. Dacă ai cel puțin un copil, orașul scade din chirie și încasează doar 150 de euro.

19. Taranto

Orașul se află chiar în inima Italiei și este primul oraș care propune „în mod serios” case de vânzare cu un euro.

Realitatea LiveMembrii CEC s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi – deschiderea secțiilor de vot în stânga Nistrului
“Participarea Tinerilor în Procesul Electoral: Obstacole și Soluții”, workshop organizat de IPRE
OMS și Ambasada Germaniei donează un lot de echipamente de protecție (ochelari de protecție, halate medicale și măști chirurgicale)
Dezbateri organizate de IPN cu genericul „Trio-ul asociat” din cadrul Parteneriatului Estic: necesitate, obstacole și provocări pentru Moldova
Conferință de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Prezentarea raportului nr. 1 de monitorizare a comportamentului editorial al presei online în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate
Curtea de Conturi examinează raportul auditului rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției încheiate la 31 decembrie 2020
Ședința Consiliului Municipal Chișinău, din 15 iunie 2021
Ședința Plenului Superior al Magistraturii, din 15 iunie 2021
15 Iun. 2021, 17:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 17:58 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele american, Joe Biden, a încheiat unul dintre „fronturile” deschise de predecesorul său, Donald Trump, după întâlnirea cu liderii Uniunii Europene marți și stabilirea unui „armistițiu” în disputa transatlantică privind subvențiile pentru aeronave, scrie Reuters.

Biden se află la primul său summit UE-SUA, în calitate de președinteși  a spus că lumea se află în schimbare și că democrațiile occidentale trebuie să lucreze împreună.

„Lumea s-a schimbat, s-a schimbat cu totul”, citând din Poemul „Easter 1916” și făcând referire la temele principale ale vizitei sale în Europa – ascensiunea Chinei, pandemia de coronavirus și criza climatică.

Biden le-a spus șefilor de instituții europene că cel mai bun răspuns la aceste probleme „care provoacă” anxietăți este ca SUA și UE să lucreze împreună.

„Este în mod semnificativ în interesul SUA să aibă o relație bună cu NATO și UE. Părerile mele sunt radical diferite de cele ale predecesorului meu”, a adăugat președintele SUA.

Biden și UE s-au pus de acord să renunțe la bariere tarifare de 11,5 miliarde de dolari pe bunuri precum vinul european, tutunul american și băuturi alcoolice. Taxele fuseseră impuse ca represalii mutuale ca urmare a conflictului în ce privește subvențiile pentru Boeing, respectiv Airbus. Taxele adiționale fuseseră impuse de administrația Trump, scrie Digi24.

Biden a spus încă de la venirea sa la Casa Albă că intenționează să repare relațiile cu Europa, stricate de Donald Trump.

Un nou capitol al relației dintre Statele Unite și Uniunea Europeană

„Soluționarea acestui conflict deschide un nou capitol în relația noastră pentru că acum ne îndreptăm spre cooperare în ce privește aeronavele, după 17 ani de dispute”, a spus președinta Comisia Europene, Ursula von der Leyen.

Abordarea lui Biden de a colabora și coopera cu Uniunea Europeană și de a renunța la stilul adversativ al predecesorului său este menit, mai ales, să contracareze ascensiunea autocrațiilor precum China sau Rusia, care devin din ce în ce mai asertive în fața democrațiilor liberale occidentale.

Conform unui alt document SUA-UE, citat de Reuters cele două puteri se angajează să încheie un alt conflict comercial în ce privește bariere tarifare punitive pentru comerțul cu oțel și aluminiu.

Ca parte a noului acord, SUA și UE vor furniza finanțare pentru cercetare și dezvoltare în cadrul unui proces transparent și se vor abține de la a acorda sprijin specific spre producătorii locali (Boeing, respectiv Airbus), cum ar fi scutiri de taxe, care ar afecta negativ cealaltă parte, relatează CNBC.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo