Lukashenko comentează pentru prima oară aterizarea Ryanair la Minsk

26 Mai 2021, 10:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
26 Mai 2021, 10:48 // Actual //  Otilia Cotruța

Președintele Belarusului Alexander Lukashenko a spus că a acționat în cadrul legii în incidentul cu aterizarea aeronavei Ryanair, după care fostul redactor-șef al canalului Nexta Telegram, Roman Protasevich, a fost reținut.

El a spus acest lucru la o întâlnire cu parlamentarii.

Președintele Republicii Belarus a spus că a acționat legal, protejând oamenii în conformitate cu toate normele internaționale.

El a menționat, de asemenea, că avionul a fost aterizat când se afla lângă BelNPP.

„Ce se întâmplă dacă brusc sistemele de siguranță ale centralei nucleare ar fi pregătite pentru luptă?”, a întrebat Lukashenko.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.