Maib – peste 1.000.000 de carduri în circulație. Mulțumim clienților maib pentru alegere

14 Feb. 2023, 12:36
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
14 Feb. 2023, 12:36 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Peste un MILION de carduri în circulație – este încă un WoW eveniment pe care echipa maib și-a propus să-l celebreze împreună cu clienții săi, exprimând astfel aprecierea și mulțumirea pentru alegere și încredere.

Un milion de carduri înseamnă încrederea a sute de mii de clienți, iar maib oferă produse cât mai potrivite necesităților fiecăruia dintre ei – fie că au dorit să primească cashback de până la 15% cu cardurile gama, fie au ales să poată cumpăra tot ce-și doresc, în rate și fără dobândă cu cardul maib liber, fie au optat pentru un card 100% digital sau au dorit un instrument comod de plată pentru afacerea sa, la maib au găsit cardul perfect.

Cu această ocazie, din totalul de peste 1.000.000 de carduri maib active în circulație au fost aleși aleatoriu 100 de clienți, pe care echipa maib i-a surprins cu premii de valoare. Împreună cu Mastercard și Visa au creat 100 de cadouri ce sunt livrate chiar în aceste clipe către câștigători.

Aliona Stratan, Prim-vicepreședinta maib:

„Suntem fideli angajamentelor noastre și unul dintre acestea este să punem clientul pe primul loc în tot ceea ce facem. În acest fel am fost răsplătiți de clienți, prin loialitate, prin alegerea produselor maib și utilizarea zilnică a serviciilor noastre. Datorită acestei formule  am ajuns la acest rezultat formidabil de a avea 1.000.000 de carduri în circulație la sfârșitul anului 2022. Adresez mulțumiri întregii echipei maib pentru dedicație și efort continuu de a oferi tot ce este mai bun clienților noștri dragi și a-i inspira zi de zi să fie mai fericiți. Mulțumesc clienților maib pentru că aleg să avanseze la nivelul următor în banking împreună cu maib.”

Menționăm că maib încurajează plățile fără numerar, achitările contactless, comerțul electronic și folosirea cardurilor digitale prin intermediul aplicațiilor și accesoriilor de plată (Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay etc.).

Despre maib

Maib este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori precum numărul de carduri în circulație, credite, depozite, active şi profit. Pe parcursul anului 2022 maib a fost desemnată „Cea mai bună bancă în Moldova” de The Banker, Global Finance, EMEA Finance și lider de piață la 3 categorii, în opinia Euromoney.

P.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Apr. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Apr. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

În Republica Moldova se câștigă cel ma mic salariul din Europa, echivalentul a 4 euro/oră (12 354 de lei salaiul mediu pentru anul 2023), dacă ar fi inclusă în clasament. Visual Capitalist a realizat o hartă “termică” care reprezintă salariul mediu orar (în euro), în Europa. Cu cât nuanța este mai albastră, cu atât salariul orar este mai mare. Aceasta este realizată pe baza datelor Eurostat privind costul forței de muncă, ce includ salarii și sporuri/ indemnizații.

Luxemburg, capitala serviciilor financiare din Europa, are cel mai mare salariu mediu (47,2 euro/oră) de pe continent. Țara are, de asemenea, cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume. Danemarca și Norvegia din Scandinavia au, de asemenea, salarii bune (42 euro/oră), deși Suedia (26 euro/oră) se situează mai degrabă la mijlocul clasamentului.

“Tendințele generale indică faptul că Europa de Nord și de Vest au salarii medii mai mari decât Europa de Sud și de Est, ceea ce reflectă diferențele dintre economii, bogăție și costul vieții”, notează Visual Capitalist.

Bulgaria înregistrează cel mai mic salariu mediu din acest set de date, de 8 euro/oră. Cu 10,4 euro pe oră,România se situează în acest clasament pe penultimul loc, aproape de media din Letonia, care are un salariu mediu pe oră de 10,7 euro. Ceva mai bine plătiți sunt ungurii (11 euro/ oră) și polonezii (11,9 euro/oră). Acest indicator a crescut ușor și în România, de la 8 euro/ oră în 2021 și 9 euro în 2022, după cum arată datele Eurostat.

Eurostat: Decalaje semnificative între statele UE

Costurile medii orare maschează decalaje semnificative între statele membre ale Uniunii Europene, notează Eurostat, în cele mai recente date, publicate luna trecută. Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile şi costurile non-salariale, precum contribuţiile sociale plătite de angajatori. Cele mai scăzute costuri orare cu forţa de muncă au fost înregistrate anul trecut în Bulgaria (9,3 euro), România (11 euro) şi Ungaria (12,8 euro), iar cele mai ridicate în Luxemburg (53,9 euro), Danemarca (48,1 euro) şi Belgia (47,1 euro), potrivit datelor publicate de Eurostat.

Costurile medii orare cu forţa de muncă în întreaga economie erau estimate anul trecut la 31,8 euro în UE şi la 35,6 euro în zona euro, comparativ cu 30,2 euro în UE şi 34 euro în zona euro, în 2022.

Sectoarele din Moldova au avut cele mai mari salarii în trimestrul patru al anului 2023?

informații și comunicații– 31,4 mii lei;

activități financiare și de asigurări – 25,7 mii lei;

producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – 19,6 mii lei;

alte servicii – 16,8 mii lei;

sectorul administrație publică, apărare și asigurări sociale – 15,6 mii lei.

Unde sunt cele mai mici salarii?

activități de cazare și alimentație publică – 8,2 mii lei;

agricultură, silvicultură și pescuit – 8,8 mii lei;

activități de servicii administrative și activități de servicii suport – 9,7 mii lei;

artă, recreere și agrement – 10 mii lei;

operațiuni cu bunuri imobile – 10,4 mii lei.

Pe parcursul anului, numărul mediu al salariaților a crescut cu 0,6%.

Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în:

activități de cazare și alimentație publică – cu 26%;

comerț cu ridicata și cu amănuntul; întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor – cu 5,5%;

informații și comunicații – cu 4,8%.

Cele mai semnificative descreșteri s-au înregistrat în activitățile:

industria extractivă – cu 8,7%;

tranzacții imobiliare – cu 7,3%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău