Mark Zuckerberg dezvăluie noi funcții de confidențialitate pentru WhatsApp

10 Aug. 2022, 10:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 10:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Meta a anunțat noi funcții de confidențialitate pentru utilizatorii WhatsApp, scrie BBC.

Utilizatorii vor putea să părăsească chaturile de grup în tăcere, să controleze cine poate vedea starea online și să blocheze capturile de ecran din mesajele View Once.

Directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a spus că acest lucru va ajuta la menținerea mesajelor WhatsApp „la fel de private și sigure precum conversațiile față în față”.

Funcțiile vor fi lansate în această lună, începând cu Marea Britanie.

Pleacă în tăcere

În prezent, populara aplicație de mesagerie alertează toți membrii unui chat de grup despre o persoană care părăsește sau este eliminată în mod prestabilit.

Și, deși există modalități de a dezactiva această opțiune pentru chat-urile individuale de grup, opțiunea de a părăsi în tăcere nu este prezentată utilizatorilor atunci când aleg să „iasă din grup” – provocând uneori stânjenire, jenă sau dramă pentru cei care încearcă să plece neobservați.

Odată cu modificările recente, utilizatorii vor putea pleca fără a anunța ceilalți utilizatori de chat de grup, alertând doar administratorii de grup.

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău