Frăția hoților face apel la puterea divină! Cine este Dumnezeul lui Șor cu care și pentru care a furat

10 Aug. 2022, 10:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Aug. 2022, 10:56 // Actual //  Lupu Eduard

Născut din interesele financiare ale lui Filat și  Plahotniuc și minciunile ce le debitează, Ilan Șor amenință cu mânia divină actuala putere pentru că ar promova lgbt-ul diavolesc. Până astăzi nici nu am știut că Ilan Șor ar crede în Dumnezeu. Tot timpul a lăsat impresia că Dumnezeul lui este Vlad Plahotniuc pentru care și cu care fura iar minunile divine erau, doar atunci când umplea valizele cu bani și le expedia în offshoruri la fel de îndepărtate ca și Israelul în care s-a refugiat, susține într-o postare pe Facebook fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru.

„Că s-a supărat ”bojica” Plahotniuc pe Maia Sandu o știm și fără să ne spună Ilan Mironivici. Ceea ce este surprinzător este credința lui Șor față de Plahotniuc și față de gașca acestuia deveniți in corpore inculpați și buni de pușcărie, ca și Șor de altfel”, a punctat fostul ministru.

Potrivit lui Șalaru asistăm la ultimele zbateri a unor hoți cu gulerele albe și, care cred că pot nu doar să-și rezolve problemele cu justiția, dar și să revină în fruntea Republicii Moldova. LGBT, grija față de cetățenii noștri, scumpirea gazelor sau inflația au devenit arme de propagandă și ale celor ce au devalizat Republica Moldova, fiind pe aceiași lungime de undă cu Moscova.

„Șor în Israel, Plahotniuc în Cipru sau ceilalți împrăștiați prin lume stau acolo pe banii furați la propriu de la cetățeni Republicii Moldovei. Frăția „hoților încă se vrea liberă în Republica Moldova și încep să facă apel la puterea dumnezeiască. Să nu uităm: diavolul nu face biserici”, spune Șalaru.

În anul 2014 Republica Moldova a fost zguduită de cel mai mare jaf din istorie. Banca de Economii, Unibank și Banca Socială au fost furate de 1 miliard USD, iar până în prezent nu s-a reușit recuperarea niciunui leu. Ilan Șor unul din figuranții raportului Kroll a fost condamnat în primă instanță, iar dosarul s-a împotmolit la Curtea de Apel. Vlad Plahotniuc care, la fel, figurează în raportul Kroll drept beneficiar al furtului miliardului a părăsit țara în luna iunie a anului 2019.

Ultimele date al Băncii Naționale a Moldovei relevă că până la 30 septembrie 2021 s-a reușit recuperarea a 2,6 miliarde de lei din comercializarea activelor celor trei bănci aflate în proces de lichidare, dar nu din furtul propriu-zis.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău