Mesajul sfâșietor a lui Zelenski! Cere disperat aderarea Ucrainei la UE: Soldații noștri luptă pentru toată Europa

28 Feb. 2022, 12:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Feb. 2022, 12:58 // Actual //  Lupu Eduard

Volodimir Zelenski cere Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei: „Soldații noștri luptă pentru toată Europa”. Ucrainenii au ajuns din simpli cetățeni, luptători împotriva Rusiei.

Volodimir Zelenski se simte neajutorat în războiul pe care îl poartă deja, de 5 zile, împotriva Federației Ruse, și cere europenilor aderarea Ucrainei la UE, pentru că cei care luptă în Ucraina, luptă pentru securitatea întregului continent.

Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”, a transmis Zelenski.

„Când am candidat la preşedinţie, am spus că fiecare dintre noi este preşedinte. Pentru că toţi suntem responsabili pentru starea noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Şi acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un luptător. Şi sunt încrezător că fiecare dintre noi va câştiga”, a mai spus preşedintele ucrainean. El a avut un mesaj şi pentru militarii ruşi care participă la invazia în Ucraina: „Părăsiţi tehnica militară şi plecaţi, nu credeţi în ce vă spun comandanţii voştri, pur şi simplu plecaţi”. „Întreb mamele, copiii, taţii din Rusia: mii de soldaţi de ai voştri au picat deja, pentru ce aţi venit, de ce aţi veni?”, a continuat el. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat luni că va avea loc o dezbatere privind o viitoare aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, transmite Reuters.

 

Realitatea Live

27 Mai 2024, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Serviciul Fiscal de Stat anunță desfășurarea unor acțiuni speciale de monitorizare a contribuabililor activi în domeniul comerțului cu flori în perioada 29-31 mai 2024. Aceste acțiuni vizează asigurarea respectării legislației fiscale în ceea ce privește documentarea corectă a tranzacțiilor și prevenirea comerțului ilicit cu flori vii.

În comunicatul emis, Serviciul Fiscal de Stat a precizat că aceste acțiuni de monitorizare nu implică aplicarea unor sancțiuni la adresa agenților economici, ci au ca scop principal prevenirea și descurajarea practicilor neloiale în domeniul comerțului cu flori. De asemenea, monitorizarea vine în contextul creșterii cererii pentru aceste servicii, generate de evenimentele de încheiere a anului școlar.

Oficialii fiscali subliniază importanța respectării prevederilor legale în efectuarea tranzacțiilor comerciale și îndeamnă atât comercianții, cât și cumpărătorii să solicite bonul de casă la procurarea florilor. Acest lucru nu numai că asigură conformitatea cu legislația fiscală, dar contribuie și la combaterea economiei subterane și la majorarea nivelului de conformare.

În cazul în care vor fi depistate încălcări ale legislației fiscale pe durata monitorizării, contribuabilii vor fi avertizați cu privire la responsabilitatea lor conform prevederilor legale în vigoare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău