Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple

24 Mai 2024, 10:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
24 Mai 2024, 10:22 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Microsoft a reușit să detroneze Apple, devenind compania cu cea mai mare valoare de piață din lume, o realizare care nu a mai fost atinsă de Microsoft din 2021.

Conform unui raport publicat de Reuters, această schimbare în clasamentul valorii de piață a fost influențată de scăderea cererii pentru modelele iPhone, care a afectat acțiunile Apple.

La sfârșitul unei sesiuni de tranzacționare, valoarea de piață a Microsoft a ajuns la 2,887 trilioane de dolari, depășind valoarea de 2,875 trilioane de dolari a companiei Apple. În timp ce acțiunile Apple au crescut cu doar 0,2% vineri, Microsoft a înregistrat o creștere de 1%, ducând astfel la această schimbare în ierarhie.

În 2024, îngrijorările privind cererea pentru smartphone-uri au dus la o scădere de 3% a acțiunilor Apple, după o creștere de 48% în anul anterior. În contrast, Microsoft a înregistrat o creștere de aproximativ 3% în acest an, după o creștere de 57% în 2023, datorată în principal investiției în OpenAI, creatorul ChatGPT.

Capitalizarea de piață a Apple a atins un vârf de 3,081 trilioane de dolari pe 14 decembrie, conform datelor LSEG. Microsoft a beneficiat de integrarea tehnologiei OpenAI în aplicațiile sale, ceea ce a contribuit semnificativ la revitalizarea afacerii în trimestrul iulie-septembrie.

Scăderea acțiunilor Apple

Apple se confruntă cu o cerere scăzută pentru produsele sale, inclusiv pentru iPhone-uri, principala sa sursă de venit. Cererea din China, o piață majoră, a scăzut pe măsură ce economia țării își revine după pandemia de COVID-19, iar Huawei câștigă teren pe această piață.

Lansarea VR-ului Vision Pro de la Apple, programată pentru 2 februarie în Statele Unite, este cea mai mare lansare de produs a Apple de la iPhone în 2007. Cu toate acestea, un raport estimează că vânzările Vision Pro vor fi „relativ nesemnificative” pentru câștigurile pe acțiune ale Apple în 2024.

În cel mai recent raport trimestrial din noiembrie, Apple a oferit o previziune de vânzări pentru trimestrul sărbătorilor care nu a corespuns așteptărilor Wall Street, fiind afectată de cererea slabă pentru iPad-uri și dispozitive precum Apple Watch. Analiștii anticipează că Apple va raporta o creștere a veniturilor de doar 0,7%, ajungând la 117,9 miliarde de dolari pentru trimestrul din decembrie.

Pe de altă parte, analiștii se așteaptă ca Microsoft să raporteze o creștere de 16% a veniturilor, ajungând la 61,1 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău