Moldindconbank l-a surprins printr-un show-surpriză și premii pe deținătorul cardului cu numărul 1 000 000

25 Nov. 2022, 17:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Nov. 2022, 17:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Clientul Moldindconbank, deținătorul cardului cu numărul 1 000 000, a avut parte de o surpriză neașteptată, dar care l-a lăsat foarte plăcut surprins.

Ion Panfilii, în vârstă de 26 de ani, a mers la sucursala „Stabil” din sectorul Ciocana al Capitalei, ca să-și ridice cardul salarial Mastercard. Mare i-a fost, însă, uimirea, când l-au întâmpinat directorul sucursalei, dar și o trupă de dansatori și renumita Dora, de la Dora Show.

Tânărul n-a reușit să-și revină din șocul plăcut, când Dora i-a pus în mâini și un cadou de la Moldindconbank – un iPhone 14 Plus.

„Am fost sunat de către directorul sucursalei și invitat să-mi iau cardul. Dar nu m-am așteptat deloc la ce a urmat”, spune, profund emoționat, deținătorul cardului cu numărul 1 000 000.

Tânărul din Ciorescu, municipiul Chișinău, își va primi, de acum înainte, salariul pe cardul Mastercard și va profita, de asemenea, de toate avantajele achitărilor fără numerar și alte beneficii plăcute, oferite de bancă. Este vorba despre deservire gratuită, simplitate, comoditate și siguranță la plăți online, în țară și peste hotare, dar și acces la un credit la card de tip „overdraft”.

„Am și eu un card Mastercard de la Moldindconbank și vă îndemn să faceți ca mine, mai ales că la cardul cu numărul 2 000 000 va fi alt premiu”, s-a adresat Dora către clienții băncii.

De surprize au avut parte și alți clienți, care se aflau în sucursală, la acel moment. Ei au primit baloane cu inscripția 1 000 000 de carduri.

La rândul său, directorul sucursalei „Stabil” al Moldindconbank, din sectorul Ciocana, a declarat că emiterea cardului cu numărul 1 000 000 vine să confirme poziția de lider a Moldindconbank pe piața cardurilor.

„Aceasta ne inspiră încredere și ne motivează să oferim servicii calitative clienților și ne bucură foarte mult că suntem prioritatea numărul 1  la alegerea clienților pe segmentul dat, ne motivează să devenim mai buni, să dezvoltăm produse noi și calitative și să fim mereu alături de clienți”, a menționat reprezentantul Moldindconbank.

Amintim că Moldindconbank este prima bancă din Moldova care a emis un milion de carduri și a primit, recent, trofeul Market Leader (Lider pe piața cardurilor din Moldova, oferit la Mastercard Day Moldova 2022. Banca deține o cotă de 37,6% din piața cardurilor din țară.

P.

Realitatea Live

05 Feb. 2023, 05:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Feb. 2023, 05:47 // Actual //  Lupu Eduard

Vestea despre un presupus balon spion chinez care plutește deasupra SUA i-a făcut pe mulți să se întrebe de ce Beijingul ar dori să folosească un instrument relativ nesofisticat pentru supravegherea continentului american.

China a spus că balonul, observat deasupra statului Montana, este doar o „navă civilă” care a deviat de la ruta planificată, dar SUA suspectează că este un dispozitiv de „supraveghere la înaltă altitudine”. Oricare ar fi capacitățile acestui balon, SUA au considerat amenințarea suficient de serioasă pentru a amâna vizita secretarului de stat Antony Blinken în China, care urma să aibă loc pe 5 și 6 februarie.

Baloanele sunt una dintre cele mai vechi forme de tehnologie de supraveghere. Armata japoneză le-a folosit pentru a lansa bombe incendiare în SUA în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, au fost utilizate pe scară largă de SUA și Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece. Mai recent, SUA s-ar fi gândit să adauge baloane de mare altitudine la rețeaua de supraveghere a Pentagonului.

Aceste dispozitive aeriene zboară în general la o altitudine de peste 20 de kilometri, aceasta fiind de două ori mai mare decât altitudinea de croazieră a aeronavelor comerciale și dincolo de limita suveranității aeronautice a statelor. Aceste baloane arată ca niște dirijabile și sunt alimentate de baterii de lungă durată sau panouri solare. Acestea sunt capabile să poarte o sarcină utilă între 50 și 250 de kg.

Baloanele sunt încă o modalitate ieftină de a obține informații

„În viitor, vom avea baloane deasupra capului timp de mai multe luni, ceea ce ar putea duce la un cost mai mic decât în spațiu”, spune generalul Frédéric Parisot, adjunctul șefului forțelor aeriene franceze.

Experții militari spun că utilizarea baloanelor de mare altitudine reprezintă o modalitate de spionaj mai ieftină decât utilizarea sateliților. Ele se dirijează doar prin schimbarea altitudinii, folosind computere pentru a calcula puterea și direcția curenților de aer, în diferitele straturi ale atmosferei. Pe lângă supraveghere, dirijabilele pot transporta însă și bombe.

Potrivit The Guardian, în 2019, armata americană a folosit până la 25 de baloane experimentale de mare altitudine, alimentate cu energie solară, pentru a efectua teste de supraveghere pe arii extinse. Acestea au fost echipate cu radare de înaltă tehnologie, concepute pentru a urmări simultan mai multe vehicule, pe timp de zi sau de noapte. Au fost folosite pentru a monitoriza traficul de droguri și potențialele amenințări la adresa securității interne.

Secretarul de stat Antony Blinken spune că „decizia Chinei de a trimite un balon de supraveghere deasupra Statelor Unite este „un gest de neacceptat și iresponsabil”. „Este o violare a suveranității noastre, este o violare a legislației internaționale. De aceea, i-am transmis în această dimineață lui Wang Yi, responsabilul de politici externe al Chinei că îmi amân vizita”, a spus el.

Oficialii Pentagonului au subliniat că balonul chinez „nu reprezintă o amenințare militară sau fizică pentru oameni”. Totuși, președintele american Joe Biden a refuzat să atace dispozitivul de teamă să nu producă daune sau victime la sol.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău