Moldova Innovation Awards: Oportunitate extinsă pentru companiile IT și Creative din Moldova

30 Mai 2023, 12:03
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
30 Mai 2023, 12:03 // Actual //  MD Bani

Moldova Innovation Awards (MIA) anunță cu bucurie extinderea perioadei de depunere a aplicațiilor până pe 3 iunie. Această măsură vine în urma numeroaselor solicitări primite din partea companiilor care încă nu sunt rezidente ale Moldova Innovation Technology Park, iar orice companie din Moldova care activează în sectorul IT sau creativ este încurajată să participe.

Moldova Innovation Awards este un eveniment-cheie pentru industriile IT și creative din Moldova, având ca scop recunoașterea, încurajarea și recompensarea celor mai inovatoare companii din aceste domenii. Prin intermediul MIA, se dorește evidențierea talentelor locale, stimularea inovației și promovarea unui spirit de excelență în rândul companiilor din Moldova.

Moldova devine din ce în ce mai atractivă pentru investitori și parteneri internaționali, iar acest lucru se datorează în mare parte sectorului nostru tehnologic și creativ, care se află într-o continuă evoluție și expansiune.

Participarea la MIA aduce numeroase avantaje pentru companiile din Moldova:

Recunoaștere: Un premiu MIA nu reprezintă doar o validare a muncii depuse de companiile locale, ci și o recunoaștere a calității și inovației pe care acestea le aduc în domeniul tehnologic și creativ.

Vizibilitate: Companiile finaliste și câștigătoare vor beneficia de o vizibilitate sporită pe scena locală și internațională, ceea ce poate deschide noi oportunități și colaborări.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Networking: MIA oferă o oportunitate unică pentru companii de a interacționa și conecta cu lideri și experți de top din industrie, atât la nivel național, cât și internațional.

Categoriile la care companiile pot participa includ „Best Product Innovation”, „Best Service Innovation”, „Impactful Initiative of the Year”, „Rising STARtup” și „Special Jury Prize”. Fiecare categorie este concepută pentru a evidenția și onora diferite tipuri de inovație și excelență în domeniul IT și creativ.

MIA este mândră să prezinte un juriu format din experți de renume din industrie, cum ar fi Angelos Angelou, Mateusz Majewski, Rick Rasmussen și Manisha Aryal, Kadri Tuisk, alături de figuri notabile din Moldova, precum Vasile Tofan, Ion Sturza, Victor Guzun și Vitalie Eșanu. Ei sunt cei care vor evalua și vor selecta cele mai strălucite idei și proiecte.

Primii 40 de aplicanți eligibili vor primi invitații exclusive la Gala Awards, care va avea loc pe 15 iunie. Această competiție vine pentru a accentua progresul Moldovei în domeniul tehnologiei și creativității. Cu industria autohtonă în plină dezvoltare, MIA își propune să arate lumii curajul și ingeniozitatea companiilor. Participând la MIA, acestea își pot etala talentul și pot evidenția modul în care inovația lor contribuie la progresul societății și al economiei naționale.

Mai multe detații despre Moldova Innovation Awards poți găsi AICI.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău