În lupta din ce în ce mai intensă împotriva „criminalilor digitali”, parolele sunt o răspundere pentru oameni şi organizaţii, spun experţii în securitate cibernetică.
Google a introdus suportul pentru cheile de acces în mai, utilizatorii iOS 16 pot salva cheile de acces în conturile lor Apple, iar aplicaţia de mesagerie deţinută de Meta WhatsApp a anunţat luni că va accepta conectările cu cheile de acces pentru utilizatorii de Android.
Luna aceasta, Google a spus că face „cheile de acces” opţiunea de conectare implicită pentru conturile Google. Aceasta înseamnă că, în loc să tastaţi o parolă, vă veţi conecta la contul Google şi la aplicaţiile Google cu acelaşi cod PIN, ID facial sau amprentă pe care le-aţi folosit pentru a vă debloca dispozitivul, scrie The Washington Post.
În lupta din ce în ce mai intensă împotriva „criminalilor digitali”, parolele sunt o răspundere pentru oameni şi organizaţii, spun experţii în securitate cibernetică. Hackerii fură frecvent parole în atacuri direcţionate sau scurgeri de date, apoi intră în conturi online pentru a fura bani sau date. Între timp, consumatorii se luptă să creeze şi să-şi amintească parole puternice pentru ceea ce ar putea fi sute de conturi online.
Alianţa FIDO – un grup industrial care include Amazon, Apple, Google şi Meta – a creat chei de acces într-un efort de a face conectarea online mai simplă şi mai sigură, iar tehnologia apare în mai multe locuri.
Google a introdus suportul pentru cheile de acces în mai, utilizatorii iOS 16 pot salva cheile de acces în conturile lor Apple, iar aplicaţia de mesagerie deţinută de Meta WhatsApp a anunţat luni că va accepta conectările cu cheile de acces pentru utilizatorii de Android. Aceste decizii pot semnala o schimbare mai largă la orizont.