Numire surpriză la vârful bankingului mondial

27 Feb. 2024, 10:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 10:35 // Actual //  Lupu Eduard

Citigroup l-a numit pe Vis Raghavan, bancher de investiţii de top al JPMorgan, ca Head of Banking, completând astfel noua sa echipă de conducere şi încercând să se relanseze, scrie FT.

Raghavan, în vârstă de 57 de ani, este un veteran de 23 de ani al JPMorgan Chase, cea mai mare bancă de investiţii la nivel global, şi fusese promovat luna trecută la conducerea unică a băncii de investiţii.

Citi a apreciat angajarea ca fiind o lovitură de succes, directorul executiv Jane Fraser afirmând: „Vis este un lider dovedit, iar numirea sa este un alt exemplu al capacităţii noastre de a atrage cele mai bune talente în firma noastră”.

La scurt timp după ce a fost anunţată mutarea lui Raghavan la Citi, JPMorgan a trimis o notă angajaţilor prin care anunţa că Filippo Gori şi Doug Petno vor deveni co-şefi ai serviciilor bancare globale: o nouă divizie care înglobează afacerile comerciale, corporative şi de investiţii ale JPMorgan.

Recrutarea lui Raghavan de către Citi este ultima numire din cadrul unei mari restructurări începute de Fraser anul trecut, care a făcut ca Citi să treacă de la două mari unităţi de afaceri la cinci divizii operaţionale. Această reorganizare este forţa motrice care a dus la reducerea a 20.000 de locuri de muncă la Citi, a treia mare bancă americană după active.

Postul de şef al departamentului bancar a fost unul dintre cele mai mediatizate posturi vacante din industrie, existând speculaţii intense cu privire la cine îl va ocupa. Peter Babej a ocupat interimar această funcţie, dar se aşteaptă ca anul acesta să se pensioneze.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău