O companie aeriană din Republica Moldova, printre cele mai proaste companii din lume

26 Feb. 2024, 17:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 17:38 // Actual //  Lupu Eduard

Compania aeriană low-cost Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie din lume, potrivit unui sondaj în rândul pasagerilor din Marea Britanie, realizat de Wich.

Wizz Air a avut un 2022 groaznic, mii de clienți mergând în instanță pentru cheltuieli neplătite și compensații. Executorii judecătorești au continuat să apară la biroul companiei din Aeroportul Luton până în 2023. Autoritatea Aviației Civile (CAA) a lansat chiar măsuri de executare împotriva acesteia în iulie 2023, după „îngrijorări serioase” legate de numărul mare de plângeri și „neîndeplinirea obligațiilor privind drepturile pasagerilor.

Analiza a luat în considerare criterii decolarea la timp, frecvența anulărilor de zbor, disponibilitatea spațiului pentru picioare, calitatea serviciului echipajului, mâncarea și băuturile la bord, varietatea de divertisment oferită, precum și raportul dintre costul serviciilor și costul serviciilor oferite. calitate.

De atunci, pasagerilor li s-a rambursat cu 1,24 milioane de lire sterline, iar CAA s-a declarat mulțumit.

44% dintre pasageri au raportat probleme cu locul în avion. Prețurile mari pentru bagaje înseamnă, de asemenea, că nu este chiar atât de ieftin pentru cineva care ia la bord o husă mică, ceea ce este important majoritatea turiștilor.

O altă companie, care a fost raportată drept cea mai proastă a fost desemnată Ryanair, care s-a clasat înainta Wizz Air.

Compania aeriană low-cost Wizz Air  și-a reluat zborurile din Republica Moldova, începând cu luna 14 decembrie 2023, prin introducerea a trei destinații din Europa. Este vorba de Roma, Milano și Londra.

Wizz Air s-a retras din Republica Moldova în martie 2023 pe fundalul riscurilor de securitate, iar baza operațională  a Wizz Air de la Chișinău a fost închisă începând din 1 decembrie 2022 pentru o perioadă nedeterminată.

Low costul Wizz Air a fost înființată în 2003 și este cunoscută pentru serviciile sale de zboruri la prețuri accesibile. Compania operează pe numeroase rute în întreaga Europă și este un jucător important pe piața zborurilor low-cost.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău