Startup Moldova Summit 2024: Noi oportunități pentru antreprenori și startup-urile din Republica Moldova

27 Feb. 2024, 08:47
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
27 Feb. 2024, 08:47 // Slider //  bani.md

Startup Moldova Summit reprezintă un moment definitoriu pentru comunitatea de inovație și antreprenoriat din Republica Moldova. Evenimentul este programat pentru 14 martie 2024 și urmează să faciliteze interacțiunea dintre startup-uri, antreprenori și investitori, oferind o platformă pentru schimb de idei, experiențe și stabilirea potențialelor colaborări.

„Startup Moldova Summit 2024 reprezintă un punct de referință esențial pentru antreprenorii și startup-urile noastre, deschizând uși către colaborări internaționale și acces la finanțare. Este o platformă unde viziunea întâlnește oportunitatea”, a declarat Olga Melniciuc, Directoarea Executivă a Startup Moldova.

În acest an, la Startup Moldova Summit va fi utilizată aplicația Brella, marcând o premieră pentru ecosistemul de startup-uri din Moldova. Această platformă inovatoare este proiectată pentru a maximiza oportunitățile de networking, permițând participanților să programeze întâlniri cu investitori, speakeri și potențiali parteneri.

 „Aplicația Brella, adusă în premieră în Republica Moldova, reprezintă o oportunitate unică pentru startup-uri și antreprenori de a interacționa direct și eficient. Aceasta facilitează stabilirea de întâlniri și socializarea fără barierele tradiționale ale așteptării”, a menționat Mircea Florin-Sandu, Business Development & Fundraising Manager la Fundația Startup Moldova.

Startup Moldova Summit 2024 își propune să aducă peste 20 de investitori de renume în țară, oferind o platformă pentru pitch-uri impresionante de la cele mai promițătoare startup-uri locale. După eveniment, va fi organizată o cină de afaceri, unde vor fi consolidate relațiile dintre participanți. La summit sunt invitați antreprenorii, investitorii și toți cei pasionați de ecosistemul de startup-uri, iar până în data de 1 martie, biletele vor avea preț redus.

Pentru a participa la eveniment, cumpărați bilete pe acest LINK.

Startup Moldova Summit 2024 este organizat de Fundaţia Startup Moldova, sub egida Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Partener General: Orange Systems, Programul „Tech Clusters powered by Moldova Innovation Technology Park”, la fel, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare prin suportul Ministerul Afacerilor Externe și al Cooperării Internaționale al Italiei și Inițiativa Central Europeană şi Helvetas prin proiectul Optim, fondat de Guvernul Elveţiei. 

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău