O delegație de antreprenori din țara noastă participă la o Misiune Economică în Egipt

14 Oct. 2022, 09:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Oct. 2022, 09:19 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În perioada 10 – 14 octombrie 2022, 17 agenți economici din Republica Moldova (reprezentanți ai companiilor Floarea Soarelui SA, ÎS Aeroportul Internațional Mărculești, JLC SA, Maestro Nut SRL, Demir Agro SRL, Incomlac SA, Nisivinex GRUP SRL, Meltan SRL, Mistin ComSRL, ÎM Grisan Hamb SA, Dalmors-Grup SRL, Cornus Management SRL, CI Bonaro Agro Gup, Promar-TUR SRL, Nova-Plum-Fruct SRL) participă la o Misiune Economică în Republica Arabă Egipt.

Evenimentul este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Camera de Comerț din Cairo și USAID Moldova.

Delegația oamenilor de afaceri este parte componentă a delegației Republicii Moldova condusă de Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu POPESCU. Din delegație fac parte Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir BOLEA, Secretarul de Stat al Ministerului Economiei Vadim GUMENE și Președintele CCI a RM Sergiu HAREA.

La data de 11 octombrie a avut loc Forumul Economic Republica Moldova – Republica Arabă Egipt, cu participarea demnitarilor de rang înalt din ambele state. În cadrul forumului a fost semnat Protocolul de Cooperare între Camera de Comerț din Cairo și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

„Acest Protocol are ca scop stabilirea unui cadru practic pentru dezvoltarea relațiilor de afaceri și stabilirea procedurilor de cooperare, care pot contribui la punerea în aplicare a obiectivelor economice reciproce. Am convenit să organizăm expoziții și forumuri pentru o mai bună cunoaștere a antreprenorilor, să promovăm produsele/serviciile, ceea ce va duce la creșterea comerțului dintre statele noastre.” a menționat Sergiu HAREA.

Programul Misiunii Economice mai prevede:

❖ Vizită la companiile din Cairo;

❖ Vizita expoziției AGRENA 2022 – cel mai mare târg de păsări, animale și pește din Orientul Mijlociu.

Obiectivele Misiunii Economice în Cairo: consolidarea şi extinderea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova şi Egipt – o piață de 102 milioane de consumatori și o platformă de acces către piețele din Nordul Africii; identificarea unor domenii atractive de cooperare ce vor genera noi premise de dezvoltare continuă a relaţiilor moldo-egiptene şi a unor parteneriate viabile între mediul de afaceri din ţările noastre.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău