„Orheiul Vechi” are o nouă pagină web. Cum arată site-ul celei mai cunoscute destinații turistice din Moldova

24 Ian. 2023, 16:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Ian. 2023, 16:52 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” are o nouă pagină web dedicată – orheiulvechi.com. Noul site conține informații detaliate atât despre Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” și patrimoniul istoric, cât și despre serviciile turistice și activitățile disponibile în regiune.

Datorită paginii web, turiștii au posibilitatea să acceseze și să descarce hărțile traseelor turistice pentru drumeții sau plimbări tematice. De asemenea, vor fi disponibile imagini și video de calitate. Conținutul este disponibil în limbile română și engleză și urmează să fie completat și cu alte detalii.

Astfel, pagina web a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi” devine primul portal dedicat unei destinații turistice din țară, care promovează o imagine cuprinzătoare și detaliată a ofertei disponibile pentru vizitatorii regiunii și detaliază o experiență turistică completă.

Pagina web orheiulvechi.com conține 8 subcategorii de interese, este ușor de utilizat și oferă detalii despre rezervația naturală, patrimoniul natural și istoric, serviciile și activitățile turistice disponibile în regiune, pensiunile rurale și datele lor de contact, dar și evenimentele culturale organizate anual. Mai mult, portalul oferă posibilitatea turiștilor să „călătorească” virtual prin rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”, accesând materialele video 360 de grade.

Crearea unui site viabil pentru Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi” a constituit un obiectiv spre care am tins în ultimii doi ani. Ne doream un site care să răspundă la toate întrebările turistului: 1. De ce să aleg destinația Orheiul Vechi? 2. Ce fel de servicii sunt disponibile? 3. Unde mă pot caza? ș.a. Astăzi, orheiulvechi.com întrunește toate componentele informaționale de care are nevoie un turist: trasee, obiective turistice, servicii, activități, evenimente etc. De asemenea, site-ul se va afla într-un continuu proces de îmbunătățire pentru a fi indisociabil necesităților vizitatorilor noștri”, a declarat Ion Ciobanu, Director general, Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”.

Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” este parte componentă a Parcului Național Orhei și este cea mai cunoscută și vizitată destinație turistică din Moldova.

Pagina web a fost elaborată de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) în colaborarea cu echipa Rezervației Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, cu suportul Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a TurismuluI (MCTA), un proiect EDGE în Moldova, finanțată de USAID.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 10:51 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Maia Sandu este personalitatea politică din Republica Moldova în care cetățenii au cea mai mare încredere, arată un sondaj realizat de către CBS Research la comanda Comunității WatchDog.MD. Șefa statului, care a fost menționată de aproape 24% din respondenți, este urmată de fostul președinte, Igor Dodon, care a fost numit de circa 7% din persoanele intervievate.

57% din respondenți nu au putut numi o personalitate politică în care au mare încredere. Dintre cei 43% rămași, peste jumătate au numit-o pe Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon (6,9%), Ilan Șor (3,5%), Ion Ceban (2,1%), Ion Chicu (1,4%), Vladimir Voronin (1,3%) etc. Întrebarea a fost deschisă.

Sondajul arată că la capitolul pozitiv pe primul loc se situează primarul capitalei, Ion Ceban, cu un rating de imagine cumulat de 41,5%. El este urmat de președinta Maia Sandu, cu 38,6%, și ex-președintele Igor Dodon, cu 37,2%.

„La capitolul „foarte multă încredere” sunt 23%, practic același procent ca la întrebarea deschisă, cei care spun că au foarte mare încredere în Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon, cu 12,9%, și la distanță foarte mică în spate este Ion Ceban, cu 12,3%”, a menționat Valeriu Pașa.

La capitolul anti-rating, lider detașat rămâne fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc – 88%. El este urmat de liderul Partidului politic Șor, Ilan Șor – 67%. Președinta Maia Sandu are un anti-rating cumulat de aproape 59%, alături de Igor Dodon, care este practic la același nivel.

Cercetarea arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, pentru care ar vota 23,4% alegători, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 22% și Partidul politic Șor – 11,3%. În același timp, aproape 20% din respondenți sunt indeciși.

Din numărul decișilor, 33,1% ar vota cu PAS. 31,1% ar vota cu BCS, iar 16% – PPȘor. La distanță mică de pragul electoral s-a situat Mișcarea Alternativa Națională, condusă de Ion Ceban, cu 4,1%.

Sondajul a fost efectuat la telefon în perioada 17-26 ianuarie, pe un eșantion de 1 001 persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău