Păcălă și Tândală au devenit Trickster și Slacker! Poveștile Populare Moldovenești, vândute şi în engleză pe Amazon

10 Aug. 2023, 10:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Aug. 2023, 10:03 // Actual //  Lupu Eduard

Legendele copilăriei revin! Seria Povești Populare Moldovenești și Ucrainene a fost relansată, fiind disponibilă actualmente pe Amazon, în toate librăriile Librarius din țară și magazinele online de cărți.

Cărțile deja pot fi achiziționate online pe Librarius.md, în librăriile rețelei și în magazinele GoodNews. În premieră, poveștile despre Păcală și Tândală au apărut și în limba engleză. Personajele îndrăgite au devenit Trickster și Slacker, iar ediția în limba engleză a Folk Tales of Moldova şi Folk Tales of Ukraine pot fi comandate pe Amazon, în toată lumea.

Editura HB Media, care a relansat celebra serie de Povești Populare, își propune să facă tezaurul folcloric al Moldovei cunoscut în întreaga lume, prin intermediul istoriilor care ne-au colorat copilăria. Producătorul consideră că acestea sunt absolut necesare copiilor, dar au nevoie de un ambalaj nou, care să intrige și să atragă.

Editorii au avut grijă ca poveștile să fie mai aproape de realitățile în care trăiesc copiii moderni, dar să-i țină pe micuții din ziua de azi aproape de tradiții și valori și să-i facă să perceapă diferența dintre bine și rău.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău